A legtöbb keresztény vakhitű? Vagy csak én látom így?
Tettem fel nekik kérdést már isten mészárlásairól, meg a gyerekgyilkosságokról Egyiptomban de mindenre van egy kitérő és fura idézetük meg magyarázatuk aminek vagy semmi köze a témához vagy abszolút vakhitű gondolkodás.
Ami megmagyarázhatatlan azt is megmagyarázzák.
Vicc nélkül csak egy ici pici logika kell meg értelmezés.
"A legtöbb keresztény vakhitű? Vagy csak én látom így?"
Neo-protestánsok,jehova tanúi,mormonok között ,igen.
A legtöbb az.
De ezt nem értem.....
Te is pont olyan vakhitű anti-teista vagy ,mint egy vakhitű keresztény.
Mert ugyebár I-ten "nagyon gonosz" és ,hogy miért csinál rossz dolgokat.
Meg ,hogy gyerekgyilkos...
Ha először valamiről szeretnél írni ,arról tudakolj többet és légy nyitott mások álláspontjára.
Ne legyél olyan p___ccs ,mint mondjuk Bill Maher vagy anno Christopher Hitchens.
Üdv!
Szia!
Ott követed el a hibát, hogy igaznak véled, amit olvasol. Először is semmi bizonyíték nincs a zsidók egyiptomi kirándulására. Másodszor semmi bizonyíték nincs arra nézve, hogy,-ha volt is ilyen-, akkor Isten bárkit meggyilkolt volna. Mondom még egyszer, ha volt is ilyen, akkor sokkal valószínűbb, hogy emberek gyilkolásztak és Istennel takaróztak.
Szóval: ne legyél vakhitű és higgadj le!
Kedves kérdező.
Tudod mi történ az elött, hogy az Úr elküldte a halál angyalát, hogy az öljön meg minden elsőszülöttet?
A fáraó elküldte a seregét, hogy öljönek meg minden zsidó újszülöttet.
Mózest ekkor tette az annyja vízre, hogy meg ne haljon.
Az Úr kiknek ölte meg az elsőszülötteit?
A fáraónak és a katonáknak és a többi hitetlen egyiptominak.
Feltétlenül muszály volt ezt megtennie az Úrnak?
Ha a fáraó hitt volna Mózesnek és elengedi a zsidókat, akkor nem.
A zsidóknak is ki kellett mutatniuk a hitüket azzal, hogy bárányvérrel kenték meg a házaik bejáratát.
Ha nem hiszenk Mózesnek és nem teszik ezt, akkor az a hitetlenség jele lett volna, és nekik is kijut a végsőcsapásból.
Így lesz ez a végső napon is.
Ha nem hiszel Krisztus álldozatában és az Atyában aki Őt küldte, akkor sajnos nem menekülsz meg a végsőcsapástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!