Észrevettétek hogy minden nagyobb vallás ugyan azon az elven és alapokon nyugszik?
Ja, és a vallások nagy része nem is mondja, hogy övék az egyetlen igaz isten. Sőt: sokan elismerik a MÁSIK vallás isteneit is.
Kérdező: hány vallást ismersz egyáltalán?
Soknak temploma sincs, meg szent könyve sem.
Kérdező: a #22-ben kérdeztem, hogy hány vallást ismersz?
Lehet, hogy csak azt a hármat, amit emlegetsz, és ami amúgy mind egymás rokona?
Csak szólok, hogy kb. 8000 vallás létezik!
Érdekes kérdés,ezen már én is gondolgoztam.Valóban nagyon hasonló alapokon nyugszanak,ha elfogadják ezeket az előttem írók,ha nem.Én magam református vagyok,de édesapám római katolikus vallású,mindezek mellett sok baptista barátom is van,illetve néha evangélikus templomba is járok.Az evangélikusok és a baptisták inkább átvették a szokásokat más egyházaktól,de pl.a katolikus és a református egyházak valamennyire hasonlítanak.
Gondolom,kedves kérdező,te az egyházba beépült emberi tulajdonságokra is gondoltál.Mert mondja azt bárki,hogy egy vallásban nincs benne egy vagy több Isten,nics benne hit és remény!
Természetesen én most csak egy oldalról vizsgáltam meg ezt a kérdés,de kedves előttem írók,könyörgöm,próbáljatok már egy kicsit értelmesebben írni,asszociáljatok is néha!
A kérdés maga elgondolkodtató.
#26, te is meglepődtél, hogy a különböző keresztény vallások mennyire hasonlítanak egymásra?
De fura, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!