Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények! Miért mondjátok...

Keresztények! Miért mondjátok a katolikus papokra hogy hazudnak?

Figyelt kérdés

Csak a katolikus papok hazudnak?

A többi lelkész, egyéb egyházvezető nem tévedhet?

2015. dec. 22. 16:47
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
A keresztények a katolikusokra? :DD
2015. dec. 22. 23:03
 12/31 anonim ***** válasza:
12%
Én konkrétan azért, mert azt állítják, hogy Mária szűz maradt, hogy van tisztító tűz, mert szerintük a halottak tudnak közben járni és imádkoznak is hozzájuk, meg ilyenek.
2015. dec. 23. 08:00
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

A számadatok szerint (2004-es adat) 408 178 katolikus pap és 3 475 püspök van a világon. Biztos van köztük olyan, aki hazudott vagy más módon méltatlanná vált a hivatalához. De ezt így kimondani, hogy a "papok hazudnak" általánosítás.

Ha valaki a hazugságot meg úgy gondolja, hogy teológiailag nem ért vele együtt, akkor meg rossz a szóhasználat. Én katolikus vagyok, de nem mondom pl. Németh Sándorra vagy a Jehova tanúira, hogy hazudnak. Ők egy más tanítást gondolnak igaznak, de ettől még nem hazudnak, csak nem értünk egyet.

2015. dec. 23. 09:32
 14/31 Shamash ***** válasza:
0%

Természetesen az egész egyház hazug, hiszen hazugságon és megfélemlítésen alapul.

Ismerjük a katolikus egyház tömegpusztító tevékenységét a történelem során. Ismerjük az inkvizíciót, és ismerjük a pedofil botrányokat. A pap Isten színe előtt cölibátust esküszik, majd nemcsak megszegi azt, de egyben halálos bűnt is elkövet azzal, hogy az ártatlan, becsapott gyermekeket molesztálja. A katolikus egyház - és persze az iszlám egyház is - a Gonosz egyháza.

Nem állítom azt, hogy Szabó atya vagy Kovács tiszteletes hazudik, hanem azt, hogy az egész egyház terrorra, pusztításra, megfélemlítésre és hazugságra van alapozva.

2015. dec. 23. 12:30
 15/31 anonim ***** válasza:
59%

Shamash: első reakcióm: mevan???

Egyébként: nem tudom pontosan, mit értesz terror és megfélemlítés alatt. A poklot? S ha nem Szabó atya és Kovács tiszteletes, akkor kik azok ,,a papok"?

Pedofilbotrányok: a világban, több százezer katolikus pap közül hány évente fordul elő egy-egy ilyen eset? És ezek az emberek betegek. Hidd el, vannak pedofil vasutasok és tanárok, vízvezetékszerelők és irodisták is, ez nem foglalkozásfüggő. Csak éppen egy pap esete sokkal nagyobb botrányt kavar. Mit gondolsz, hány gyermeket (14 év alattit) erőszakolnak meg évente?

Nem akarok provokatívan írni, de nem igazán tudok egyetérteni az álláspontoddal. Ha mégis sikerült volna, ne haragudj.

2015. dec. 23. 14:43
 16/31 Shamash ***** válasza:
0%

Kedves Hollótoll, teszek a provokációra, én tényekről beszélek.

A témában rettentően tájékozatlan vagy, talán azért, mert magad is egy átvert hívő áldozat lehetsz, vagy azért, mert a téma eddig nem érdekelt.

Dokumentumfilmek tucatjai léteznek, amelyek egy-egy egyházi iskoláról vagy kollégiumról szólnak csupán, és amelyek szerint évszázadok óta kúrták a gyerekeket a szerzetesek!

Én egy írországi és egy németországi estről szóló filmet néztem már jó régen.

Azóta évente számos esetre derül fény világszerte, az internetnek köszönhetően most már Latin-amerikai esetekről is lehet hallani. Bár a pedofília számomra halálos bűn (és nem a 17,8 éves lányokra gondolok most), mégis, ha a pedofil vízvezeték-szerelő és a pedofil pap közül csak egyet akaszthatnék fel, akkor az a pap lenne. Mivel ő Isten közvetítője a saját öndefiníciójuk szerint, nem pedig kisgyermekek megrontója.

A megfélemlítés alatt természetesen a poklot és a "bűnt" értem, ill. a kereszténység történetét, úgy az egészet a 20. századig.

Abban a közösségben, amelyben én élek, a pap a legnagyobb kujon a vénlányok körében. Bocsánat, ő nem Isten közvetítője?? Egy ilyen magasztos munkát csak egy makulátlan lélek láthat el, nem? Mit tenne ma Jézus, ha látná azt a töménytelen bűnt, amit az ő nevével fémjelzett egyház csinál?

Még holnap estig folytathatnám a sort, de túlságosan gyomorforgató ez a téma.

Ja, és bár eddig a katolikus egyházról beszéltem eddig, de a világ összes egyházáról többé-kevésbé ez a véleményem. A katolikus mellett kiemelném a jehova tanúit, az ATV-s borzadványt, a szcientológiát és az iszlámot is.

Uff!

2015. dec. 23. 15:05
 17/31 anonim ***** válasza:
Shamash: nem azért írtam, hogy neked rosszul essen. Azt hiszem, én hagynám ezt, mert ez tipikusan az a téma, amelyről mindenkinek megvan a saját véleménye. Szóval... Kellemes karácsonyt, és további jó gyikezést! :)
2015. dec. 23. 16:54
 18/31 Shamash ***** válasza:

Hollótoll: nem esett rosszul, csak azt nem szeretem, ha belekötnek a meggyőződésembe.

Amúgy tényleg hagyjuk a témát, nem ér annyit.

Én is kellemes ünnepeket kívánok minden hívő és nemhívő embernek.

2015. dec. 23. 17:13
 19/31 anonim ***** válasza:

Shamash, köszi, hogy gyűlölködsz és rágalmazod azt az Egyházat, aminek a tagja vagyok én is. Látszik, hogy nem is ismered azt, amit így támadsz. De a tudatlanság nem bűn.

De azért békés karácsonyt kívánok neked.

2015. dec. 23. 17:25
 20/31 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek, és is! :)

2015. dec. 23. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!