Miért kell azért az egész emberiségnek bűnhődnie, mert Ádám és Éva ettek a tiltott gyümölcsből?
1. Nem kell senkinek bűnhődnie, csak akkor, ha a bűnben megmarad, vagyis a bűnös utat választja, mint Ádám és Éva.
2. És nem is azért lettek megbüntetve, mert ettek a gyümölcsből, hanem (idézem magamat):
"miután ettek a gyümölcsből, és így már TUDTÁK, hogy mi a jó, és a rossz, nem vállalták érte a felelősséget, hanem e helyett inkább egymásra mutogattak, elhárították azt magukról, a másikat hibáztatva, és ez által már TUDATOSAN a rosszat választották:
Mózes I. 3. 12. „És monda az ember: Az asszony, akit mellém adtál vala, ő ada nékem arról a fáról, úgy evém”. (Károli).
Tehát az asszonyra keni, közvetetten pedig Istent hibáztatja, hiszen az Úr adta mellé az asszonyt,- tehát akkor végül is Isten hibája szerinte, hogy evett a fáról! Vagyis a tudás birtokában nem vállalja tettéért a felelősséget, hanem tudatosan elkeni… Magyarul: Hazudik, nem vállalja fel a bűnét. Ugyanez Évánál:
Mózes I. 3. 13. „A kígyó ámított el engem, úgy evém”. (Károli)
Tehát hazudtak Istennek, sőt, le akarták tagadni tettüket! Ez a HAZUGSÁG volt az ősbűn, minden bűn forrása. Még előtte:
Mózes I. 3. 8. „És meghallák az Úr Isten szavát, a ki hűvös alkonyatkor a kertben jár vala; és elrejtőzék az ember és az ő felesége az Úr Isten elől a kert fái között”. (Károli).
Mert már akkor tisztában vannak vele a tudás birtokában, hogy rosszat tettek, mégis inkább elsunnyognának, ahelyett, hogy vállalnák a felelősséget.
Mózes I. 3. 9. Szólítá ugyanis az Úr Isten az embert és monda néki: Hol vagy?
Mózes I. 3. 10. És monda: Szavadat hallám a kertben, és megfélemlém, mivelhogy mezítelen vagyok, és elrejtezém.
Már ekkor hazudik! Egyszerűen ki kellett volna állniuk Isten elé, és töredelmesen bevallaniuk, hogy vétkeztek, és a bocsánatát kérni. (Pl. Igen, ettem belőle, hibáztam, igazad van, bocsánatodat kérem, megbántam). Mivel a jó és a rossz tudásának immár birtokában ezt nem tették meg, hanem inkább sunnyogtak, az ember elbukott, nem állt meg Isten előtt."
Vagyis az bűnhődik, aki tudatosan a bűnt választja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!