Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vajon Jézus követői tisztelhet...

Vajon Jézus követői tisztelhetnek olyan személyeket, akik Jézus halála után gyilkosságo (ka) t követtek el?

Figyelt kérdés
gondolok itt pl. a 1848-as eseményekre. "ne ölj", "tedd le a kardot", "szeresd felebarátodat", stb. vajon azzal, hogy ezek a "hősők" mindezt semmibe vették, keresztényként adhatunk-e nekik tiszteletet, azaz tisztelhetünk-e olyanokat keresztényként, akik nem tisztelték, nem szerették Jézust?
2010. márc. 15. 05:27
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

"Én csak ilyen írásszöveget találtam. Olyat nem, ahol arra buzdítana, hogy a haza védelmében fegyverre fel."

Nos...

"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert."

Máté Evangéliuma:10:34

"Mikor az erős fegyveres őrzi az ő palotáját, a mije van, békességben van;"

Lukács Evangéliuma:11:21

2010. márc. 15. 09:06
 12/29 anonim ***** válasza:

Kérdező: nem sokat tudsz a háborúról. Szerinted talán hagyni kell az embereket nyomorúságban, legmélyebb megaláztatásban csak azért, hogy mindenáron béke legyen? hagyni, hogy rajtunk kövessenek el bűnöket, mert mi nem akarunk bántani senkit?

Valamikor írt ide a fórumra egy horvát származású, a délszláv háborúról. Mondta, hogy valóban szörnyű volt, ahogy emberek halnak meg, az értékek pusztulása, de mégis megérte. Ha újra ott lenne, akkor is a függetlenséget választotta volna, még ha ilyen áldozatokkal is jár.

Lehet, hogy Isten azt mondta, hogy ne ölj, de azt is mondta, szeresd felebarátodat. Márpedig hagyni, hogy családod, veled egy nemzethez tartozó ember, akivel egy közösségben vagy, szenvedjen mások által, az nem szeretet. Ha látnád, hogy mondjuk a lányodat valaki meg akarja erőszakolni, ő pedig segítségért kiállt, azt mondanád neki, "nem tudok, kedves lányom, Isten megtiltotta. légy erős".

Vagy képzeld, hogy terroristák túszul ejtenek téged, és ki akarnak végezni, de a kommandósok még időben közbelépnek, és megmentenek, de csak úgy tudják, hogy megölik a terroristákat. Ezután szemére vetnéd a kommandósnak, hogy milyen bűnös, mert embert ölt? Vagy talán hálásnak kellene lenned, hogy megmentette a csöpp életed, pedig nem is tettél érte semmit.

Kíváncsi vagyok, vajon vannak-e Jehova Tanúi olyan helyeken, mint Rio de Janeiro favelái, vagy Csecsenföld.

2010. márc. 15. 09:07
 13/29 anonim ***** válasza:
0%

"Vagy talán hálásnak kellene lenned, hogy megmentette a csöpp életed, pedig nem is tettél érte semmit."

Szép érvelés, csak egy hibádzik az egészben: hogy épp a földi élet az, ami a legkevesebbet számít a Biblia szerint, elvégre minden arra megy ki, hogy a mennyei folytatást biztosíthassa megának az ember. Ha tehát hozzásegítenek, hogy mielőbb odakerülhess, és ráadásul még "mártírként" is, vagy legalábbis teljesen hithűen, azzal csak még egy extra nagy bónuszt kap az ember a túlvilági jólétéhez. Ilyen szempontból tehát semmi oka hálára a megmentettnek.

2010. márc. 15. 09:15
 14/29 anonim ***** válasza:

"hagyni, hogy rajtunk kövessenek el bűnöket, mert mi nem akarunk bántani senkit?"

"Fordítsd oda a másik orcádat is", "dobj vissza kenyérrel".

2010. márc. 15. 09:15
 15/29 A kérdező kommentje:
Jehova tanúi a világ 236 országában ott vannak, és részesei a vallási és etnikai okokból történő háborúknak. a beszámolóik szerint a különböző faji, vallási hovatartozás miatti háborúk sujtotta országok hatalmi szervei mindig elbizonytalanodnak egy picit, amikor azt látják, hogy az ellenséges elemeknek tartott tanúk összejövetelein békésen, testvériesen megférnek egymással azok a személyek, akiknek elvileg ölniük kellene egymást, ha a hatalom utasításait vennék figyelembe. mivel pedig soha nem fognak fegyvert, a világ képtelen legyőzni a tanúkat, mert Isten szelleme ellen nincs törvény, mivel a szeretet, öröm, béke, jóság szelídség, kitartás egyszerűen nem büntethető dolgok semmilyen állam törvényében sem.
2010. márc. 15. 09:31
 16/29 anonim ***** válasza:

Kérdező, felidéznéd pontosan mit is ünneplün MÁRCIUS 15-én, nem másolom be, de légyszi ugorj fel a WIKIPEDIÁ-ra, vagy csak írd be a keresődbe: mi történt március 15-én? És utána írd meg nekem ki és kiket ölt meg. Mert szerintem senki senkit. Legalábbis az én ismereteim szerint.

Nem lehet hogy összekeverd az októbber 23-ával, ami valóban egy véres forradalom megemlékezése vagy a november 6-tal, ahol valóban a vesztes háborúban kivégzett katonák emléke előtt tisztelgünk.

Mert még Petőfiről is túlzás volna azt állítani embert/emberekt ölt, mert állítólag a Segesvári csatában tűnt el, (de ez közel sem biztos)

Egyébként pedig külön felhívnám a figyelmedet eme ünnep kapcsán a 12 pontra, különösen kettőre: . kívánjuk a sajtó szabadságát. censura eltörlését. illetve törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben.

Enélkül ma TE nem írogathatnál itt és terjeszthetnéd a botorságaidat.

Ja és kérdezted melyik vallás? Szerintem az iszlám például. Egy muzulmán országban ess neki egy csadorban lévő nőnek és várd ki mi lesz. Szerintem halál érte a juss.

2010. márc. 15. 09:56
 17/29 anonim ***** válasza:

"kedves 7:13 melyik vallás tanítása szerint embert őlni akkor, ha valaki hozzáér egy nőhöz"

Olvasd el, hogy én mit irtam,nem arról volt szó, hogy tilos hozzáérni egy nöhöz (habár az iszlámban ez se megemgedett), hanem a nöi becsület védelméröl volt szó, ami leforditva a primitiv emberek nyelvére annyit jelent, hogy ha meg akarják eröszakolni, akkor jogos akár igy is védekezni ellene.

2010. márc. 15. 11:14
 18/29 anonim ***** válasza:
Ezt egyébként valamelyik gyűlésen mesélték neked? Ilyen eseteket bármelyik háborúból tudsz példának felhozni, hogy két ember, akiknek elvileg ölniük kéne egymást békésen megfért egymás mellett és még nem is kell Jehova Tanújának lenni hozzá. De hogy ez bárkit is elbizonytalanítson, azt azrt enyhe túlzásnak érzem.
2010. márc. 15. 11:15
 19/29 anonim ***** válasza:
Mi köze Jehova "tanúi" felekezetének Istenhez...?
2010. márc. 15. 11:29
 20/29 anonim ***** válasza:

"hogy épp a földi élet az, ami a legkevesebbet számít a Biblia szerint, elvégre minden arra megy ki, hogy a mennyei folytatást biztosíthassa magának az ember."

ez egyszerűen nem igaz, akkor minek mondaná, hogy segíts másokon, hmm? A Biblia tele van az élet tiszteletével. Mi értelme lenne ennek, ha az egész nem számít semmit?

Persze, akkor a terrorista sem bűnös, mert átsegítette a másikat Isten elé. Sőt, valójában jót tett ezzel.

2010. márc. 15. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!