Mégegyszer a köves kérdés?
Isten tud akkora követ teremteni, amekkorát nem tud felemelni? A válasz az volt rá, hogy "Ha Isten mindenható, akkor túl tud lépni a logika szabályain, mivel azokat is ő alkotta, tehát elvileg meg tudná tenni.". Ez érthető. Ebből következik a kérdésem.
Isten ha túl tud lépni a logikán, akkor tud egyszerre létezni is és nem létezni is. Tehát, ha én azt mondom, hogy Isten nem létezik, akkor ugye nem fognak rámugrani a hívők, hogy mekkora hülyeségeket beszélek, mert ők sem tudják, lehet, hogy most éppen egyszerre nem is létezik a létezésen túl?
Szívesen de egy jó tanács:
Csak a liberálisabb rétegnek érdemes feltenni ilyen kérdéseket, mert a fundamentalisták nem gondolkodnak.
Ez nem vallási hanem filozófiai kérdés.
Egy paradoxon. Elég régi és oldható.
”Isten ha túl tud lépni a logikán, akkor tud egyszerre létezni is és nem létezni is.”
Az attól is függ, hogy te mit értesz logika alatt, mert előfordulhat az, hogy Isten egészen más „logika” mentén gondolkodik, mint te, vagy az emberek.
Amennyit mi emberek ismerünk Isten logikájáról Jézus által, az éppen az, hogy ő maga a szeretet. Olyan szeretet, amely értelmes, bölcs, és hosszútűrő, megbocsátó, és irgalmas.
Persze most megkérdezheted, hogy akkor tud-e Isten nem szeretni is? De szerintem a választ te is tudod, ha a lelkiismeretedre figyelsz, és onnan keresed erre a kérdésre a választ.
Üdv.: Emánuel
"Pedig a kérdés nem jó."
Akkor győzd meg a többi vallásost és ha következetesen ez lesz a válaszuk én elfogadom.
"Az attól is függ, hogy te mit értesz logika alatt, mert előfordulhat az, hogy Isten egészen más „logika” mentén gondolkodik, mint te, vagy az emberek."
Nyilván a kérdés alapján a logika a mi logikánk ebben a kérdésben.
"Amennyit mi emberek ismerünk Isten logikájáról Jézus által, az éppen az, hogy ő maga a szeretet. Olyan szeretet, amely értelmes, bölcs, és hosszútűrő, megbocsátó, és irgalmas."
Rendben, ezzel nem megyek sokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!