Miért jó ez nekünk?
Tegnap azt láttam, hogy egy egész iskolás csoport vándorolt be a katolikus templomba kézenfogva... elborzasztott a látvány, hogy milyen agymosáson mennek majd keresztül.
Nem lehetne ennek valahogyan gátat szabi, hogy majd később a felnőttként maguk dönthessék el, hogy akarják e a vallást vagy sem, miért kell már gyerekkorban rájuk erőltetni...
A kérdésekben írtakból látszik, hogy semmit sem tudsz a templomokról, elfogadom még egyben sem jártál. Ez nem agymosás. Ez egy fajta nevelés. Inkább a reklámoktól félts a gyerekeket.
(Jöhet a lepontozás, úgyis egyszerűbb a piros kezeket nyomogatni, mint értelmesen válaszolni)
Miért ne mehetne be egy egész (sic!) iskolás csoport kézen fogva egy katolikus templomba...? A műemlék jellegű épületek (a katolikus templomok nagy többsége valószínűleg annak számít) kulturális/művészeti értékének semmi köze nincs az adott vallás esetleges tévtanainak a propagálásához... Te honnan tudod, hogy a társaság nem egy osztálykirándulás keretén belül látogatta meg a létesítményt mondjuk hazafelé félúton, vagy útban valahová...?
A viccet félretéve: az a néhány (egy-két órás) ártalmatlan szentmise, amin az egyházi iskolá(k)ba járó gyerekeknek kötelezően részt kell venniük évente, nem igazán befolyásolja majd a későbbi gondolkodásukat a világ mibenlétének kérdését (vagy ha úgy tetszik, magyarázatát) illetően.
Valahol hallottam, hogy az agymosást másként is lehet értelmezni.
Ha túl sok benne a szenny, éppúgy mint a ruhát idönként ki kell mosni a bacilusoktól a kórokozóktól, amik ha nagyon felgyülnek, nagy bajt csinálnak.... :D
Kedves kérdezö, hagyd a szülökre a nevelést. Bár én sem a családom a templomba nem járunk, /mi a királyságterembe járunk/, de mond mivel jobb a Te gyermekedet, csak azért mert ateista szellemben neveled?
Ha úgy akarod, akkor Te is rákényszeríteśz valamit, amit Te gondolsz helyesnek.
Meg aztán mindenki azt hiszi, hogy a másik van kimosva. :D
Kedves Jehova Kati!
Én nem erőszakolok semmit sem a gyerekemre, főleg a népbutító templombajárást. Azt tanulja az iskolában, ami fontos, nem butaságban akarom fölnevelni, ezért nem jár hittanra, meg is kérdeztem, akarná-e, nem volt a válasz. Már msot jobb tanuló, mint a hittanosok.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!