Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy alakult volna a történele...

Hogy alakult volna a történelem, és az egyház, ha Jézust nem feszítették volna keresztre?

Figyelt kérdés
2015. febr. 15. 15:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Vehetnék három bögyös rabszolgalányt a Lehel piacon...

:)

2015. febr. 21. 09:32
 12/17 anonim válasza:
Ha nem feszítették volna keresztre, az azt jelentené, hogy az emberi faj nem lett volna gonosz, sötét, és ma sem lenne az. Ez nagyon sok pozitív dolgot jelentene, például nem lennének háborúk, gyilkosságok, a földönkívüli fajokkal is nyílt kapcsolatban lennénk. Tehát igazából nem a keresztre feszítés nem léte okozna változást, hanem az emberi természet fejlettebb volta, és ebből következne az előbbi.
2015. febr. 21. 21:50
 13/17 Klöztl József válasza:
Egy dologban biztos vagyok.Nem lenne husvét.
2015. márc. 5. 07:56
 14/17 anonim válasza:

Azért érdekességképpen érdemes azt is megemlíteni, hogy a nép választhatott, hogy Názáreti Jézust vagy Barabbást engedje szabadon Pontius Pilatus.

A tömeg Barabbás szabadon engedése mellett választott... Jézust keresztre feszítették...

2015. jún. 26. 23:47
 15/17 anonim ***** válasza:

Itt olvastam, hogy márpedig a Biblia megjövendölte, hogy Jézusnak kereszthalált kell halnia, nem értem, miért olyan halálbiztos benne mindenki, hogy a Biblia nem csak egy... nem is tudom, hogy fejezzem ki magam :S Az én személyes véleményem szerint (és emiatt most sokan le fognak pontozni), a Szentírás ha nem is jóval Krisztus keresztre feszítése után, de mindenképpen nem előtte "készült". Szóval, senki sem tudhatta előre, hogy ez meg fog történni. És mi lett volna, ha nem történik meg? Nem lenne húsvét, például, és szerintem pünkösd se, mert így értelmét veszítené, azaz nem létezne maga a Szentháromság, tehát a Szentlélek sem létezne, bár ebben nem vagyok olyan biztos... De nem lenne például reformáció, ami fontos, merthogy maradnának az ősi vállalások, és nagy valószínűséggel mi, Közép-és Nyugat-erurópaiak is átvennénk a keletiek vallásait, és velük egy kis "kultúrát". Illetve még nagyobb teret kapna az iszlám, talán itt Magyarországon is folyna a sok terrorcselekvés, amibe még belegondolni is rossz. És most, képzeljük el, hogy az egész katolikus egyházi kultúra nem létezne, azért elég érdekes, és borzasztóan rossz lenne... Minden ember más erkölcsök szerint élne, és Isten, pedig... nem is tudom... elvesztené a jelentőségét. Mondjuk ilyenre még gondolni is rossz...

Én ami azt illeti, abban hiszek, és lehet, hülyeségnek tűnik, és kelt pár felháborodást, amit megértek, mert kb. egy senki vagyok, hogy ilyenről pofázzak, de ha anno Constantinus császár nem lett volna, most kb. minden olyan dolog, amit az előbb felsoroltam, nem létezne. Szóval, akár az is megtörténhetne abban az esetben, hogy ha nem feszítették volna keresztre Jézust, hogy ő attól függetlenül akkor is megalapítja az egyházat. Sőt, akár Jézusnak nem is kellett volna léteznie (így sem biztos, hogy létezett), hogy ez megtörténjen.

Lehet, hogy baromság, meg zavarosan írtam, de én tényleg ezt gondolom ezzel a témával kapcsolatban.

2015. jún. 30. 16:42
 16/17 anonim ***** válasza:

Utolsó, érdekes, hogy Constantinust említetted. Vajon nem e azért fogadta és fogadtatta el a kereszténységet, hogy a hatalmát megszilárdítsa?

Jézust pedig nem a zsidók és a rómaiak feszítették keresztre, hanem a bűn.

2015. júl. 3. 13:26
 17/17 Szilárd47 ***** válasza:

Bocs, de tévedsz Klöztl József!

Húsvét Jézus előtt is zsidó ünnep volt, hiszen Jézus pont ezért és pont akkor ment Jeruzsálembe. Az utolsó vacsora is egy akkori rituális étkezés ("szertartás") volt. Persze nem volt sem locsolkodás, sem piros tojás.... meg egyebek... de ezek pogány szokások voltak, semmi közük nem volt az eredeti húsvéthoz. Mint ahogy a fenyőfának sem a Karácsonyhoz.

2015. dec. 6. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!