A Jehova tanúi számára mi értelme az életnek individualizmus nélkül?
Minden vallás ugyanilyen. Megmondják mi legyen a véleményed, mit gondolj a világról.
Azt viszont csodálom a jehovásokban, hogy ilyen hidegben is kint szobroznak az utcán egész nap.
Mindig elgondolkodok azon mit kell művelni egy szép, fiatal látszólagos normális nővel, hogy egész nap egy hülye táblával a kezében álljon a metrófeljáró mellett.
Az ilyeneknek miért nem segít valami szociális munkás?
Ezek beteg emberek.
Na de az első századben is igy volt
Amikor Pál apostol elment Bereába elmondta mit kell tenni, és idézett az irásokra utalva.
azok az emberek pedig ut
na néztek, hogy amit Pál mond Tényleg úgy vannak-e?
(Cselekedetek 17:10, 11) 10 A testvérek azonnal, még éjjel elküldték Pált is, és Silást is Bereába. Amikor megérkeztek, bementek a zsidók zsinagógájába. 11 Ezek pedig nemesebb gondolkodásúak voltak, mint a tesszalonikaiak, ugyanis a legnagyobb készséggel fogadták a szót, naponta gondosan vizsgálva az Írásokat, hogy úgy vannak-e ezek a dolgok. osztályt, hogy a kellő időben adja meg a szellemi eledelt Isten népének,
mi pedig megvizsgáljuk, hogy amit mondanak vagy irnak összhangban- van e a Bibliával, Isten szavával
Az első században sem volt mindegy hogy melyik "valláshoz" tartozol, hanem oda kellett menni ahol egységes tanitás van és egy féle gondolkodás, Jézus és Jehova tanitása szerint.
Mert akkor nem kellett volna a Rómaiaknak, vagy Görögöknek, stb változtatniuk a hitükön, és csatlakozni Isten egységes jól szervezett népéhez, ami nem vallások sokféleségéből mindegy hogy hiszek és élek alapon ment.
Juhoknak igen,mert milyen egy juh?Figyel a pásztor hangjára,követi azt,terelhető,szelíd.
Amiről meggyőződtem,azt miért kérdőjelezzem meg?Addig kell valamit megkérdőjelezni,ameddig nem vagyok biztos benne,hogy igaz.De mivel már biztos vagyok...
Meg ez az önálló gondolat nem lehet...komolyan mondom,itt az emberkék zöme tolja a netről,szídjukatanukatfanclub-ból,szomszédtól vett hülyeségeket.Látnátok egy összejövetelt,a legfontosabb eleme,hogy a testvérek elmondják ŐK,személyesen mit vettek le az anyagból,bibliai fejezetekből,milyen gondolataik,érzéseik vannak,mit mondott nekik x vagy y Biblia vers.Én.például sosem azt mondom vissza,ami le van írva!Rengeteg időt töltök azzal,hogy gondolkodom a verseken,megnézek más verseket stb.Mások nem gondolkodnak ennyit,mint mi.De nincs önálló gondolat...De megértem,egyszerűen muszáj valahol,valahogy belekötni.:)
Nem baj,holnap megint ki lehet írni ezt a kérdést kérdező.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!