Ha egy képpel kéne kifejezzétek Istent (akár meglévő, akár saját), úgy nagyjából, mi lenne az?
És elsőként : Hogy nálam milyen kép is lenne az? Amivel Isten tetteit tudnám jellemezni?
Nos : [link]
Szerintem hozzáfűzni mást nem is nagyon kell, a kép önmagáért beszél.
Akinek van egy kis JÓZAN esze, ha úgy gondolja, gondolkozzon el rajta.
Nem csak saját tapasztalatok alapján tartom ezt így, hanem abból is, amit látok ebben a világban. És amivel tudom, hogy végződni fog.
(... bár ugye Isten munkásságának kb. a fele mindig porhintésből és >kézmosogatásból< fog állni)
tetszik a 9-es válaszoló hozzászólása.. Hihi
:D)
ezért zöld kezet nyomtam...
de félre téve a tréfát...
Szia előző vagyok
Isten nem gyilkol válogatás nélkül mint a gépfegyver
csak azok kaptak büntetést akik megérdemelték, ennélfogva legyél igazságos kedves Barátom
Ezt a képet pedig Sátánra lehet jellemezni, nem Istenre, hiszen Ő okozta ezt a káoszt azáltal, hogy felboritotta az helyes erkölcsi értékek működését.
S az hogy Isten most engedi hogy Sátán uralkodjon annak meg van a jogi oka, mert bizonyitani kell Sátán vádjait, hogy igazak vagy sem.
Jézus megmondta, hogy ennek a világnak Ő az uralkodója, és nem Isten.
akkor miért a teremtő kapja ezeket a vádakat.
azért mert nem ismeritek az okokat, és nem is veszitek a fáradtságot, hogy utána nézzetek a dolgoknak, könnyebb bűnbakot keresni
Persze azon a napon megfogjátok tudni ha előbb nem is, és akkor majd szivesen nézném az arcodat....
hog nem kutattál a válaszok után
Még a gyilkosnak is keresnek mentséget a birósági tárgyaláson és megvizsgálják az inditékokat,
Igazságtalan vagy és tájékozatlan.
Istent nem láthatja senki, de a kinevezett király vissza tükrőzi Isten személyiségét, igy ez az Isten képem
#14:
"S az hogy Isten most engedi hogy Sátán uralkodjon annak meg van a jogi oka, mert bizonyitani kell Sátán vádjait, hogy igazak vagy sem."
Ami ugye bár kicsit sem röhejes és gyerekes önmutogatás? (felemást költői kérdés)
Isten emberek milliárdjait hagyta pokolra, >ÖRÖKÖS< fizikai/lelki kínszenvedésre jutni.... azért hogy EGYETLEN piti teremtményének bizonygasson olyasmit, AMIT meg NEKÜNK csöppet sem bizonyít (mert ugye szokták hajtogatni azt, de kicsit se érzik, hogy ellentmondásos, hogy a démonok csak teremtmények, és hozzánk képest.... igen, kérlek, az emberhez képest előzékenyen megkapták a hatalmat, hogy az embert testileg/lelkileg úgy tiporják le, rángasság, ahogy kedvük tartja), csak egy teljességgel sosem hitelesíthető irodalmi alkotást adat ki az embernek saját nevére iratva, hogy : "Ez így van, elfogadni, kuss (még gondolatban is), mert különben pokol... ja, és arról csak Te tehetsz, és én jajj de siratni foglak, és azt is igenis elhinni (...)" etc.
Komolyan, mintha néha "elmentek volna otthonról"...
És mit is akar bizonyítani?! Mert ha már itt tartunk, a pokol maradandó felállításával pl. nem épp a sátán vádjai nyernek igazságot. Vagy Isten gyors' bevet oda pár milliárd embert, majd nagyvonalúan gyors' elfeledkezik, nem néz oda, és akkor nem is volt.
"Ezt a képet pedig Sátánra lehet jellemezni, nem Istenre, hiszen Ő okozta ezt a káoszt azáltal, hogy felboritotta az helyes erkölcsi értékek működését."
Csak egy kis javítás : "Ezt a képet pedig Sátánra >>IS<< lehet jellemezni." De nem CSAK.
Lehet, a korrupció nem csak emberi fogalom, lehet, az a Teremtőröl maradt volna ránk?! ;)
Tegyük fel, orvosként hozzád kerül egy olyan "apa", akiről tudod, hogy üti/veri, kínozza, megnyomorítja a gyerekét. De Te csak azért sem veheted a megfelelő orvosi kezelés alá ezt az embert, mert az épp - tegyük fel - sértené az "emberi szuverenitást".
És nem sokkal szépen addig veri a gyerekét, amíg az valóban meg nem nyomorodik testileg/agyilag... de Te azért nagyon szenvelegsz, amikor látod azt a gyereket megnyomorodva, ugye?!
Na lássuk : Talán nem kellett volna kicsit átértékelni a fontossági sorrendet?! Hmmm...
Ugyanezt, elszakadva a vizionált példától meg lehetne kérdezni : Nem lett volna fontosabb az az XY milliárd ember akiknek a lelke át lett ß@$...va a pokolra, mint az az egy szem nyomorék lucifer? Köztük egy csomó olyan, aki már úgy lett lelkileg megnyomorítv, ellohasztva MÁS bűnök által.
Jogai..... hát igen, sajnos vannak, kb. úgy, mint Sztálinnak voltak : A hatalom a kezében, azt küld gulag-ra akit csak kedve tartja, ki meri megkérdőjelezni...
Nos, érted már egy kicsit, hogy mire gondolok én itt...
"és nem is veszitek a fáradtságot, hogy utána nézzetek a dolgoknak"
Vagy már kifáradtunk az okok keresésében, abban, hogy előbb utóbb mindegyikre rácáfol a józan ész, a józan szív, vagy a gyakorlatnak a globális meg(nem)valósulása...
"és akkor majd szivesen nézném az arcodat"
Nézheted... rendületlen lesz...
Isten ígyis-úgyis teremt olyan helyzetet, hogy akik bár a szépre, emberségre, kegyelemre vágytak ebben a világban és azt akartak adni/kapni, a pokolra vetessenek... ha másért nem, mert merte azt mondani, amikor már nem bírta tovább, hogy "az isten ß$.@ mg." --- a gépfegyvereseket, testi terroristákat meg azért kimenti, mert ők gyors' az utolsó 10 percben nagyon-nagyon elszégyelték magukat, és akkor az úgy már rendben van.
Hmmm... végülis, az összefüggés érződhet is, hisz a terrorhoz kimástól is kaphatták az erőt??!
No, erről van szó számomra a képen is...
"Még a gyilkosnak is keresnek mentséget a birósági tárgyaláson és megvizsgálják az inditékokat,
Igazságtalan vagy és tájékozatlan."
Belefáradtam, tudod : Hányszor a jó qrva életbe kerestem én, és bizonyára keresett már más is magyarázatot, mentséget Isten javára. >>HÁNYSZOR<< a jó ..... könyörögtem már, csak hagyja békén, akit kell, hagyjon békén engem is; Egy csomó szépet, jót megteremtett, akkor meg minek tökéletlenkedik; Induljunk tiszta lappal, NEM AKAROM BÁNTANI, belefáradtam, nekem is rossz.....
Csak Ő _profin_ tett azért, hogy belémnevelje azt, hogy a TŐLE SZÁRMAZÓ szépség, pillanatnyi nyugalom az porhintés, és következő féktelen és logikátlan dühében, mint egy durcás, fesztiválozó kisgyerek azt is szétveri, amit eddig adott.
Most már baromira nem tudom azt se elhinni, hogy Ő itt ebben a világban bármit is úgy "helyrehoz", hogy az ne kárhozat legyen az emberek 95%-nak. Igen, kijelenthetjük ismét, hisz Te hoztad fel : Lucifer miatt. EGYETLEN valaki/valami miatt.
Haj, hát ugye Istennek így volt kedve, azt pedig tűzzel vassal fenntartja, hogy Ő "tévedhetetlen", és emiatt a gyerekes önzése miatt Ő maga is rombolja a saját művét is, ahelyett, hogy visszavonna pár dolgot, és akkor talán már tényleg tökéletesség uralkodna mindenütt.
-----------------------------------------
Amúgy meg Lucifer-666-nak a képei nagyon tetszenek. ;) Különösen a szobros, annál szerintem sejtem is, hogy mit akar mondani. De a sírköves is baromira jó!
SAJNOS! Tegyük hozzá.
Én is szívesebben, boldogabban imádtam volna az Istent, minden bizonnyal, és nem a keze alatt átengedett gonoszsággal/tökéletlenséggel viaskodnék, ha nem feküdt volna le a gonosznak, APSZOLÚT ALAPTALANUL és TOTÁLIS MARHASÁGOK MIATT.
"Isten nem gyilkol válogatás nélkül mint a gépfegyver"
Válogatás nélkül talán valóban nem, ez lehet, h. igaz...
Viszont még egy gatling-gépágyú is lehet TUDATOSAN, pontosan irányzott.
AZ írtás pedig olyan, mint egy gépfegyveré : nincs benne se szeretet, se kegyelem, se bocsánat.
Düh van benne, képmutatás, mellverés, erőfitoktatás, hatalomerő és fenyítés, agresszió, halál- és kínosztás, abban, amit oszt.
A fémes, rozsdás és rideg, de formaias külsőben pedig korrupció, természeti erőszak, vulgarizmus és töretlen szigor (negatív értelemben persze). [amit a Bibliából is kiolvas az, akinek a szíve és IGAZSÁGÉRZETE felülkerekedett az istenfélelmén]
-------------------------------------------------------
Aki Isten számkivetésének sorsára jutott, legföljebb talán annyit PRÓBÁLHAT megtenni - és azt se mondhatjuk, hogy bármilyen eredményre jutott, de legalább próbálta - hogy az alatt a 80 év alatt, vagy amennyit a "nagy úr" kivetett neki, embertársait, felebarátait, akit tud, és amennyire, megpróbálja szeretni és tenni értük. Legalább az illúzió legyen meg egy pillanatra egy szép világról, ami elismeri és így kiszórja Istennek a hibáit.
Isten verjen csak a pokolra át, úgyse volt, sose lehetett volna beleszólásom, ugyanúgy, ahogy annak az embernek se, akit heccből elfognak, és heccből testileg a végtelenségig kínoznak. És igen, félek a pokoltól, de Istent se tudom tisztelni, nem tudom hibátlannak elismerni, és nem fogom már a "számat tartani", ha provokál.
Egyetértek veled kérdező.
Amit JHWH csinál, jogilag és minden szempontból nonszensz.
Nincs tárgyalás a Sátán ügyében, az ítélet elhangzott.
Mire vár az igazságszolgáltatás? Több ezer éve?!
A választ idézem: Isten azért vár, mert minél több embert akar megmenteni.
Hogy mi???
De hát pont azért vesznek el, mert türelmesen vár ahelyett, hogy megbüntetné a Sátánt!
Mi a helyzet Uzza-val? Megérintett egy ládát, és JHWH abban a pillanatban megölte. Sátán kétségbe vonta JHWH minden jogát, elkövetett minden lehetséges bűnt, és haja szála nem görbül évezredek óta, sőt, megteszi kisistennek a világ felett. Abszolút nonszensz. Senki ne mondja, hogy ennek van értelme, hogy ez bölcs és igazságos.
Nem lesz soha olyan, aki az egész emberiség nevében megfelel Sátán vádjára. Mindig mindenki csak a saját nevében. És mindig lesz, aki kiállja, mindig lesz, aki elbukik. Soha nem lehet általánosítani senkiről az egész emberiségre. Ez az indoklás akkora baromság, mint a ház.
És mindezt persze a tökéletesnek alkotott világban, ahol mindennek jól kellene működnie. Isten leghatalmasabb, elvileg a tökéletességhez a legközelebb álló teremtménye az abszolút gonosz... az angyalok 1/3-a, Isten közvetlen közelében, messze az emberi tudás felett, lázad...
Tudod mi a kézenfekvő feloldása az ellentmondásnak?
Az, hogy Isten, Sátán, az angyalok és démonok nem léteznek. Az élet igazságtalan. Először az isteneket találják ki az emberek, és a szándékait, amik egybeesnek a sajátjaikkal. Aztán mikor beüt a krach, jönnek az istenek ellenségei. Aztán mikor istenből már csak egy van, aki abszolút hatalmú, jöhet a túlbonyolítás, a jogi csűrés-csavarás, a mentegetőzés, a bűnbakkeresés, a másokra mutogatás.
Emberi, átlátszó, nonszensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!