Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen bibliai alapja van...

Milyen bibliai alapja van annak, hogy a tanúk nem nézhetnek tüzijátékot?

Figyelt kérdés

8 155 697 emberből nem tűnik fel senkinek, hogy a vezetőik túlmennek az írásokon, amikor olyan dolgokra tanítják őket, amit nem lehet alátámasztani a bibliából?

Vagy csak félnek az előljáróiktól. miként azok, akik hittek Jézusban,de az előljáróiktól való félelem miatt nem mozdultak?

2015. aug. 19. 17:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Figyelj ha nekik jobb bent kuksolni és olvasni a bibliájukat, akkor miért ne tehetnék meg? Én nem vagyok jehova tanúja, mégsem néztem meg mert unalmas minden évben ugyanazt megnézni és inkább bográcsoztunk. :/
2015. aug. 21. 02:20
 12/17 anonim ***** válasza:

# 9/11

Ha tényleg örülnél neki,nem használnál ilyen szavakat.

Kérdező,egyszerű a válasz;Jehova Tanúi szervezete egy szekta,ha nem is a legelvetemültebb fajtából,azért néhány tipikus szekta módszer felfedezhető a vezetőség megnyilvánulásában,ilyen az is,hogy elszeparálják a tanúkat az általuk világinak nevezett dolgoktól,hiszen ez nagyban hozzájárul az agymosás hatásosságához;bent tartja őket a Jehova-mátrixban,és megelőzi az egészséges kételkedést,érdeklődést,önállósodást.Ezen dolgok azért veszélyesek a vezetőkre nézve,mert önállóan gondolkodó embereket nem lehet irányítani,és félő az is,hogy visszanyal a fagyi,vagyis a hazugságaik,félrevezetéseik tiszta lapra kerülnek a tanúk előtt,ha nyitottan orientálódnak a világban(Vajon miért nem beszélgethetnek hitehagyottakkal pl?)

2015. aug. 21. 17:59
 13/17 A kérdező kommentje:

Ezt tudom: mert elméjükben betegek, és meg akarnak fertőzni másokat.

Itt olvastam, hogy ezt tanítják.

2015. aug. 21. 18:06
 14/17 anonim ***** válasza:
Na igen...felteszem a kérdést;kik is a betegek elméjükben,és kik akarnak megfertőzni másokat?
2015. aug. 21. 18:56
 15/17 anonim ***** válasza:

Tudod kérdező, volt egy válasz, amire írtam azt, amit írtam, de már nem látom itt. Ha valakinek mocskos a szája, akkor az nem ítélkezés, ha közlöm, hogy mocskos, de te már sokadszorra ítélsz, nem csak engem.

Ha úgy gondolod, hogy hazugság a szervezet, akkor miért maradsz benne? Ezzel te is hazug vagy. És még mindig nem ítélkezés, hanem tény.

2015. aug. 23. 10:58
 16/17 anonim ***** válasza:
A Tanúk nézhetnek tűzjátékot. Bibliába szó sincs erről. Lelkiismereti kérdés és attól függ hogyan tekintesz rá. Mint egy szép tűzjátékra vagy mint egy ünneplésre.
2015. okt. 3. 15:13
 17/17 A kérdező kommentje:
tehát akkor augusztus 20.-án kimenni, és megnézni a tüzijátékot: nem gond?
2015. okt. 3. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!