Kinek van elege a keresztényekből s miért?
Nekem csak a térítőkből van elegem.Bosszantó az erőszakosságuk,butaságuk,értetlenek,közben meg vannak róla győződve,hogy okosak(jó,azért vannak normálisabbak is köztük)
Aki nem térít,az engem békén hagy,tehát nem sok vizet zavar.
Az persze igaz,hogy sok dologban nem értek velük egyet,és ha pl.egy témára nem tudnak normális észérvet írni,jön a terelés,hazudozás,sárdobálás.Mondhatnám,hogy ez is bosszantó,de igazából inkább szórakoztató,mert csak saját magukat járatják le a butaságukkal.
# 22,
ja persze te már csak tudod...
Sziasztok. Látom, itt elég parázs vita alakult ki. Szerintem az egyik ateista érvei jobbak voltak,cmeggyozobbek. Érthetőbb, ha a keresztényekből nemileg elegük van az embereknek. Valóban sokszor erőszakosak, képmutatók, hiteltelenek vagy egyszerűen csak szürkék.
Az ateisták között is megtalálhatóak ugyanezek, megis, felháborítóbb ha keresztenykben látunk rosszat, hiszen ok elvileg olyat képviselnek, ami jó, sőt, a világ Teremtőjére mutat.
Én mégis keresztény lettem.
szüleim nem voltak igazán azok. Bár valamiféle katolikus közösségbe jártak, járatták minket is egy ideig, de ezt egy "keresztény" nemzeten belül sokan elmondhatják magukról.
Én azért választottam azt, hogy másként élek, hogy hiszek Benne és Neki, mert éltem valamilyen életet, tálálkoztam valódi, hiteles emberekkel, s közben valamiért elkezdtem olvasni az Újszövetséget is, megfogott Jézus hiteles szavai, és megérlelődöt bennem egy kérdés; vagy igaz, amit olvasok, vagy nem. Az igaz mellett döntöttem és Isten elkezdett munkálkodni bennem, elkezdte kijelenti magát nekem és elfogadtam, hogy Ő az Isten, az én Atyám és Uram.
Röviden ennyi. Mégis meg kellett említenem, mert tudom, hogy mit gondolnak a keresztényekről, úgy általában az emberek. És azt jónak látom, hogy elmondjam, tudományosan nem bizonyítható Isten léte(mérhető mödon, következtetési logika alapján igen), szeretet pedig végképp nem. Mégis, mi hát az igazság?
Igaz a pokol riogatása? S mi az ember feleőssége, ha nem találkozik hiteles emberekkel? Van döntési szabadságunk?
Mielőtt válaszolhatnánk ezekre a kérdésekre, tisztáznunk kell, hogy tudományos utakat félre kell tennünk, és morálisan kell megvizsgálnunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!