A biblia szerint beszennyezi-e az embert a dohányzás?
Figyelt kérdés
egyetértek, hogy a dohányosok bizonyos fokon önpusztítóak, de maga az élet is öl, a stressz meg pláne. egyetértek, hogy egy dohányzó pap rossz reklám az egyháznak, és ki is rugnám. de azzal nem értek egyet, hogy a hívők közül is ki kellene tíltani azt, aki dohányzik, mint sok egyház teszi ezt. de az is lehet, hogy csak nem olvastam még azt a részt a bibliából, ami erre ad utasítást. segítenétek ebben? (még annyit, hogy életemben nem szívtam el egy szál cigit sem, nem is gyújtottam rá sohasem, nem magam miatt kérdezem.)2014. dec. 1. 11:11
21/22 szp72 válasza:
A dohányzás semmivel sem jobb vagy rosszabb az alkoholnál. Élvezeti cikk, ami bizonyos szinten lehet nagyon káros vagy szinte elenyésző. Cukorka vagy a internetezés is lehet káros, biztos mindenkinek van valami gyengéje, amin változtatni kéne.
Nagyon helyes ha valaki nem szokik rá a dohányzásra, vagy igyekszik leszokni róla. De nem biztos, hogy mindenkinek pont a dohányzás az, amiről a legsürgősebben le kell szoknia, lehetnek más prioritások.
22/22 anonim válasza:
nem olvastam végig az összes kommentet, de szerintem nem, mert a papunk is dohányzik, és még egy csomó hívő ember akit ismerek. Az igaz, hogy a vallásos barátaim közül kevesebben cigiznek mint a "világi" haverok közül. A nagypapám nagyon vallásos volt egész életében, és pipázott meg cigarettázott hosszú évekig. Egy egyesség miatt hagyta abba. Szerintem attól még kerülhetsz a mannybe, hogy dohányzol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!