Ateisták, ti elismeritek azt, hogy mindenki bűnös?
Szent János levelében olvasható az alábbi sor:
"Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk." (1Jn 1,8)
Mondjuk ha elvonatkoztatjuk ezt a vallástól ezt a kérdést, és a hétköznapi életet nézzük, akkor ez hogy is van? Hiszen senki sem tökéletes.
Te például bűnösnek vallod magad?
Dante
3-as Válaszoló:
Elgondolkodtató, amit írtál.
Itt a kérdező a vétkeket is bűnnek veszi.
Abban tényleg igazad van, hogy ahol már kettő ember van, ott igen jó eséllyel akad bűnös is.
Normális esetben ezzel foglalkozni kell: pl. neveléssel.
A bűn egy emberi fogalom, attól függ a válasz erre a kérdésre, hogy hogyan definiáljuk.
Én nem tartom magam bűnősnek, de vannak olyan dolgaim, amiért bizonyos országokban kivégeznének.
@18:47
Nem egészen. Talán a szélsőséges vallásoknál így van, de alapból ha jól gondolom, a hívő a hit általi megigazulásban hisz.
Amúgy köszönöm a válaszokat mindenkinek.
Igen kérdező, szörnyen bűnös vagyok, sajnálom.
Nem mentem templonyba minden nap és megnézem a jó nők seggét. Most azonnal megkorbácsolom a hátam, aztán fogok egy erős kötelet és elindulok az erdő felé, jó lesz? Boldog vagy? A Zistenkéd is boldog már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!