Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan működhetnek ilyen szekták?

Hogyan működhetnek ilyen szekták?

Figyelt kérdés
Megy a TLC-n egy műsor, a címe Menekülés a szektából (pontosabban az FLDS szektából). Tagjai Colorado Cityben élnek (természetesen máshol is), a "vezetőjük" börtönben van egy 12, és egy 15 éves lány megrontása miatt. A műsor szerint az ilyesmi megszokott, ahogyan az is, hogy nagyon fiatal lányokat idős férfiakhoz adnak hozzá. És ez még semmi, valami hihetetlen, amit művelnek. Nem értem, hogyan működhetnek ilyen szekták?

#szekta #FLDS
2015. márc. 2. 22:23
1 2
 11/15 ceri ***** válasza:

"9"

Dehogynem vagyunk toleránsak. Főleg az ilyeneket tolerálom

[link]

Biztos megérdemelték a sorsukat, de azért.....

2015. márc. 3. 19:11
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
#9 Egy fiatalt (mondhatni gyereket) könnyű "kényszeríteni" hiszen befolyásolható. Nevelés kérdése. Ha úgy nevelik, hogy ez normális és elfogadott akkor valóban, még kényszerítésre sincs szükség, önként megy fejjel a falnak. Beszélhetünk toleranciáról és én elfogadom más kultúrák szokásait is, de kérdem én, normális (például), hogy Afrika egyes területein élő népek kultúrájának része a nők csonkítása? (konkrétan a csikló kimetszése) Az is egy szokás és elvileg el kellene fogadnunk, mégis felháborítónak érzem (férfiként is). Vannak szokások és hagyományok, ezt tiszteletben is tartom, de az ésszerűség és az embertelenség között kellene egy határt húzni.
2015. márc. 3. 19:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Most nem azért, hogy kételkedjek, de ha egyszer titkosítva van a Jones szekta ügye, akkor aki felrakta, az vajon honnan vette, amit írt és mivel tudja bizonyítani?

Szerintem valami más állhat a háttérben, ha ez igaz lenne, akkor nem titkosították volna le, - ennyiért, ugyan minek?

Ez az egész így ahogy van - pletyka.

2015. márc. 3. 20:20
 14/15 ceri ***** válasza:

Én sajnos elég öreg vagyok, és annak idején ez a hír körbe járta a világot. Emléxem - nagy megütközést keltett akkor. Ezért is tudtam megjegyezni, és kerestem rá most, évtizedek után a neten. Nem tudom mi lehet a háttérben, de szerintem nem is ez a lényeg. A jelenség és a módszer a lényeg. Az, hogy mindig vannak még ilyen birkák is, akiket ilyen szinten lehet kábítani, behúzni a csőbe. Olyannyira, hogy aztán szép lassan kvázi önként a halálba mennek idióta indíttatásból és eszmékért. De ez csak a jéghegy csúcsa -kivételesen szélsőséges esetek és beteges hit. Én minden olyan szektát és vallást betegesnek tartok, amelyek arról szólnak, hogy itt a földön szenvednünk kell, és majd a mennyben..... Számomra olyan (isteni)szeretet elfogadhatatlan, amely a gyermekét a haszonállat szintjén sem kezeli -hivatkozván arra, hogy mi nem érthetjük meg ennek a magas intelligenciának az indíttatásait. Szenvedjünk, de miért? Legalább valami racionális ok lenne. Isten alap szinten sem ért az emberi pszichológiához? -Hülyeség !!!

De hát nem ismeretlen ez a hazug módszer ma sem! Ma is ezzel operálnak, és kábítják a népet pl. a politikusok. Ma húzd meg a nadrágszíjat, de holnap majd jó lesz (mennyország). Sok ezer éves módszer ez. Minden szélhámos ezt alkalmazza -kicsik és nagyok. Az egyszerű hétköznapi csalótól a politikusig ezt a mintát követik. Ezért válhatott az ókori Romában világvallássá. Persze az un. köztörvényesnek számító bűncselekmények ellen is bevethető ez az eszme, de hát ez is érdeke egy bizonyos szintig a mindenkori államnak, hiszen csak békében lehet hatékonyan kizsákmányolni az alattvalókat. Anarchiában ez bonyolultabb és kevésbé hatékony.

A "mai" újabb szekták alapítói, vezetői kicsiben, de ugyanezt teszik szintén önös érdekből. Hogy mellette még idióták is az törvényszerű.

2015. márc. 4. 06:30
 15/15 tamara751 válasza:
Jelenleg is nagyon sok szekta működik, Magyarországon szintén. Legtöbbször nem ennyire átlátható, hogy valóban szekta az amiben az ember belekerül vagy belesodródik. Én nem régen léptem ki egy ilyen közösségből, és ha röviden kellene összefoglalni, a szekta azért tud működni, mert az embereket a félelmeiknél fogva vezetik vagy terelik. Mindenkinek van félelme... Ha érdekel szívesen válaszolok a kérdéseidre.
2015. márc. 23. 19:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!