Nem gondoljátok, hogy a judeo-keresztény vallások, nagyon kegyetlenek?
Gondolok a keresztes háborúkra, máglyán elégetésekre.
Régen elég volt annyi ok, hogy valakit máglyán elégessenek, hogy azt mondja, hogy a föld kerek.
Erőszakkal való hittérítés.
Népek kiirtása.
És mindezt Isten nevében.
Nekem olyan érzésem, hogy a judeo-kereszténységet a sátán alkotta, az emberiség megrontására. Aki azt hazudja magáról, hogy Isten, mivel hazug és gyilkos.
Ez a szó szerepel Ézsaiás 7:14-ben: הַעְלָמה (e olme), ami hajadont jelent, tehát kedves kérdező, ez azért nem az évszázad ellentmondása. :)
(Tekintve hogy ez egészen modern találmány hogy nem szüzen házasodnak az emberek.)
Amúgy meg:
"Az Ószövetséget a talmud alapján kell értelmezni. "
Ez a te véleményed. Egy keresztyén nyilván nem a Talmudból indul ki.
"a kereszténység ezen érve a zsidók számára nem elfogadható. "
Akkor döntsük már el, hogy zsidó vagy, vagy ateista...
"A judeo-kereszténység olyan mint a buddhistanácizmus.
Egyszerűen összeegyezthetetlen a két ideológia. "
Te hoztad fel ezt a szót. Én keresztyénnek vallom magam, nem judeo-kereszténynek.
"A híres bibliafordítók ebből fordítottak, nem a héber bibliából."
Én leggyakrabban Bibliatársulat által készített (protestáns) Bibliát használok, abban "fiatal nő" szerepel.
A héber iratokban levő háborúkat, valóban Isten jóváhagyása mellett tették.
De ennek oka volt.
Ha megfigyeled, ezek a háborúk az ígérete miatti betartása miatt volt szükség, hogy megóvja a vérvonalat, a messiás megérkezéséig.
De ezeket is úgy lehetett vívni, hogy Isten határozta meg hol, mikor, és kik vehetnek részt ebben, illetve hogyan folyhat le ennek kimenetele.
Amit az egyházak Isten nevében elkövettek, azért felelni fognak, ahogy a jelenések könyve írja is, hiszen sok ember vére tapad a kezükhöz.
Valamint sok olyan dolgot tesznek napjainkban is, ami ellenkezik az elvárásaival, a tiszta keresztény tanítással, és így szégyent hoznak a Teremtőre,
sokan vannak akik ezen okok miatt maradnak ateisták, vagy keresnek más "vallást"
Az utolsó mondatoddal egyetértek,
Sátán nagy mestere a szemfényvesztésnek, már az édenkerteben elkezdte a saját "vallásait" kialakítani,
aminek a lényege az erkölcsi szabadosság, az emberi ego
kiemelése, stb.
"Gondolok a keresztes háborúkra, máglyán elégetésekre."
A szír, a kopt, az örmény, és a többi keleti keresztény egyházak mikor indítottak keresztes háborút? És mikor égettek meg embereket máglyán?
Ne járasd le magad ilyen hülye kérdésekkel.
# 11
"Én leggyakrabban Bibliatársulat által készített (protestáns) Bibliát használok, abban "fiatal nő" szerepel."
Csak az apostolok és az első keresztények nem ezt használták, hanem a Septuagintát, és ebben az igehelyben egyértelműen a "szűz" szerepel. :)
A Spetuagintát zsidó rabbik fordították görögre, még a Krisztus előtti 2-3 században. Egyértelmű tehát, hogy a próféciában a zsidók szerint is eredetileg a szűz szerepelt.
A válaszom arra irányult, hogy megcáfoljam a kérdező "összeesküvését", úgyhogy semmi értelme nem volt kötözködnöd.
És képzeld, sejtettem hogy az őskeresztyének nem a Bibliatársulat Bibliáját olvasták, mivel feltételeztem hogy nem tudtak magyarul... Én viszont ókori nyelveket nem beszélek, így vagy ezt olvasom, vagy Károlit, vagy az angol New Revised Standard Versiont. Károliban is amúgy "szűz" szerepel.
"Nem az emberek a kegyetlenek, az Ószövetség számos helyen előír népirtást."
És az Ószövetség szerinted hogy keletkezett? A felhők fölött a kis angyalkák meg Isten megírták és lepottyantották, aztán valaki megtalálta vagy emberek írták, akik benne éltek egy adott történelmi szituációban?
Na, csak gondolkodni is kéne, mielőtt ideírunk valamit.
A keresztes háborúk, meg a boszorkák meg 1000-szer lerágott csont már, inkább nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!