Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Észrevettétek hogy minden...

Észrevettétek hogy minden nagyobb vallás ugyan azon az elven és alapokon nyugszik?

Figyelt kérdés

2016. ápr. 17. 19:45
1 2 3
 21/28 Ozmium42 ***** válasza:
75%
Talán értelmesen kellene megfogalmaznod, hogy mire gondolsz. Amit eddig leírtál, arra ennyit lehet reagálni. A könyvírást meg a templomépítést emelted ki, illetve úgy tűnik nem is nagyon látsz tovább a zsidó-keresztény-iszlám vallásokon. Több ezer vallás van, minden hittételre jut több ezer, ami elismeri, és több ezer, ami tagadja, valamelyik írásban rögzített, valamelyik szájhagyomány útján marad fent, valamelyik épít templomot, valamelyik nem.
2016. ápr. 17. 22:34
 22/28 anonim ***** válasza:

Ja, és a vallások nagy része nem is mondja, hogy övék az egyetlen igaz isten. Sőt: sokan elismerik a MÁSIK vallás isteneit is.

Kérdező: hány vallást ismersz egyáltalán?

Soknak temploma sincs, meg szent könyve sem.

2016. ápr. 18. 12:35
 23/28 Shamash ***** válasza:
A kérdező figyelmét bizonyára azok a hasonlatosságok fogták meg az általa említett három vallásban (zsidó, keresztény, mohamedán), amelyek alapján ábrahámi vallásoknak hívjuk őket. Ábrahám vagy Ibrahim.
2016. ápr. 19. 00:51
 24/28 A kérdező kommentje:
Látom itt sokan annyira belenevelték az agyuk mélyére bizonyos dolgokat hogy nem képesek beimserni a tényeket...
2016. ápr. 19. 18:25
 25/28 anonim ***** válasza:

Kérdező: a #22-ben kérdeztem, hogy hány vallást ismersz?

Lehet, hogy csak azt a hármat, amit emlegetsz, és ami amúgy mind egymás rokona?

Csak szólok, hogy kb. 8000 vallás létezik!

2016. ápr. 19. 21:36
 26/28 anonim válasza:

Érdekes kérdés,ezen már én is gondolgoztam.Valóban nagyon hasonló alapokon nyugszanak,ha elfogadják ezeket az előttem írók,ha nem.Én magam református vagyok,de édesapám római katolikus vallású,mindezek mellett sok baptista barátom is van,illetve néha evangélikus templomba is járok.Az evangélikusok és a baptisták inkább átvették a szokásokat más egyházaktól,de pl.a katolikus és a református egyházak valamennyire hasonlítanak.

Gondolom,kedves kérdező,te az egyházba beépült emberi tulajdonságokra is gondoltál.Mert mondja azt bárki,hogy egy vallásban nincs benne egy vagy több Isten,nics benne hit és remény!

Természetesen én most csak egy oldalról vizsgáltam meg ezt a kérdés,de kedves előttem írók,könyörgöm,próbáljatok már egy kicsit értelmesebben írni,asszociáljatok is néha!

A kérdés maga elgondolkodtató.

2016. ápr. 22. 07:08
 27/28 anonim válasza:
#26-is vagyok,elnézést a néhol elírt szövegért! :)
2016. ápr. 22. 07:10
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

#26, te is meglepődtél, hogy a különböző keresztény vallások mennyire hasonlítanak egymásra?

De fura, ugye?

2016. ápr. 22. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!