Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha ember az Isten alkotása...

Ha ember az Isten alkotása oly tökéletes, akkor miért akarja az Isten, hogy az ember előtte térdre boruljon?

Figyelt kérdés

Szerintem ez nem korrekt!

Ha meg az ember még sem tökéletes, akkor az isten hogyan végezhetett ilyen trehány munkát és miért nem kér bocsánatot érte az emberektől? És egyáltalán milyen isten az ilyen?

És hogyan létezhet egyáltalán olyan Isten, aki nem tökéletes?

2014. nov. 27. 13:27
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:

Szerintem meg az a kérdés, hogy az ilyen isten az ilyen?

Ép elméjű-e egyáltalán?

Előszór is milyen eljárás az, hogy vannak az istennek gyerekei, mi az emberek, de van neki egy külön fia is, Jézus?

Jézus mégis milyen alapon érdemel külön bánásmódot?

Mennyivel különb mégis ő?

Szóval vannak az istennek mostoha gyermekei és van édes gyermeke?

És ezek után még képe Szent Péternek azt mondania, hogy nem személyválogató az isten: ?

[link]

Bár az isten mostohai gyermekei kétségkívül jobban jártak, minthogy őket isten csak az utcával nevelteti fel elképesztő felelőtlenül, addig az édes gyermekét fel küldte a keresztre, hogy ott passzív öngyilkosságot elkövetve, próbálja erőszakkal a maga egoista heppje szerintivé viselkedőnek manipulálni a mostoha gyermekeit.

Isten előtt meg kizárólag akkor vagyok hajlandó letérdelni, ha ő is letérdel előttem.

De csak ha engedélyt adok rá neki, ne hogy már ajtóstól be akarjon rontani hozzám az intim szférámba!

És azt se értem mire jó az ilyesmi, mert pár lépés még az efféle térdelésben, és már ott tartunk aztán, amit szado-mazochista perverziónak hívnak, de különben sem vagyok semmiféle csicskása még az istennek sem!

2014. nov. 27. 17:28
 12/28 anonim ***** válasza:
szerintem sehol nem kéri Isten, hogy térdeljünk le előtte, te ezt miből gondolod?
2014. nov. 27. 17:34
 13/28 anonim ***** válasza:
Jézus olyan értelemben Isten fia, hogy egyedűl őt teremtette egyedül, minden mást már együtt hoztak létre, ráadásul Jézus szellemteremtmény, a földre az embereket megváltani jött le.
2014. nov. 27. 17:36
 14/28 anonim ***** válasza:
mivel Isten szent, a tökéletlen emberek már nem tartoznak a családjához, de azon van,hogy ismét oda tartozhassunk. ha a dühöd egyrészét arra fordítanád, aki tényleg megérdemli, sátánra, akkor talán jobban megértenéd a biblia üzenetét.
2014. nov. 27. 17:38
 15/28 anonim ***** válasza:
azonkívűl az emberek mégis inkább az életet válasszák, mert akármit mondasz, élni jó, még így is.
2014. nov. 27. 17:42
 16/28 A kérdező kommentje:

"Isten csak egy kifejezés, egy szófordulat, amit akkor használsz, ha látod, hogy a nehézkedés törvényének engedelmeskedve nyakig merülsz a szrrba. Nincs Isten, semmiféle Isten."

(Stephen King)

"Az ateizmus nem tagadás, hanem szélesebb, tágabb ölelés: pozitív, fejlődik, s ez több, mint amit a kereszténység csinál."

(Peter Marshall)

"Minden lehetséges világok legjobbika lenne ez, ha nem lenne benne vallás."

(John Adams)

"Minden vallás egyetért abban, hogy lelkesen hirdeti az istenség végtelen bölcsességét és hatalmát; de mihelyt feltárja viselkedését, nem bukkanunk másra, mint oktalanságra, az előrelátás hiányára, gyengeségre és ostobaságra."

(Jean Meslier)

"A bolondok paradicsoma a normálisoknak pokol."

Gyilkos elmék c. film

"Mi magunk teremtjük azokat a szörnyeket, akik pokollá teszik az életünket."

Daylle Deanna Schwartz

2014. nov. 27. 17:59
 17/28 anonim ***** válasza:
41%

"én, Jehova vagyok a te Istened, aki arra tanítalak, ami javadra válik, aki azon az úton vezetem lépteidet, amelyen járnod kell. 18 Ó, bárcsak odafigyelnél parancsolataimra! Akkor olyan lenne békéd, mint egy folyó, és igazságosságod, mint a tenger habjai. 19 Utódod annyi volna, mint a homok, és a belőled származók, mint a homokszemek."

a Teremtő

2014. nov. 27. 19:00
 18/28 openyoureye ***** válasza:

Jók a meglátásaid kérdező, csak azt felejted el, hogy amit vádolsz az csupán a keresztény Istenkép amire nem lehet azt mondani teljes bizonyossággal, hogy az a valódi Isten. Sőt, biztos, hogy nem az, pont azok miatt a dolgok miatt amiket te is felsoroltál.

Beszállnék én is egy újabb gondolattal: Ha az ember, aki az Isten teremtménye is túlzásnak gondolja a "bűntetést" azaz jobban fel tudja mérni(mint maga a teremtő) a tetteket és azok következményeiből fakadó logikus büntetést, akkor nyilvánvaló, hogy a keresztény Istenkép hamis. Nem azt mondom, hogy nem létezhet egy fejlettebb entitás, csak azt, hogy ez az elképzelt Istenkép nem fedheti a valóságot a rengeteg ellentmondás miatt.

2014. nov. 28. 04:38
 19/28 anonim ***** válasza:
aha. pl mekkora büntetésnek érezhették a zsidók, hogy minden egyes dolgot, ami egy leprásnak volt, át kellet vinni a tűzön. méltánytalannak tartották, hogy mikor nem is ők voltak a leprásak, ennyit kell nekik dolgozni, meg szenvedni Isten akkoriban nem érthető elvárása miatt. azóta persze kiderült, hogy pic vírusok kapaszkodnak bele mindenbe, amitket a tűz elpusztít, ergo az, hogy ma valamit nem értünk, még nem jelenti azt, hogy Istennek nincs igaza, és nem jót akar. béke
2014. nov. 28. 08:13
 20/28 anonim ***** válasza:

Kétféle buta ember létezik:

az egyik elfogadja, hogy létezik hála és megteszi a hálaadást.

A másik pedig a te fajtád kérdező, aki leragadt a csicska szónál és nem lát tovább. Részvétem.

2014. nov. 28. 08:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!