Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ilyenkor mi van, az emberi...

Ilyenkor mi van, az emberi szeretet felülírhatja a Bibliai Isten szeretetét?

Figyelt kérdés
Amire gondolok:Ugye a Biblia írja,hogy ez bűn,meg az bűn,és ilyen meg ilyen büntetés a jutalma a bűnösnek.Mi van olyankor,ha valaki vét egy másik ellen,de a másik megbocsájtja neki szívből? Ebben az esetben Isten nem ítélheti el,akkor sem,ha ő az Isten.Hiszen aki megbocsájtott,megtette a legnagyobb dolgot,amit tehet embertársával.A szeretet győzött,tehát az ítélkezésnek nincs helye,meg minek is lenne rá szükség?
2015. nov. 12. 16:22
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

"A szeretet nem azt jelenti, hogy boldog-boldogtalannak megbocsátok..."

Én sem ezt mondtam.Csak egy példát hoztam fel egy lehetséges szituációra.

"Ha a bűnödet bánod teljes szívedből, akkor megbocsátást nyersz, függetlenül attól, hogy akit megsértettél mit csinál, viszont ha nem bánod, amit a másik ember kárára elkövettél, akkor nem kapsz megbocsátást, hiába bocsátott már meg neked a másik."

De nem Isten ellen követtem el a tettem,vagy igen?

2015. nov. 13. 17:09
 22/26 slobelt ***** válasza:

Ajánlom a figyelmedbe a Beszélgetések Istennel - Neale Donald Walsch könyvét.

Youtubon van videó is, de a könyv az igazi.

2015. nov. 13. 18:22
 23/26 anonim ***** válasza:

"A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."

Máté 25;40

2015. nov. 13. 22:10
 24/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Én azt nem értem,ha valaki képes megbocsájtani a másiknak anélkül,hogy érdekelné,hogy a másik megbánta-e vagy nem,erre Isten,hogyhogy nem képes? Holott benne sokkal több a szeretet a kereszténység szerint.De akkor úgy látszik,mégsem mondanak igazat.Nekem ez egy ellentmondásos és mesterkélt dolognak tűnik.
2015. nov. 14. 08:16
 25/26 anonim ***** válasza:
Isten mindenkinek képes és szeretne bűnétől függetlenül megbocsátani, HA az őszintén kéri. De aki nem kéri, annak nem teszi. Isten bocsánata ugyanis nem annyi, hogy elfelejtjük, ami történt. Ez nem puszta formalitás. Isten nem egy egyenrangú barátunk, hanem az Urunk, így a bocsánat sem elnézés, hanem kegyelem is, amivel felment minket az ítélet alól. Isten végtelen szeretete épp abban nyilvánul meg, hogy ezt a kegyelmet minden embernek, elkövetett bűnétől függetlenül hajlandó megadni, HA kéri tőle.
2015. nov. 17. 00:54
 26/26 szp72 ***** válasza:

A megbocsájtás a büntetés elengedését jelenti. Vannak helyzetek azonban amikor többé-kevésbé büntetnünk kell, akár a vétkező érdekében is. Aki mindig mindent megbocsájt és sose büntet, az azt erősíti meg a vétkezőben, hogy mindent szabad és semminek sincs következménye.

Az ember nem múlhatja felül Isten szeretetét. Isten mindenkinél jobban tudja, hogy kinek mire van szüksége. Kit kell megbüntetni és mennire, kinek kell megbocsájtani és mennyire.

2015. nov. 24. 19:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!