Hogyan működhetnek ilyen szekták?
"9"
Dehogynem vagyunk toleránsak. Főleg az ilyeneket tolerálom
Biztos megérdemelték a sorsukat, de azért.....
Most nem azért, hogy kételkedjek, de ha egyszer titkosítva van a Jones szekta ügye, akkor aki felrakta, az vajon honnan vette, amit írt és mivel tudja bizonyítani?
Szerintem valami más állhat a háttérben, ha ez igaz lenne, akkor nem titkosították volna le, - ennyiért, ugyan minek?
Ez az egész így ahogy van - pletyka.
Én sajnos elég öreg vagyok, és annak idején ez a hír körbe járta a világot. Emléxem - nagy megütközést keltett akkor. Ezért is tudtam megjegyezni, és kerestem rá most, évtizedek után a neten. Nem tudom mi lehet a háttérben, de szerintem nem is ez a lényeg. A jelenség és a módszer a lényeg. Az, hogy mindig vannak még ilyen birkák is, akiket ilyen szinten lehet kábítani, behúzni a csőbe. Olyannyira, hogy aztán szép lassan kvázi önként a halálba mennek idióta indíttatásból és eszmékért. De ez csak a jéghegy csúcsa -kivételesen szélsőséges esetek és beteges hit. Én minden olyan szektát és vallást betegesnek tartok, amelyek arról szólnak, hogy itt a földön szenvednünk kell, és majd a mennyben..... Számomra olyan (isteni)szeretet elfogadhatatlan, amely a gyermekét a haszonállat szintjén sem kezeli -hivatkozván arra, hogy mi nem érthetjük meg ennek a magas intelligenciának az indíttatásait. Szenvedjünk, de miért? Legalább valami racionális ok lenne. Isten alap szinten sem ért az emberi pszichológiához? -Hülyeség !!!
De hát nem ismeretlen ez a hazug módszer ma sem! Ma is ezzel operálnak, és kábítják a népet pl. a politikusok. Ma húzd meg a nadrágszíjat, de holnap majd jó lesz (mennyország). Sok ezer éves módszer ez. Minden szélhámos ezt alkalmazza -kicsik és nagyok. Az egyszerű hétköznapi csalótól a politikusig ezt a mintát követik. Ezért válhatott az ókori Romában világvallássá. Persze az un. köztörvényesnek számító bűncselekmények ellen is bevethető ez az eszme, de hát ez is érdeke egy bizonyos szintig a mindenkori államnak, hiszen csak békében lehet hatékonyan kizsákmányolni az alattvalókat. Anarchiában ez bonyolultabb és kevésbé hatékony.
A "mai" újabb szekták alapítói, vezetői kicsiben, de ugyanezt teszik szintén önös érdekből. Hogy mellette még idióták is az törvényszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!