Buddha az igazi Jézus?
Egy kicsit hülye kérdés tudom, de hasonlítsuk össze őket!(már ha feltesszük, hogy mindkettő létező személyiség volt, úgy ahogy meg vagyon írva)
Jézus ugyan a békét hirdette (pl.: ha megdobnak kővel...), de ugyanakkor kardot is hozott, és az volt a célja, hogy szembefordítsa az embereket. A tanai által vezérelt embereknek köszönhetjük a vallási háborúkat, az inkvizíciót, és keresztes háborúkat is többek között.)
Buddha meg sohasem buzdított háborúra senkit, nem akart senkit sem szembefordítani senkivel sem...
"A tanai által vezérelt embereknek köszönhetjük a vallási háborúkat, az inkvizíciót, és keresztes háborúkat is többek között.)"
Nem.A akik ilyesmiket tesznek,azok nem Krisztus követői.A "kardot hozott" nem azt jelenti,hogy háborúra biztatott bárkit is,hanem,hogy az ő viselkedés,és azé aki követi őt,az megbotránkozást fog kelteni egyes emberekben,mert nem a megszokott sémák szerint élnek.És ez igaz volt Buddhára is szintúgy.
Állítólag létezik egy nagyon kicsi, elszigetelt tibeti irányzat, amelynak követői azt vallja, hogy Jézus is egy Buddha - nem a történeti Buddha, Sziddhárta Gautama (akit a részvét Buddhájának tartanak), hanem Maitreya Buddha (a szeretet Buddhája). Más buddhista irányzatok azonban kb. 5000 évet tesznek Gautama és Maitreya közé, tehát szerintük utóbbinak még van egy kis ideje a megérkezésig (persze ezek sem egységesek).
Amúgy meg a buddhizmus nevében is öltek embereket, Jézus is a szeretet fontosságát hirdette, nem a tanításokkal van a baj, hanem, hogy avatatlan fülek félreértelmezték.
"Jézusnak nem volt ilyesmi, nem rontotta el az életét, még gyerekkorában, vagy fiatal felnőtt ként sem. "
- Az igazság az, hogy Jézus fiatal éveiről alig tudunk valamit.
«az volt a célja, hogy szembefordítsa az embereket.»
Szerintem Jézusnak nem az volt a célja, hogy az embereket egymás ellen szembefordítsa, az tanításának csak a következménye volt. Célja szerintem az volt hogy felemelje az emberek (ön-)tudatát, hogy azok képesek legyenek szellemi fejlődésüket saját kezükbe venni.
Gautama Sziddhártha, a Buddha célja szerintem ugyancsak az emberi (ön-)tudat felemelése volt. E két nagyjaink tanítása közt a legnagyobb különbség szerintem az, hogy míg Buddha a vágyak kiküszöbölését szorgalmazta, Jézus éppen a vágyakat látta a szellemi fejlődés hajtóerejének. Erről szól a hegyi beszéde: „Boldogok akik ...”
Jézus nem hirdetett olyat, "ha megdobnak kővel".
A laikusok nem tudnak róla, de a "megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel" szlogen nincs bent a Bibliában, csak Jézusnak tulajdonítják.
Vicces volt, ahogy felhasználtad a kérdésedben a MÁTÉ 10:34-es idézetet és valaki számon kérte rajtad, hogy hogy gondolhatsz ilyet Jézusról, hogy az a célja, hogy szembefordítsa az embereket. :D
Ugyanakkor kétlem, hogy szó szerint értette volna. Az egész élete és cselekedetei másról tanúskodnak. Ezalatt inkább azt értette szerintem, hogy szembe kell fordulni a régi hagyományokkal.
A vallási háborúkat pedig nem jó Jézussal összemosni. Hataloméhes emberek vezettek hadjáratokat, Jézus követőinek hazudva magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!