Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Baj ha a sárkányokban hiszek?

Baj ha a sárkányokban hiszek?

Figyelt kérdés
Úgy mint más Istenben én a sárkányokban hiszek, sok történet, könyv is van róluk, sokan láttak régen sárkányokat.
2015. aug. 4. 10:18
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Higgyél amiben akarsz, pont leszrja mindenki, miben hiszel. Ezt a valláskritikába tenni nagy sötétségre vall, de ezt is leszrjuk. Ugorjunk.
2015. aug. 4. 10:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Valóban érdekes és elgondolkodtató, hogy különböző, egymással semmilyen kapcsolatban nem álló népeknek (a világ minden tájáról) ugyanolyon vagy nagyon hasonló mondáik vannak... Többek között óriásokról, szellemekről, és igen, sárkányokról.
2015. aug. 4. 10:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Hát igen minden történetben hasonlóak a sárkányok
2015. aug. 4. 10:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Méh a bibliában is van sárkány, leviatán vagy behemót
2015. aug. 4. 10:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

egyforma... kivéve persze a keleti jang típusú (tűz)sárkányt, ami pozitív szimbólum, szellemi erő, ellentétben a nyugati yin típusú, víz elemhez tartozó negatív, rossz ártó erővel

[link]

2015. aug. 4. 10:40
 6/10 Roland G. ***** válasza:
67%

Nem baj,csak nehogy megégj!

Mondjuk Süsü az aranyos volt. :)

2015. aug. 4. 11:46
 7/10 anonim ***** válasza:
31%
Nyugodtan hihetsz bennük, hisz találták már csontvázat is bőven, csak épp ma már máshogy hívják őket. ;)
2015. aug. 4. 12:04
 8/10 anonim ***** válasza:
Yi Qi. [link]
2015. aug. 4. 15:24
 9/10 Zenon ***** válasza:

Engem nem zavar.

Habár, ha jól láttam, egy most ugrott ki az ablakon.

2015. aug. 12. 23:04
 10/10 anonim válasza:

(Előre is bocs a helyes írásért)

Az ,én meglátásom szerint semmi baj nincs azzal hogy hiszel a mitikus lényekben (esetünkben a sárkányokban)

érdekes elgondolás hogy létező élőlényeknek tartod őke. De van a mondanivalódban ráció hisz nem csak a mesékben de a bibliában is

(Jób könyvében ( [link] )) megtalálhatok az általad hit lények. Ezen kívül sok mondában is láthatok ami szintén

felveti a késést hogy vajon tényleg léteztek vagy léteznek ezek a hatalmas jószágok amik hol gonoszak hol jóságos természetükről voltak híresek.

2015. dec. 20. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!