A Krisztus után-t nem 32-től kellene számolni?
Figyelt kérdés
Hiszen a Krisztus után szerintem inkább úgy hangzik, mint a halála után. Nem a megszületett, és utána... meg mikor megszületett, oké, hogy elment hozzá a három király, de csak nem onnan kezdték el tényleg számolni az időt...2010. márc. 27. 14:19
11/14 anonim válasza:
Szia!
A helyes válasz már elhangzott, Krisztus nem az időszámításunk kezdetén született, hanem kb. ie. 5 őszén.
Jómagam konzekvensen ie.-t és iu.-t használok, pontosan az előbb leírtak miatt, de sajnos a történelemtudomány magyarországon is átvette a nyugati mintát, ahol lefordítva Kr.e. és Kr.u. használnak.
Üdv. Péter
12/14 A kérdező kommentje:
khm...
lehet hülye vagyok, de az elején ezt a topicot HUMOr kategóriában indítottam...
hogy került a valláskritikába?
WtF?
2010. márc. 29. 20:05
13/14 anonim válasza:
Valószínűleg i. e. 2-ben,etánim hónapba(szeptember/október)
született Jézus és innen számlálódik az új időszámítás.
14/14 anonim válasza:
0-tól kell számolni, kimondta, hogy a 0 a születését jelöli, ha a halálát jelöli, akkor ugyanaz van amit mondtál, tehát Krisztus után, 0 -tól, a halálától
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!