Hol van a Biblia tudásbeli határa a hívők szerint, ha az maga az igazi, a világ működésének enciklopédiája?
Olvasása után megállapítható, hogy mi alapján működik az öröklődés, mennyi használható információt tartalmaz a genetikáról?
Mennyit a matematikáról és fizikáról?
Elolvasása után lehet belőle tudni, hogyan működik egy televízió, a legkisebb alkotóeleméig?
Milyen gyakorlati dolgokra lehet használni az általa tartalmazott tudást?
Ha nem, akkor mégis milyen ismereteket tartalmaz a kora történelmi és etikai ismereteken - tanmeséken kívül?
mint az összes vallás szent könyveéből ebből is sokan merítenek "az élet nagy kérdéseihez" vagy etikai kérdésekhez való válaszokat, jelentősen meghatározza még a nem keresztény európai ember gondolkodását is az alapvető jóról és rosszról, identitástudatot ad sok embernek stb
azt is megmondja, hogy az emberek egyenlőek, az ember élethez és méltósághoz való joga is ebből származik
én pl az egyetemen a biokémia tankönyvből megtanultam sokmindent az emberi test működéséről ,de hogy ezt a tudást gyógyításra, vagy esetleg méregkeverésre hazsnálom e na azt már a biblia határozza meg, holott nem is vagyok keresztény, de azért akkor is az alapvető értékrendem olyasmi mint az övék
olvastad az ember tragédiáját? na abban van egy jelenet ami mutat egy jó alternatívát arra hogy milyen boldogtalan lenne a világ ha mindent csak a kézzelfogható haszonsítás és funkció szerint értékelnénk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!