Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az evolúció által kifejlődhet...

Az evolúció által kifejlődhet egy isten?

Figyelt kérdés

2015. máj. 19. 22:28
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
Ha léteznek is istenek, ők is úgy fejlődtek ki, mint mi. Mert ugye a semmiből nem lesz valami.
2015. máj. 20. 17:55
 22/42 anonim ***** válasza:

Van egy olyan elméletem aminek még nem néztem soha utána a neten, de a kérdés hatására rákerestem.

A Nature c. angol tudományos folyóirat is foglalkozik vele:

[link]

Persze én is szkeptikusan állok hozzá a "brit tudósok" állításaihoz de a cikk ugyanazt állítja amit én gondolok.

Röviden: Az egész univerzumunk felépítése hasonlít egy agysejt felépítéséhez

[link]

Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy az egész evolúció és a létezésünk egy gondolat formálódása "valakinek" az agyában. Tudtok követni? :)

Minél nagyobb részt tudunk elfoglalni az agysejtben annál valószínűbb hogy megszületünk gondolatként, tehát az űr meghódítására kell törekednünk ahelyett hogy egyetlen egy bolygón baszakodunk egymással.

Itt a vége, fuss el véle. Ne pontozz le ha nem értesz egyet inkább fogalmazd meg hogy miért nem. Köszi

2015. máj. 20. 18:34
 23/42 anonim ***** válasza:
ui. Miért van az "adócsalás" a keresőszavak között? :D
2015. máj. 20. 18:37
 24/42 Ozmium42 ***** válasza:
Mert Hovind adócsaló :D
2015. máj. 20. 18:40
 25/42 anonim ***** válasza:
Nem jött be neki az a maszlag amivel etette a népet, muszáj volt valahogy profitálnia :)
2015. máj. 20. 18:44
 26/42 anonim ***** válasza:

Ha arra gondolsz isten alatt, hogy egy rendkívül fejlett, praktikusan mindent tudó és mindenható lény, akkor semmi akadálya. Mi is istenek vagyunk a hangyákhoz képest.

A probléma az, hogy istent a világ kezdetéhez szokás kötni. És az evolúcióhoz az kell, hogy a világ létezzen már pár milliárd éve. Szóval ez csak úgy lehetséges, hogy egy világ kialakult természetes módon, majd ebben természetes evolúcióval kifejlődött egy ilyen isten szerű faj, majd ennek egy tagja létrehozta a mi világunkat. Ez a legegyszerűbb mód, ahogy egy teremtő istent evolúcióval lehet magyarázni. De könnyen látható, hogy itt Occam borotváját kell használnunk, vagyis egy ilyen isten létét semmi okunk elfogadni.

2015. máj. 20. 20:30
 27/42 anonim válasza:
Persze, hogy kifejlődhet. Vizilabda döntőn hallottam egyszer : Kásás Tamás, te vagy az Isten!!!
2015. máj. 21. 09:38
 28/42 A kérdező kommentje:
22. Ez érdekes volt. Tetszik. De nem tudok mit hozzáfűzni, mert nem értek a fizikához. :)
2015. máj. 21. 11:53
 29/42 Mandy1408 ***** válasza:
Az emberi elmékben: igen. :D
2015. máj. 22. 10:37
 30/42 anonim válasza:

Az evolúció maga Isten.

És ő maga a kezdet is meg a vég.

Ez az egész cécó, amit életnek nevezünk, meg talán azért van, hogy a két végpont között legyen valami fejlődés, hogy jobb/magasabb szintű legyen az eredmény.

2015. máj. 22. 12:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!