Ateisták! Mi a véleményetek a vallasokrol?
pont olyen mint a politika, minden vallas/part nagyobb hatalmat akar maganak, etetik szoveggel a kovetoket, ahogy a vallasosak, ugy a politizalpk is probaljak mindenkivel elhitetni hogy az o vallasuk/partjuk a legjobb valasztas, ugyanugy megvan a letra, a lent levo csicskatol a fent levo gorekig.
pont ezert kellene mindkettot betiltani.
Az ókorban egyfajta vallási tolerancia uralkodott, de a zsidók egyistenhite ettől elütött, mert nem tolerált más vallásokat. A zsidó hit reformja, a kezdeti kereszténység is örökölte ezt és rajta keresztül az iszlám is, bár kétségtelen, hogy már nem annyira erőszakosak, mint az ősi zsidó hit, de azért nem is túl szelídek.
Ez esetben lehet hinni a Bibliának, mert ha pont azok az események esetleg nem is történtek meg, a benne rejlő szemlélet biztosítja, hogy hasonló módon intoleránsak voltak más vallásokkal és azok képviselőivel is.
Faramuci módon a zsidók a két évezredes üldöztetést pont ennek köszönhetik, lehet, hogy még jobban meg kellett volna reformálniuk a hitet, hiszen a kereszténység zsidó idea.
Szerintem az egyistenhit, a minden mást kizáró és elutasító vallás az, ami mára egyszerűen túlhaladott, mert a Föld összes emberének a sorsa kellene, hogy fontos legyen, ne csak a hitsorsosok számítsanak. Abban hinni, hogy az összes többi ember pusztulásra való szemét, nos szerintem ez manapság kissé morbid és figyelemre méltóak a veszélyei.
A többit elmondták, de hogy jót is írjak, a vallásnak nemzetfenntartó szerepe is volt, bizonyos korokban más-más előnyeit is fel tudnék sorolni, de ezek többsége már nem aktuális.
Én egyébként nem bánom, hogy erősen terjesztik a vallást, ezt természetesnek találom.
A szocializmussal egy nagy követ dobtak a vízbe, amelynek a hullámai most kezdenek elsimulni és valami ideológiát rá szeretnének erőltetni a népre, amellyel lehet irányítani. kordában tartani.
Ha engem békén hagynak, felőlem annyi keresztet vethetnek, amennyit csak akarnak, meg imádkozhatnak kedvükre, akár térden, akár Mekka felé hajlongva, csak az a baj, ha túl megerősödnek, akkor nem hagyják békén a másképpen gondolkodókat.
Na, szerinted egy ateistának mégis mi a véleménye a vallásokról?
Hmm? Csak így logikusan belegondolva? :D
Jobbára csak a keresztény vallásokról van komolyabb fogalmam, hiszen csak a Bibliát olvastam és a törtélelemben játszott szerepe is ismert előttem a kereszténységnek.
A fő gond az vele, hogy egy túlhaladott ideológia, amit még az ókorban találtak ki. Szó se róla, akkor forradalmian új volt, de sok minden mellett mostanra maguk az alapok nem igazán a mai kornak szólnak.
Az egész eszmerendszer abból indult ki, hogy a tömeg helyzete, sem anyagilag, sem erkölcsileg nem megváltoztatható, hiszen sem a rabszolga, sem a jobbágy, vagy később a proletár nem remélhette, hogy a sorsa megváltozik, itt a Földön nem is ígérnek neki semmit, pusztán egy csalóka ábrándot kap, hogy majd a halála után minden megváltozik.
Hát ez az, ami mindent megszab, manapság már ezt nem eszi meg értelmes ember és különben is itt a Földön kell javítani a sorsunkon, jogokat kell kapnunk, megfelelő megélhetést, szabadságot és olyan fontos, a mai kornak megfelelő ideológiát, amit a régmúlt koroknak szánt vallások nem elégítenek ki.
Egy szükségtelen rossz,amit idővel kinő az emberiség.Az információ szabad áramlása,a tudás egyre több embert tántorít majd el a dogmatikus,bizonyítékon nem nyugvó,beszűkült gondolkodás módtól.
El fog tűnni,mint egy rémálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!