Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hol van a végtelen isten...

Hol van a végtelen isten által adott szabadakarat?

Figyelt kérdés

Én nem akartam 11 hónaposan vastüdőbe kerülni, Nem akartam 56 évet leélni, gyermekbénultként! Hol van itt a végtelen jóság!?

Vagy ez az eleve elrendeltetés! Akkor pedig, megintcsak nincs szabadakarat, mert minegy mit teszek, az elrendeltetés törvénye szerint végeztetik be!

Továbbá: Ha Neked azt mondom, imádj, mert "megdöglesz" Az zsarolás! Márpedig, ha nem imádod a Te baromi jóságos istenedet, 'örök' kárhozatra jutsz! Sok érdésem lenne még!

#Isten #végtelen #szabadakrat
2015. júl. 6. 12:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

Azért szánt önnek egyedi sorsot Isten, hogy egyedi úton juthasson el hozzá, az örök életre.

A szabad akarat ott van, hogy ön szabadon dönt, hogy emiatt elfordul-e Istentől, vagy még így is Őt keresi, és Őt szereti mindennél jobban.

Félreértés ne essék, elképzelni sem tudom milyen nehéz helyzetben van, de az ön életét Isten adta, és ha mindig a jóra törekszik, és Istent és embertársait szereti, akkor biztosan meg lesz jutalmazva az örök élettel.

2015. júl. 9. 18:42
 12/28 Missi_Key ***** válasza:

56 évet leéltél és még mindig itt tartsz?

ok..végülis ez is egy lehetőség..csak azért...van más nézőpont is

de csak hogy örülj, kapsz vallásos választ és ateistát is.

vallásos zagyva:

isten azt akarta hogy lásd ezt az életet, valamit meg kellett tanulnod.

van feleséged? van aki segít neked?

ha 11 hónapos korodtól bénult vagy, akkor nyilván gyerekkorodba nagyon sokat foglalkoztak veled.

ezek a dolgok akkor is meglennének ha nem vagy béna? lehet hogy akkor elküldenek a francba bentlakásosba és nekiállnak karriert építeni a szüleid, nem tudhatod.

a szabad akaratod az hogy eldöntheted, hogy sajnálod magad és csendben meghalsz, vagy olyan nagy ember leszel mint stephen hawking...

eleve elrendelés? nem igazán, de ha vallásos vagy elfogadod hogy isten mindent tud. mindent. szabadon utazhat az időben...valszeg ismeri a végét, és azt hogy mit fogsz megtanulni, még mielőtt megszületsz. de végigvárja. csak tudja mit fogsz dönteni. te döntesz, ccsak ő már előre tudja mert látta a jövőt. de attól még a te döntésed.

zsarolás, vagy büntetés. ha a kiskutyád a kezedbe harap, megbünteted hogy rávezesd hogy az rossz.

ateista válasz:

bénultan is tudsz bármit kezdeni az életeddel amég agyad van. lást hawking...

de ahhoz nem várnod kell hogy isten megsimogassa a kis buksidat hanem elkezdeni gondolkodni.

igen, te nem akartál lebénulni, 2éves kisgyerekek nem akartak darabokra robbanni egy háborúban, vagy halálos betegek lenni.

ha lenne isten, kegyetlen lenne. még ha tanítani is akar ez által...akkor is csak szar tanár, mert lehetne máshogy is, mindeható megoldhatná...ha létezne, de nem létezik.

jahh igen szabad akarat. ha a kiskutyádnak azt mondod azt csinálsz amit akasz, nem büntetheted meg, ha megharap, mert ez volt az amit ő akart, és te megengedted.

a pokol meg egyértelmű elrettentés. félsz hogy örökké fogsz égni, ezért inkább nem eszel böjt idején húst...bla bla bla

2015. júl. 10. 11:38
 13/28 Duenna ***** válasza:

Olvasd el ezeket a könyveket, és megtudod belőle, hogy mindazt a szenvedést, amit ma átélsz, te, saját magad akartad saját magadnak! A karmádat ezzel a mostani szenvedéseddel egyenlítetted ki, amit az előző életedben elkövettél!

Dr. Michael Newton - Lelkünk útja 1-2-3.

Innen letöltheted:

[link]

Meglepő dolgokat fogsz olvasni.

2015. júl. 11. 11:05
 14/28 anonim ***** válasza:
60%

Utolsónak: én csak 1 Newtont ismerek, de az legalább baromságokat nem hordott össze...

Szerinted most komolyan az előző élete miatt szenved???

Kíváncsi lennék, ha te is hasonló sorson lennél, akkor te is ezt magyaráznád be magadnak? Mi van, ha nincs is előző élet? Vagy túlvilág? Beszopta, konkrétan. De nagyon. Max egy olyan hitben élt mindvégig, ami hülyeség.

Ez a lélekvándorlásos szar már nálam ott megbukott, hogy ha a népesség növekszik, akkor a lélek osztódik? Vagy mi?

Ez a sok vacak max parasztvakítás, és hogy legyen magyarázat arra, hogy valakit miért ér szerencsétlenség. Miért pont vele.

De az tényleg vicc, hogy azért szenved valaki, mert az előző élete miatt... ekkora baromságot.. de most komolyan. Ha még van/lenne is, nem is emlékszik rá az illető, teljesen mind1.

A jóslás is hasonló. Olyan dolgokat mondanak és úgy, hogy elhidd. Úgy véld, hogy igaz, amit mond. Te pedig tátott szájjal nézel... De még 1 jóst sem hallottam volna, hogy megjósolta pl. a lotto nyerő számait. Vagy rokonainak halálát előre. Legyen szó egy autóbalesetről és akkor azt mondta ma nem ülsz kocsiba...

A könyvet pedig egy ember írta. Igen ott van a neve előtt, hogy Dr. És?? Nem tud többet ezekről a dolgokról, vagy netán próféta? Isten hírnöke vagy mi?? Gondolom te sem gondoltad komolyan

2015. júl. 11. 16:44
 15/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, bár fele-fele arányban kaptam választ, mármint az ateizmus, és a hit szemszögéből!

Aki írta, hogy "ha ez a dolog egyáltalán igaz-e (nem szó szerint), nos igaz! Nem 56 évesen kezdtem el gondolkodni ezeken a dolgokon! 18 évesen kezdtem el keresni istent, mert azt gondoltam, ha ennyien odáig vannak érte, biztosan van benne valami! A katulikusoktól kezdve, a pünkösdieken át, a nazarénusokig, és jehova tanúiig bezárólag, sok helyen jártam, de igazából, mindből hiányzott valami! A bibliától, úgy ahogy van, megszabadultam, mert tele van ellentmondással!

Ma, már nem hitet, hanem magyarázatot keresek! Mégegyszer köszönöm az őszinte, nyílt, és egyértelmű válaszokat! :)

2015. júl. 11. 18:23
 16/28 xeniah ***** válasza:

Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagy. Ha viszont olvastad a Bibliát, akkor tudod, hogy Isten nem ilyennek teremtette a világot, mi tettük ilyenné azáltal, hogy a bűnt választottuk. Isten mégsem mondott le rólunk, hanem készített egy kivezető utat ebből a nyomorúságból, ami nekünk ingyen van, de neki nagyon sokba került. A szabad akarat arról szól, hogy eldönthetjük, élünk-e ezzel a lehetőséggel, vagy továbbra is a bűnt választjuk annak következményeivel együtt. Itt nem zsarolásról van szó egyáltalán, vajon hogy lehet zsarolással vádolni azt, aki a legdrágábbat adta oda azért, hogy mi megmenekülhessünk abból az állapotból, amibe a szabad döntésünk általi rossz választásunk taszított minket?

"A katulikusoktól kezdve, a pünkösdieken át, a nazarénusokig, és jehova tanúiig bezárólag, sok helyen jártam, de igazából, mindből hiányzott valami"

Szerintem annyi hiányzott (és hiányzik), hogy te személyesen ismerd meg Istent. Más hallani róla és megint más személyesen megismerni Őt.

Nem tudom, Nick Vujicicről hallottál-e, figyelmedbe ajánlom ezt a videóját:

https://www.youtube.com/watch?v=eKXWiCACHWk

2015. júl. 18. 17:05
 17/28 ceri ***** válasza:

"jahh igen szabad akarat. ha a kiskutyádnak azt mondod azt csinálsz amit akasz, nem büntetheted meg, ha megharap, mert ez volt az amit ő akart, és te megengedted. "

Ebből látszik, hogy fogalmad sincs a szabad akaratról.

A szabad akarat nem következmény nélküliséget jelent. Nem az ok-okozatiság kiiktatását, nemlétét jelenti.

A szabad akarat azt jelenti, hogy dönthetsz lehetőségek között. Nem azt jelenti, hogy ha fölgyújtod a házad, az nem fog leégni.

Ezt csak egy idióta értelmezi így legfeljebb.

A szabad akarat választani enged lehetőségek között, de a különböző lehetőségeknek, okoknak különböző következményei vannak. Ezt minden ötévesnek tudnia illene.

2015. júl. 19. 08:26
 18/28 A kérdező kommentje:

ceri-nek!

"A szabad akarat választani enged lehetőségek között"...

Nos, kérdem én! Milyen lehetőségek közül választhattam én 11 hónaposan?

Még valami! Azért, mert másképp értelmezek valamit, nem kell "idiótázni"!

2015. júl. 20. 13:15
 19/28 Duenna ***** válasza:
0%

18-as kérdező!

Nem olvasod az ajánlott könyveket, akkor nem is fogod megtudni! Abban minden le van írva, amire kíváncsi vagy. De úgy látom, az igazságot nem akarod tudni, csak elmélkedsz róla. Így sohasem fogsz rájönni, miért kaptad ezt a sorsot, amit végig kell csinálnod!

2015. júl. 20. 21:01
 20/28 Missi_Key ***** válasza:
0%

ceri

nem szabadság az ahol határok közé van szorítva a választásod.

mint egy diktatúra...választhatod hogy felveszed a zsidó vallást, csak akkor hitler kiirt téged és a családod...lényegében szabad akaratod van..barátkozhatsz a rendszer ellenségeive, segíthetsz rajtuk, de viseld a következményét...

ha ezzel nincs bajod, a diktatúrával sem lehet semmi bajod, és holnaptól kezdve egy büdös rossz szót ne szólj egy diktátorról sem.

2015. júl. 20. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!