Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért vonata vissza tanait...

Miért vonata vissza tanait Buddha halála előtt?

Figyelt kérdés
Egyszer egy lelkész mondta ezt nekem, mikor a vallásokról beszélgettünk.Az indoka, ha jól emlékszem az volt, hogy Buddha látta Jézust,vagy vmi hasonló. Ki mit tud erről?
2010. febr. 17. 18:56
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%
nyílván életében tetszett neki a felhajtás maga körül, az elimerés, stb. de később, élete vége felé, mivel tudta, hogy csak elméleteket gyártott, elkezdett hinni Isten létezésében, mert Isten az emberek szívébe adta az örök élet utáni vágyat. így van ez minden emberrel: fiatalon éli világát, majd ahogy idősődik, és közeleg a halála, elkezd hinni Istenben, mert nem képes elfogadni a halál gondolatát.
2010. márc. 16. 06:40
 12/22 anonim ***** válasza:
54%
Én erről nem tudok semmit, mert nem voltam ott.
2010. márc. 16. 10:13
 13/22 anonim ***** válasza:
47%
Nem tudom, visszavonta-e, de szerintem ha a Jézusi, és a Budda-i (nem veletlenul irtam igy) tanitast osszevetnenk, egesz jol kiegeszitenek egymast, persze ha kivesszuk a judeo humbukot a Jezusi tanitasbol, elvégre az utolag kerult bele....... Szo volt a reinkarnaciorol... valamelyik zsinaton dontottek el, h nem lesz lelekvandorlas a kereszteny tanitasban, es egyetlen szavazaton mult.
2010. márc. 16. 10:50
 14/22 anonim ***** válasza:
52%
ezt mikor álmodtad?
2010. márc. 16. 11:05
 15/22 anonim ***** válasza:
még annyit hozzáfűznék, hogy a biblia lényegesen régebbi, mint budha tanai. valójában igen sok az egyezés pl a hindu tanításban is, de az is később alakult ki. tehát biztosan nem Isten másol, hanem a szavát alakították át a saját ízlésük szerint, vállalva az ezzel járó kockázatokat.
2010. márc. 16. 11:11
 16/22 anonim ***** válasza:

Miket beszéltek itt összevissza Jézusról és Buddháról?

Utóbbi i.e. 563-ban született, és -483-ban halt meg!

Nézzetek utána itt:

[link]

2010. márc. 16. 15:38
 17/22 anonim ***** válasza:

Mert Micimackó és a Tao.

Amúgy Buddha "tanai" kb. 2500 évesek, tehát a kereszténységet jóval megelőzte, Kedves 21%-os válaszoló.

2010. márc. 16. 20:10
 18/22 anonim ***** válasza:
39%
ahelyett, hogy a bibliát olvassátok, olvassatok inkább pár fizika könyvet. többre mentek vele...
2010. márc. 19. 02:22
 19/22 anonim válasza:
49%
De a fizika nem segít a jövőben.
2010. márc. 19. 16:11
 20/22 anonim ***** válasza:
Ki az a Buddha? Mi a neve a lelkésznek? A lelkész látta, vagy valakitől ő is hallotta? Azt is hallotta, ami egy mondás, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar? Ki volt Jézus? Mikor látta őt Buddha, halála előtt v. után? Ez mikor volt, Kr. előtt v. után? ;)
2010. ápr. 6. 16:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!