Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi hogyan győződnek...

Ozmium42 kérdése:

Jehova tanúi hogyan győződnek meg róla, hogy gyűlöli őket a világ, és nem csak néhányan?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 18. 01:39
1 2 3
 11/23 Mojjo ***** válasza:
100%

Gabriel.Tailor: ez hasonló logika, mint hogy a zseniket nem értik meg -> akit nem értenek meg, az zseni. :)

Amúgy igen, akadtam már össze velük. Nem hiszem ugyanakkor, hogy egy teljes csoportot meg tudnék ítélni pár ember alapján, bármilyen téren is.

2016. ápr. 18. 14:21
 12/23 anonim ***** válasza:
Úgy gondolom, hogy az idelátogató és ide író jt. kivétel nélkül mind ilyenek.
2016. ápr. 18. 14:38
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván, van igazság a szavaidban. Emberi szempontból csak a saját tapasztalatára támaszkodhat igazán az ember, (részemről hogy felénk is járnak házalni, egy időben a nővérem is volt tagjuk, plusz itt gyk-n is keveredtem már vitába többükkel),bár azért az már gyanús, hogy úgy 30-ból 30-szor negatív volt amit tapasztaltam, az meg pláne hogy másoktól is teljesen hasonlóakat hallok.

Ami viszont túlmutat az emberen, az a tanításaik, amit elviekben minden tagjuk vall, viszont amely jelentős dolgokban ellene megy minden más felekezet keresztény tanításainak, holott ők maguk is kereszténynek vallják magukat. Olyan logikával nem nehéz ellenszenvet kiváltani, hogy én kikiáltom magam a világ legjobb focistájának, csak épp végig olyan szabályok szerint játszok, amikkel senki más nem ért egyet...

Szóval, valami vallásfüggetlen szektának minden gond nélkül elmennének, de keresztény szempontból, hogy úgy mondjam, szégyent hoznak a Szentírásra.

2016. ápr. 18. 14:40
 14/23 anonim ***** válasza:

"valami vallásfüggetlen szektának"

Mármint nem kereszténynek.

"minden gond nélkül elmennének"

Azért nem egészen. Eléggé rosszindulatú vallás az eredeti kereszténységhez képest.

Bár a szcientológia még rosszabb, az igaz. Tehát nem kifejezetten rosszindulatúak, csak mérsékelten.

2016. ápr. 18. 14:58
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Mojjo,a tanúk azt tartsák,hogy aki nem közéjük tartozik az "világi",tehát ők mint tanúk nem "részei a világnak" és ezért a világ gyülöli őket ahogyan Jézussal is tették.Ezért ha valami sértőt mondnak rájuk,újjonganak,hogy "na ugye, írja ezt a Biblia"
2016. ápr. 18. 16:04
 16/23 anonim ***** válasza:
Mojjo: tedd meg a legegyszerűbb dolgot, beszélgess velük az utcán kicsit. Kérdezz rá dolgokra amik téged érdekelnek. Ossz meg velük olyan információt, ami szerinted fontos és tudniuk kell és figyeld a reakciókat.
2016. ápr. 18. 16:07
 17/23 Mojjo ***** válasza:

@16: Már sokszor gondolkoztam azon, hogy így teszek. Én ateista vagyok. Egy általános istenképpel szemben agnosztikus ateista, a kereszténységgel szemben erős ateista. Ettől függetlenül, vagy pont ezért ugyanakkor roppant mód érdekesnek találom az emberek hitét. Vannak a hitnek megnyílvánulásai ahol még szépnek is. Mindenesetre roppant mód szokott érdekelni, hogy azon emberek, akik a hitet választották, miért tettek így, hogyan látják a világot, miért gondolják/érzik, hogy Isten létezik. Egyszerűen annyira a szemléletemtől elrugaszkodott világ ez, és mégis annyira az emberi természet része, én meg olyan érdeklődő természet vagyok, hogy ez mindig érdekelt. Szóval, ha van alkalmam, nagyon szívesen beszélgetek mindenféle térítővel, vagy sima hívővel. Legyen az Krisna-tudatú hívő, vagy keresztény, vagy bármi más.

Fontos, hogy ezekhez az emberekhez véletlenül sem szoktam negatívan állni. Úgy gondolom, hogy a buzgó aktivisták alapvetően jót akarnak embertársaiknak, a saját szemszögükből meg akarják őket menteni, jó útra akarják őket terelni stb stb - tehát alapvetően a jó szándék vezérli őket. Kevés a tapasztalatom Jehova tanúis módszerekről, illetve hozzáállásról, de pont ezért ők is innen, pozitívból indulnak nálam. Viszont eddig valahogy soha nem jött ki úgy a lépés, hogy pont velük beszélgessek. És valamiért nálam soha nem is kopogtattak, pedig nagyon szívesen leültem volna velük beszélgetni a hitükről és nézeteikről. Sajnos lehet, hogy csalódtak volna, mert beállni nem fogok egyetlen vallás mögé sem, de úgy veszem észre, hogy ettől függetlenül sokan szívesen beszélnek a hitükről és ez így van jól.

2016. ápr. 18. 16:49
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolom a kérdésről elég sokat írtatok már, most egy kicsit más szemszögből szeretném megközelíteni a témát:

Valójában az igazság az, hogy az Őrtorony vezetők ültetik el a gyűlöletet a Tanúk iránt másokban.

Olvassatok bele ezekbe az Őrtorony idézetekbe, hogy mégis miféle szemléletre nevelik a Tanúkat az ő vezetőik azokkal szemben, akik kiléptek a szervezetből:

[link]

[link]

Ez utóbbi linken az 1993-as Őrtorony nyíltan ki is mondja, hogy gyűlölni kell a "hitehagyottakat".

Akkor ki gyűlöl kit?

2016. ápr. 18. 16:50
 19/23 Mojjo ***** válasza:
@.Dante.: ez egy igen csúnya írás, akárhogy is... viszont egy dolgon megakadt a szemem, konkrétan azon, hogy "a szó bibliai értelmében" - márpedig ez a kitétel egyértelmű utalás arra, hogy itt mást értünk gyűlölet alatt, mint ami a szó köznapi értelme. Erről valaki tudna mesélni kicsit?
2016. ápr. 18. 17:05
 20/23 anonim ***** válasza:

Mojjo: Isten gyűlöli a bűnt. A jehovisták gyűlölik (nyugodtan vedd emberi értelemmel) a hitehagyottakat.

Te még nem vagy az, mert nem kezdtél el velük tanulmányozni. De ha megtennéd és valamivel nem értenél egyet, akkor hitehagyott lennél, még akkor is, ha nem vagy bemerítkezve, így nyugodtan lehet téged is kerülni.

A bibliai értelemben vett gyűlölet a bűnt gyűlöli, nem az embert. Az őrtorony gyűlölete viszont ember ellen irányul.

2016. ápr. 18. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!