Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A sátán tényleg a Bibliát és...

A sátán tényleg a Bibliát és a vallásokat használja fel eszközül arra, hogy eltérítse az embereket Jézustól, valamint, hogy szembe fordítsa őket egymással a különböző vallásokon keresztül?

Figyelt kérdés

Pld.: Jézust többek között azért is feszítették keresztre, mert nem volt vallásos, nem tartotta meg a szombatot, mosatlan kézzel evett, és még ráadásul Isten fiának is nevezte önmagát, ami teljesen ellenkezett a vallási fölfogással.

Vagy a sátán a Bibliára hivatkozva kísértette meg Jézust Mt 4.6.

"És monda néki: Ha Isten fia vagy, vesd alá magadat; mert meg van írva: Az ő angyalainak parancsol felőled, és kézen hordoznak téged, hogy meg ne üsd lábadat a kőbe."

"Monda néki Jézus: Viszont meg van írva: Ne kisértsd az Urat, a te Istenedet."

Tehát a sátán is nagyon jól ismeri a Bibliát, ha egy ilyen kiélezett helyzetben is pontosan, az oda illőt idézte belőle?

2015. márc. 18. 13:05
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Bizonyos értelemben igen.A vallás létrehozója a fanatizmusnak.A fanatizmus arról szól,hogy el vagyok telve az egómtól,a becsapott énemtől nem látom objektíven a dolgokat,elkülönülök,és mindenki más az ördöggel cimborál,aki nem abban hisz amiben én.Csakhogy pont ebben van a csavar,merthogy én cimborálok az ördöggel,hiszen elvakultságomban jónak állítom be magam,a másikat meg rossznak.

A Bibliában is van példa erre.Megölöm a másikat,mert én az istennel vagyok,tehát jogos amit teszek...ezt a legkönnyebb mondani.Pedig Jézus mintha nem erről beszélt volna...

2015. márc. 19. 16:25
 12/14 anonim ***** válasza:
"A sátán tényleg a Bibliát és a vallásokat használja fel eszközül arra, hogy eltérítse az embereket" ...a józan eszüktől és a józan eszüktől eltérvén a mások balekjaivá legyenek.
2015. márc. 20. 01:27
 13/14 anonim válasza:

Hol vannak a régi istenek? Ha meghaltak, akkor nem halhatatlanok? A mostaniak meddig fognak "élni" ?

Jönnek majd újak? Vagy csak az uralmon lévők elnyomók találták ki? Sátántól, pokoltól rettegő ember nem lázadozik.

2015. márc. 21. 18:54
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

A privi üzenetben is kaptam nagyon jó választ, köszönöm mindenkinek, aki válaszolt.

Mondjuk azt sajnálom, hogy Jehova Tanúitól nem kaptam egy választ sem, érdekelt volna a véleményük.

2015. márc. 23. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!