Ha Isten mindenható, és ő a legnagyobb szeretet, miért erőszakkal vetett véget a bűnöknek a Bibliában?
"Ezt többször is írod - de hiszen ez már volt ilyen amikor az éden kertben minden tökéletes volt és jött az a kígyó és elkezdte....
Vagyis, hiába egy újabb ilyen állapot létrehozása, ha a szabad akarat miatt jöhet valaki aki .....
Újra és újra futnánk a köröket és mindig lenne valaki..."
Én meg azt nem értem,ha az édenkertben minden tökéletes volt,hogy történhetett bűnbeesés? Mert olyan nincs,hogy az ember tökéletes,de a döntései már tökéletlenek.A szabad akarat ezt nem magyarázza meg.És a kígyóra sem lehet fogni.Vagy ő volt az édenben az egyedüli,aki tökéletlen volt,sőt kifejezetten rosszindulatú? Az meg,hogy lehet,ha Isten csak tökéleteset teremt?
Egyébként meg arra gondoltam a példámban,hogy Isten végleg kitörölné az emberből a rosszat.Ezzel ugyan eltörölné a szabad akaratot,de ha nem teszi meg,akkor meg minek sír,hogy az ember rossz? De még úgy is megoldhatná,hogy csak minimális rosszat enged az embernek,nem tudna azon túllépni.Ez még mindig jobb,mint a gyilkolászás,háborúzás,és hasonló durvább dolgok.És akkor lenne szabad akarat is részben.
"Ha megfigyeled, Isten a Bibliában MINDEN problémát erőszakkal old meg.
Soha, sehol, egyetlen esetben sem fordul elő megelőzés, javítás vagy gyógyítás. Mindenhol csak az erőszak van - jó esetben előtte figyelmeztet."
Ez így nem igaz,hiszen Jézus nem így tette dolgait.Persze itt már bele kéne menni abba,hogy ki mit tart Istennek.
Te valamit nagyon "benéztél", hol használt erőszakot valaha is Isten?
Sehol sem, hiszen Jézusban lett emberré az Isten! És Jézus soha sehol sem használt erőszakot.
Az, hogy a próféták mást állítanak, ebből a szempontból nem lényeges, mivel a próféták nem istenek, csak emberek.
Úgyhogy Te valamit nagyon összekevertél a gondolkodásodban. :)
Egyszerűbb kénköves tüzet meg özönvizet leküldeni, és a csecsemőtől az öregapón át a kutyáig mindenkit elpusztítani, mint leszólni úgy, hogy mindenki hallja és értse a saját nyelvén.
Az is milyen cuki, hogy az embereket elpusztította, de az ördögöt nem.
"Jézus soha sehol sem használt erőszakot."
Csakhogy én nem róla beszéltem, hanem az istenről.
NEM JÉZUSRÓL!
Istenről személyesen!
Ha valaki egynek tartja őket, akkor pedig:
az istennek arról a részéről beszélek, akit NEM Jézusnak hívunk.
Jézus tényleg neí használt doha erőszakot:
"Közel volt a zsidók húsvétja, Jézus is felment Jeruzsálembe. A templomban találta az ökrök, juhok és galambok árusait, és az ott ülő pénzváltókat. Ekkor kötélből korbácsot csinált, és kiűzte őket, valamint az ökröket és a juhokat is a templomból. A pénzváltók pénzét pedig kiszórta, az asztalokat felborította, "
(János 2,13-14)
Ha figyelmesen elolvasod amit írtál, akkor láthatnád, hogy Jézus itt sem használt erőszakot, mivel nem írja a szentírás, hogy az embereken vágott volna végig az ostorral.
Az ökrök kizavarása a templomból, az asztalok felborítása pedig nem tekinthető annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!