Szerintetek a spiritualizmus és a tudomány lesz a vallások szoftverfrissítése?
A tudomány nem foglalkozik a vallással, nem érdekli.
Az, hogy némelyik egyház rádöbbent, hogy a tudománytalan passzusokat egy kicsit közelíteni kellene a lehetségeshez és próbálják a gyermeteg szentenciákat valamiképpen hitelesebbé tenni, még nem jelenti azt, hogy bármi közük is lenne a tudományhoz. Annyit jelentett ki a pápa is, hogy a tudományos eredményeket el kell fogadni, mert aki nem ezt teszi az (hm, a fene tudja, lehet, hogy nem minősített és csak következtethetünk a véleményére).
A Bibliát miért ócsárolná valaki? Nekem ateista létemre is az a véleményem, hogy egy kultúrkincs és a kereszténységet sem óhajtom gyalázni, hiszen őseim hite, történelmünk része és a kultúránk alapjaihoz tartozik.
Az más kérdés, hogy néhány elvakult fanatikus hívő meglepően gyermetegnek ható véleményét nem mindig hagyom szó nélkül.
Azt sem gondolnám, hogy a vallással még lehet irányítani a világot, mert annak a törvényszerűségei megváltoztak és a vallásnak egyre kevesebb a szerepe a mindennapi életben.
Szóval nem, a tudomány és a vallás továbbra is külön fogalom a spiritualizmuson nem pontosan tudom mit értesz, mire célzol vele?
Lélekvándorlás? Vagy valami ilyesmi? Amennyi eddig benne van, az is túl sok nekem és szerintem az átlag vallásosak is egyre jobban a földön járnak, nem vesznek már be akármit. Még azt is nehéz nekik, amit az elődeik simán elhittek, manapság egyre több a képletes beszéd a Bibliában, amit szó szerint nehéz megemészteni.
"Nagyon sok ócsárolást lehet hallani a vallásokról, papokról, "
Azért, mert 2-3 ember feltűnően primitíven teszi, még nem jelent semmit.
Az ezotéria pedig régebben sokkal erősebb volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!