Ti miért nem csípitek Jehova Tanúit?
nekem pl itt gyakorin az a bajom velük ami az ateistákkal, minden kértést széttrollkodnak, a kérdéstől függetlenül elkezdenek kampányolni(az ateisták nem, ők egyszerűen sértegetik az embereket, bár ahogy észrevettem ők ezt kampányolásnak tartják, legalábbis egy részük), aki nem ért velük egyet arra azt mondják a nyilvánvaló igazság ellen ágál, akkor is ha tud ellenérvelni(mondjuk az ateisták gyakran még csak nem is érvelnek), a saját gondolkodásukat álszerény móon úgy állítják be mint "ez a biblia véleménye", annak elenére, hogy egyetlen más felekezet akik szintén a Bibliát olvassák sem ért velük egyet, sőt sajátos eltorzított bibliafordítást használnak.
akinek nem tetszik a stílusuk az "üldözi őket" (ateistáknál: aki nem látja be, hogy az ateizmus az abszolut igazság miután szemellenzős parasznak nevezték, az rájuk erőszakolja a hitét)
Másokat akik szintén meg vannak győződve, hogy ők értelmezik helyesen a Bibliát, elég durván leoltanak, persze ez egyénfüggő is ,van aki kultúrált marad és hazsnál olyan kifejezéseket, mint "szerintme tévedsz [+érvelés, hogy miért]" vagy "mi úgy gondoljuk hogy [kifejtés] mert [kifejtés]" de ők a kivétel.
Mivel sokmindent tilos nekik elolvasni, ezért teljesen a saját szervezetük hamis valóságképétől függenek, ami gyakran ferdít, de gyakran nyíltan hazudik is, mivel ők csak azt fogadják el, gyakorlatilag képtelenség velük vitatkozni pl a saját bibliafordításuk hitelességéről
ha kiírsz egy kérdést, és kifejezetten megadod, hogy Jehova tanúi is szorítkozzanak a kérdés megválaszolására, vagy ne írjanak, először is leszidnak ,hogy semmi szeretet nincs benned, másodszor kifejtik ,hogy üldözöd őket mert nem hagyod elmondani a véleményüket, harmadszor pedig "már csak azért is" alapon elkezdenek kampányolni, de van olyan is, hogy megértőek, ezért inkább ezeket a hosszas okfejtéseket privát üzenetben küldik.
Brutálisan kisajátítanak maguknak minden keresztény számára fontos dolgokat, ha vitatkozol velük gyakran mondanak olyat, hogy "mert mi úgy élünk ,ahogy a bibliában olvastuk" "minket jézus nevéért üldöznek" stb stb, mintha egy eleve teljesen más vallás híveivel vitatkoznának
Ellentmondásosak, pl szerintük egyedül ők azok akik ténylegesen betartják a sola scriptura elvet, nem ismernek el semmiféle hagyományt vagy tanítói tekintélyt, de csak a vezetőik értelmezéseit tarthatják hitelesnek, önálló vélemény gyakorlatilag tilos.
A katolikusokat cseztetik azzal ,hogy a pápa despota, mert hozhat önállóan dogmát, tehát teológiailag, ha ex catedrab eszél tévedhetetlen, ugyan akkor ha a pápa nem dogmát hirdet ki, minden katolikus hívőnek megvan a lehetősége, hogy ne értsen egyet, Jehova tanúinak vezetőit pedig tilos bármikor is megkérdőjelezni, mert ők mindig tévedhetetlenek, és itt bejön az újabba ellentmondás, mert mikor valaki arra mutat rá ,hogy a tanítás változott, vagy korrupciós ügyek voltak, rávágják hogy "ők is csak esendő emberek, tévedni minden ember szokott"
máskor meg (még itt gyakorin is) rászolnak egymásra, hogy ne kérdőjelezzék meg amit az Őrtorony folyóiratban olvastak (ez a rendszeres kiadványa a vezetőségüknek, vasárnapi szertartásaik alatt többek között ezt tanulmányozzák)
Én a tanítást nem "csípem", mert hazudik. Meghazudtolja és alacsonyabb rendűvé teszi azt, akit imádok és még meg is halt értem, hogy én élhessek.
Mondjuk úgy, hogy Isten is küzd mai napig a kemény nyakú zsidókért, én pedig igyekszem felnyitni a hamis tanításban lévő emberek szemét, mert nem szeretném, hogy egy ilyen szervezet elveszejtse azokat, akikért Jézus meghalt.
Nem érdekel, hogy milyen személyiséggel rendelkeznek, ők is emberek, akik pillanatnyilag a sátán fogjai. Nagyon is jól tudom, hogy ha befogadnák Krisztust, akkor a személyiségük rosszabbik része, amit az őrtorony ültetett el bennük és nevelt fel, elillanna, mert az Úrnak hatalma van erre is.
a küldetésünk nem felekezet függő, a biblia nem beszél igaz vallásról, vagy hamis vallásról, nem mondja, hogy csak ez, vagy csak az jó. nincs igazságos ember a földön, és nincs igaz vallás sem. Jézus a fontos, és a biblia, a szeretet, és a megbocsájtás. sokan, sokfelől keresik Jézus lábnyomát, és Ő pontosan tudja, kik azok. nem te, vagy én mondom meg, kik azok, hanem Ő. mindaddig, amíg Ő nem utasít el valakit, nekem sem, és neked sem szabad. mindíg, mindenhonnan ki tud szabadítani, és mindent meg tud változtatni, ha akar...
és Ő ezt mondta: " akarom".
Fennhéjazó öntelt társaság (tisztelet a kivételnek).
De a leginkább amit itt tapasztaltam a gyk. az az, hogy ha valamiben nem értesz egyet velük akkor néhányuk hűlyegyereknek állítanak be és probálnak lejáratni, hogy te aztán semmit sem tudsz és minden amit mondasz hazugság és így tovább. Szóval van mit nem csípni bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!