Ilyenkor mi van, az emberi szeretet felülírhatja a Bibliai Isten szeretetét?
"A szeretet nem azt jelenti, hogy boldog-boldogtalannak megbocsátok..."
Én sem ezt mondtam.Csak egy példát hoztam fel egy lehetséges szituációra.
"Ha a bűnödet bánod teljes szívedből, akkor megbocsátást nyersz, függetlenül attól, hogy akit megsértettél mit csinál, viszont ha nem bánod, amit a másik ember kárára elkövettél, akkor nem kapsz megbocsátást, hiába bocsátott már meg neked a másik."
De nem Isten ellen követtem el a tettem,vagy igen?
Ajánlom a figyelmedbe a Beszélgetések Istennel - Neale Donald Walsch könyvét.
Youtubon van videó is, de a könyv az igazi.
"A király így felel majd nekik: Bizony, mondom néktek, amikor megtettétek ezeket akárcsak eggyel is a legkisebb atyámfiai közül, velem tettétek meg."
Máté 25;40
A megbocsájtás a büntetés elengedését jelenti. Vannak helyzetek azonban amikor többé-kevésbé büntetnünk kell, akár a vétkező érdekében is. Aki mindig mindent megbocsájt és sose büntet, az azt erősíti meg a vétkezőben, hogy mindent szabad és semminek sincs következménye.
Az ember nem múlhatja felül Isten szeretetét. Isten mindenkinél jobban tudja, hogy kinek mire van szüksége. Kit kell megbüntetni és mennire, kinek kell megbocsájtani és mennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!