Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért építenek villámhárítót...

Miért építenek villámhárítót a templomokra?

Figyelt kérdés
2015. dec. 29. 16:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
82%
Hogy mevédje a villámcsapás okozta károktól!
2015. dec. 30. 19:04
 12/20 anonim ***** válasza:
Mert félnek, hogy Zeusz bepöccen és megsüti őket, miközben valami sivatagi szellemhez imádkoznak, ahelyett, hogy neki emelnének templomot.
2015. dec. 30. 19:27
 13/20 anonim ***** válasza:
34%
Ez most olyan h*lye kérdés, mintha én azt kérdezném, hogy az egérfogót miért teszik le éjszakára? :D
2015. dec. 30. 20:53
 14/20 Mojjo ***** válasza:
100%

Azt hiszem ez a vicc a legideillőbb:

Egy faluban hatalmas árvíz van. Egy istenhívő ember felmenekül a víz elől a háza tetejére.

A víz már félig ellepte a házát, amikor arra jön egy csónak.

Az emberek kiabálnak neki:

- Gyere, szállj be a csónakunkba!

- Nem szállok, egész életemben odaadó hívő voltam, majd Isten megsegít - mondja.

A csónak elmegy.

A vízszint emelkedik, a ház rogyadozik, amikor ismét megjelenik a csónak.

Az emberek ismét hívják :

- Gyere, szállj be a csónakunkba! Segítünk, hogy megmenekülj.

- Nem, nem megyek, mindig hűen szolgáltam az Urat, majd ő megsegít.

Ez a csónak is elmegy.

A víz már majdnem ellepi a teljes házat, jön egy harmadik csónak, az emberek kétségbeesetten szólnak neki:

- Gyere szállj be a csónakba, különben biztosan megfulladsz.

- Ugyan, az egész életemet az Isten szolgálatának szenteltem, ő biztosan meg fog segíteni.

Jött a víz, a ház összeomlott, az ember beleesett a vízbe, és megfulladt.

A lelke felszáll a mennyországba, ahol zavarodottan kérdezi az Istent:

- Istenem, én egész életemben hű szolgád voltam, mindig áldottam a neved, mégis miért nem segítettél meg.

- Méghogy nem segítettelek? Három csónakot is küldtem a házadhoz!

Na szóval ez is ilyesmi. Csak itt nem csónak van, hanem villámhárító.

Amúgy ateista vagyok, és persze, értem a kérdést, de hülyeség, pont azért, amit a viccben is láthatunk. Ennél azért kicsit több kell, ha rá akarsz mutatni a vallás ellentmondásaira...

2015. dec. 31. 14:23
 15/20 szp72 ***** válasza:

A villámhárító a templom keresztjén egy nagyon fontos prófétai figyelmeztető jel, a lehetséges károk elkerülése ehhez képest csak másodlagos szempont.

A villámhárító arra emlékeztet mindenkit, hogy addig cselekedjünk,amíg lehet. Ahogy a villám elkerül minden olyan épületet, ahol van ilyen berendezés, úgy fogja Isten haragja is elkerülni azokat, akik elfogadják Jézus Krisztust kereszt áldozatát.

2016. jan. 1. 13:19
 16/20 Juliusz48 ***** válasza:
64%
Kedves Szp72 A villámhárító nem prófétai jel, hanem a megoldás arra, hogy ilyen aprósággal ne kelljen az Úrra hagyatkozni. Van neki elég baja velünk villám nélkül is. A templom pedig rendszerint ki szokott emelkedni a környezetéből, ezért nagyobb az esélye, az elektromos kisülésnek rajta keresztül. Ha már van megoldásunk rá, érdemes használni.
2016. jan. 2. 20:56
 17/20 szp72 ***** válasza:

Csak vicc volt.

De végül is tekinthetjük így is.

2016. jan. 2. 21:31
 18/20 Bazita válasza:
Hogy a pap megússza, ha hülyeséget mond.
2016. jan. 3. 09:43
 19/20 Tóth Károlyka ***** válasza:
Azért amiért minden üzleti épületre ami másokból él,
2016. jan. 6. 10:47
 20/20 anonim válasza:
A papok és a hívek nem csodára várnak, viszont tudják a fizikát.
2016. jan. 9. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!