Miért építenek villámhárítót a templomokra?
Azt hiszem ez a vicc a legideillőbb:
Egy faluban hatalmas árvíz van. Egy istenhívő ember felmenekül a víz elől a háza tetejére.
A víz már félig ellepte a házát, amikor arra jön egy csónak.
Az emberek kiabálnak neki:
- Gyere, szállj be a csónakunkba!
- Nem szállok, egész életemben odaadó hívő voltam, majd Isten megsegít - mondja.
A csónak elmegy.
A vízszint emelkedik, a ház rogyadozik, amikor ismét megjelenik a csónak.
Az emberek ismét hívják :
- Gyere, szállj be a csónakunkba! Segítünk, hogy megmenekülj.
- Nem, nem megyek, mindig hűen szolgáltam az Urat, majd ő megsegít.
Ez a csónak is elmegy.
A víz már majdnem ellepi a teljes házat, jön egy harmadik csónak, az emberek kétségbeesetten szólnak neki:
- Gyere szállj be a csónakba, különben biztosan megfulladsz.
- Ugyan, az egész életemet az Isten szolgálatának szenteltem, ő biztosan meg fog segíteni.
Jött a víz, a ház összeomlott, az ember beleesett a vízbe, és megfulladt.
A lelke felszáll a mennyországba, ahol zavarodottan kérdezi az Istent:
- Istenem, én egész életemben hű szolgád voltam, mindig áldottam a neved, mégis miért nem segítettél meg.
- Méghogy nem segítettelek? Három csónakot is küldtem a házadhoz!
Na szóval ez is ilyesmi. Csak itt nem csónak van, hanem villámhárító.
Amúgy ateista vagyok, és persze, értem a kérdést, de hülyeség, pont azért, amit a viccben is láthatunk. Ennél azért kicsit több kell, ha rá akarsz mutatni a vallás ellentmondásaira...
A villámhárító a templom keresztjén egy nagyon fontos prófétai figyelmeztető jel, a lehetséges károk elkerülése ehhez képest csak másodlagos szempont.
A villámhárító arra emlékeztet mindenkit, hogy addig cselekedjünk,amíg lehet. Ahogy a villám elkerül minden olyan épületet, ahol van ilyen berendezés, úgy fogja Isten haragja is elkerülni azokat, akik elfogadják Jézus Krisztust kereszt áldozatát.
Csak vicc volt.
De végül is tekinthetjük így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!