Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, ti elismeritek azt,...

Ateisták, ti elismeritek azt, hogy mindenki bűnös?

Figyelt kérdés

Szent János levelében olvasható az alábbi sor:

"Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűn mi bennünk, magunkat csaljuk meg és igazság nincsen mi bennünk." (1Jn 1,8)

Mondjuk ha elvonatkoztatjuk ezt a vallástól ezt a kérdést, és a hétköznapi életet nézzük, akkor ez hogy is van? Hiszen senki sem tökéletes.

Te például bűnösnek vallod magad?

Dante

2016. máj. 8. 12:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
94%
persze hogy mindenkiben van valami bűn, - bár egyes sajtóorgánumok azt állítják, hogy él egy ember aki sohasem hazudott, és semmi bűn nem terheli a lelkét :(
2016. máj. 8. 13:08
 2/20 Alain Delon ***** válasza:
85%
Én nem vagyok bűnös. Bennem senki ne akarjon lelkiismeret-furdalást kelteni. Akiben meg lehet, trendi szóval lúzer.
2016. máj. 8. 13:23
 3/20 anonim ***** válasza:
89%
A bűn nem önmagában létező objektív kategória, hanem az emberi együttélés viszonyrendszeréből fakadó szubjektív elem. Robinson egyedül a szigetén teljesen bűntelen volt.
2016. máj. 8. 13:42
 4/20 A kérdező kommentje:

3-as Válaszoló:

Elgondolkodtató, amit írtál.

2016. máj. 8. 14:32
 5/20 hollófernyiges ***** válasza:
77%
Mi az a bűn? Jogi értelemben nem vagyok az. Hazudtam már és átmentem pirosban a zebrán, de ilyesmik miatt nem furdal a lelkiismeret.
2016. máj. 8. 15:18
 6/20 anonim ***** válasza:

Itt a kérdező a vétkeket is bűnnek veszi.

Abban tényleg igazad van, hogy ahol már kettő ember van, ott igen jó eséllyel akad bűnös is.

Normális esetben ezzel foglalkozni kell: pl. neveléssel.

2016. máj. 8. 16:42
 7/20 anonim ***** válasza:
80%

A bűn egy emberi fogalom, attól függ a válasz erre a kérdésre, hogy hogyan definiáljuk.

Én nem tartom magam bűnősnek, de vannak olyan dolgaim, amiért bizonyos országokban kivégeznének.

2016. máj. 8. 18:44
 8/20 anonim ***** válasza:
24%
Az a különbség, hogy egy ateista gondolataiban a bűn egy kijavítandó dolog, egy hívőnél pedig ok arra, hogy féljen az ember a büntetéstől.
2016. máj. 8. 18:47
 9/20 A kérdező kommentje:

@18:47

Nem egészen. Talán a szélsőséges vallásoknál így van, de alapból ha jól gondolom, a hívő a hit általi megigazulásban hisz.

Amúgy köszönöm a válaszokat mindenkinek.

2016. máj. 8. 19:35
 10/20 anonim ***** válasza:
84%

Igen kérdező, szörnyen bűnös vagyok, sajnálom.

Nem mentem templonyba minden nap és megnézem a jó nők seggét. Most azonnal megkorbácsolom a hátam, aztán fogok egy erős kötelet és elindulok az erdő felé, jó lesz? Boldog vagy? A Zistenkéd is boldog már?

2016. máj. 8. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!