Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten mindenható, és ő a...

Ha Isten mindenható, és ő a legnagyobb szeretet, miért erőszakkal vetett véget a bűnöknek a Bibliában?

Figyelt kérdés
Mert ennyi erővel ugyanúgy megtehette volna,hogy egyszerűen békét hoz az egész világon minden emberre,és kész,boldog,kiegyensúlyozott emberek mászkálnának itt azóta is,és nem bántanák egymást.Nincs több erőszak,nincs több háború.Ez túl egyszerű és célravezető lett volna?
2016. márc. 26. 09:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Választ erre nem fogsz kapni, mindenki leírja a véleményét, most én is! 😊 Jézus születése előtt isten halállal sujtotta a bűnt, nézhet ki sorozatgyilkossnak, de tannak is a jövö nemzedékeknek, hogy bár megszületett Jézus, a bünnek ettől függetlenül igen nagy ára van, amit jézus hordoz. És talán ha tudjuk ezt az árat, melyben milliók haltak meg, akkor magunkbanézünk, és sokkal jobban fogjuk értékelni jézus áldozatát. De ez is csak egy vélemény, mint mindenki máse is. 😊
2016. márc. 28. 09:25
 12/24 A kérdező kommentje:

"Ezt többször is írod - de hiszen ez már volt ilyen amikor az éden kertben minden tökéletes volt és jött az a kígyó és elkezdte....

Vagyis, hiába egy újabb ilyen állapot létrehozása, ha a szabad akarat miatt jöhet valaki aki .....

Újra és újra futnánk a köröket és mindig lenne valaki..."

Én meg azt nem értem,ha az édenkertben minden tökéletes volt,hogy történhetett bűnbeesés? Mert olyan nincs,hogy az ember tökéletes,de a döntései már tökéletlenek.A szabad akarat ezt nem magyarázza meg.És a kígyóra sem lehet fogni.Vagy ő volt az édenben az egyedüli,aki tökéletlen volt,sőt kifejezetten rosszindulatú? Az meg,hogy lehet,ha Isten csak tökéleteset teremt?

Egyébként meg arra gondoltam a példámban,hogy Isten végleg kitörölné az emberből a rosszat.Ezzel ugyan eltörölné a szabad akaratot,de ha nem teszi meg,akkor meg minek sír,hogy az ember rossz? De még úgy is megoldhatná,hogy csak minimális rosszat enged az embernek,nem tudna azon túllépni.Ez még mindig jobb,mint a gyilkolászás,háborúzás,és hasonló durvább dolgok.És akkor lenne szabad akarat is részben.

2016. márc. 28. 09:26
 13/24 A kérdező kommentje:

"Ha megfigyeled, Isten a Bibliában MINDEN problémát erőszakkal old meg.

Soha, sehol, egyetlen esetben sem fordul elő megelőzés, javítás vagy gyógyítás. Mindenhol csak az erőszak van - jó esetben előtte figyelmeztet."

Ez így nem igaz,hiszen Jézus nem így tette dolgait.Persze itt már bele kéne menni abba,hogy ki mit tart Istennek.

2016. márc. 28. 09:29
 14/24 anonim ***** válasza:
60%
Úgy gondolom,Isten tökéleteset teremtett, nézz magadra, mekkora csoda vagy! 😊 Milliószor elcsépelt válaszokat lehetne erre adni. Saját hibájábol okul az ember, sosem máséból, egy tanulási folyamatnak végbe kellett menni. Próbáld ugy nézni a dolgot, hogy Isten felette áll időnek térnek, és minden olyan fizikai korlátnak amibe te be vagy zárva. Valószînű Isten tisztába volt az ember teremtésénél azzal, hogy nem fog tökéleteset teremteni ha szabad akaratot kapunk, legalábbis a te nézőpontodból nem. Viszont mégis tökéleteset sikerűlt összerakni, mert Isten a vele való közösségre teremtette az embert, és ennek a hiánya az amitöl az ember rossz, hisz ez a közösség a mi természetes állapotunk! Mint a fény hiánya a sötétség, és nem forditva... És bla bla sok sablon most jöhetne, de nem fárasztalak! Isten kétszer kötött szövetséget az emberrel, egyszer az özönviz után, egyszer jézus halálával mely ugye az újszövetség, ami után az ószövetség, példázatok és tanok gyüjteménye lett és nagyon idézőjelbe már nincs érvényben, hiszen nem égetünk állatokat a bünök bocsánatáért, stb.... Jézus szeretete által lehet üdvözülni, és más kritériumot nem köt a biblia, viszont ha szereted Jézust nem fogsz ölni csalni stb. Persze mivel megteheted, meg is teszed, viszont törekedni kell a jóra. Nekem is kismillió kérdések volt régen, és ujjabb és ujjabb követte mindíg. De, azt mondják amig foglalkozol Istennel, legalább ő is küzd érted, jobb mint a közömbösség. Jah és nem fogok este imádkozni érted, nem vagyok vallási hitbuzgó😂 én is ugyanolyan szar alak vagyok mint a többi, be azért próbálkozok! 😊 bocs a helyesìrásért, nemigen megy. 😊
2016. márc. 28. 22:28
 15/24 anonim ***** válasza:
39%
És igen, Isten azért gyilkolta meg az embereket, mert szeret téged, meg akarta mutatni, hogy a bűn rosz, és nem akarta hogy te is elvessz! Ez megfélemlítés volna? Nem, hiszen ha az lenne, nem halt volna meg a fia a kereszten. De mivel meghalt, és elvette a bűneid, és el is fogja venni, így a leg kevésbé sem megfélemlítés! Jézus lesz az egyetlen közbenjáró ha meghalsz, minden bűnöd öt ostorozza, és mégis ő lesz aki bevisz a menybe, ha hiszed jogy ő a megváltó. Gondolom ezt nehéz elfogadni. Én is jártam a cipődbe 😊
2016. márc. 28. 22:45
 16/24 anonim ***** válasza:
27%

Te valamit nagyon "benéztél", hol használt erőszakot valaha is Isten?

Sehol sem, hiszen Jézusban lett emberré az Isten! És Jézus soha sehol sem használt erőszakot.

Az, hogy a próféták mást állítanak, ebből a szempontból nem lényeges, mivel a próféták nem istenek, csak emberek.

Úgyhogy Te valamit nagyon összekevertél a gondolkodásodban. :)

2016. márc. 29. 13:23
 17/24 anonim ***** válasza:

Egyszerűbb kénköves tüzet meg özönvizet leküldeni, és a csecsemőtől az öregapón át a kutyáig mindenkit elpusztítani, mint leszólni úgy, hogy mindenki hallja és értse a saját nyelvén.

Az is milyen cuki, hogy az embereket elpusztította, de az ördögöt nem.

2016. júl. 12. 13:32
 18/24 anonim ***** válasza:

"Jézus soha sehol sem használt erőszakot."

Csakhogy én nem róla beszéltem, hanem az istenről.

NEM JÉZUSRÓL!

Istenről személyesen!

Ha valaki egynek tartja őket, akkor pedig:

az istennek arról a részéről beszélek, akit NEM Jézusnak hívunk.

2016. júl. 12. 14:06
 19/24 anonim ***** válasza:

Jézus tényleg neí használt doha erőszakot:

"Közel volt a zsidók húsvétja, Jézus is felment Jeruzsálembe. A templomban találta az ökrök, juhok és galambok árusait, és az ott ülő pénzváltókat. Ekkor kötélből korbácsot csinált, és kiűzte őket, valamint az ökröket és a juhokat is a templomból. A pénzváltók pénzét pedig kiszórta, az asztalokat felborította, "

(János 2,13-14)

2016. júl. 12. 14:19
 20/24 anonim ***** válasza:

Ha figyelmesen elolvasod amit írtál, akkor láthatnád, hogy Jézus itt sem használt erőszakot, mivel nem írja a szentírás, hogy az embereken vágott volna végig az ostorral.

Az ökrök kizavarása a templomból, az asztalok felborítása pedig nem tekinthető annak.

2016. júl. 12. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!