Ha a pápa elismerte, hogy az evolúció igaz, akkor miért állítja sok keresztény továbbra is, hogy márpedig isten teremtette a fajokat?
szembe megy a Pápával?
Én Isten kijelentései mellett foglalok állást, nem egy ember mellett aki kinevezte magát Isten földi helytartójának holott ilyet Isten nem mondott, hogy neki lesz egy földi helytartója...nem beszélve arról, hogy nem is a Biblia tanitása szerint jár el.
Tudom ezen kijelentésem az ókorban mágjával büntették volna, de tiszta lelkiismerettel haltam volna meg hogy kitartottam a Teremtő szava mellett
szembe megy a Pápával?
igen ha az szembe megy Isten szavával
Isten az igaz
(Róma 3:4) . . .Hanem az Isten találtasson igaznak, még ha minden ember hazugnak találtatik is, . . .
már pedig nem szórakozásból iratta le Isten:
(1Mózes 1:24, 25) 24 Majd ezt mondta Isten: „Hozzon elő a föld élő lelkeket a nemük szerint: háziállatokat, csúszó és mászó állatokat és a föld vadállatait a maguk neme szerint!” És ez így is lett. 25 Isten kezdte megalkotni a föld vadállatait a nemük szerint, a háziállatokat a nemük szerint, és minden földi csúszó és mászó állatot a maga neme szerint. És látta Isten, hogy ez jó.
Isten a nemük szerint alkotott nem evolució szerint.
A pápa személy szerint elfogadta az evolúciót, de nem tette kötelezővé még a katolikusok számára sem. A nem katolikusokat pedig eleve nem nagyon érdekli, hogy mit állít a pápa.
A pápa nyilatkozatának annyi a jelentősége, hogy szabad a teremtéstörténetet képletesen értelmezni, katolikusként szabad az evolúcióval szóba állni. Ezt persze korábban is lehetett már, a mostani pápa pusztán csak megerősítette ezt az irányt.
Vidiripi
De a Biblia nem ismerte el!
Vidiripi
Tom Benko!
Az is irreleváns hogy a pápa mit ismert el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!