Miért jó ez nekünk?
Tegnap azt láttam, hogy egy egész iskolás csoport vándorolt be a katolikus templomba kézenfogva... elborzasztott a látvány, hogy milyen agymosáson mennek majd keresztül.
Nem lehetne ennek valahogyan gátat szabi, hogy majd később a felnőttként maguk dönthessék el, hogy akarják e a vallást vagy sem, miért kell már gyerekkorban rájuk erőltetni...
lehetne gatat szabni, csak a legtobben nem mernek/akarnak lepni
ha mar nem is erdekli az embereket a vallas, de ugyis betartjak a szokasos agymosast mert csak ezt lattak eletuk soran
Az a baj, hogy komoly erők dolgoznak azon, hogy igenis meglegyen ez az agymosás - sőt: több legyen, mint tegnap.
Ez ellen csak tanulással és felvilágosítással lehet küzdeni (lehetőleg még fiatal korban) - az pedig nálunk egyre nehezebb.
Szerencsére a világ nem errefelé megy, és talán még Amerikában is egyre több lesz az értelmes ember.
Ha egyházi iskolába járnak, akkor ez természetes.
Ha a szülőknek ez megfelel, akkor te ne akard megszabni, hogy neveljék a saját gyereküket.
Felnőtt korukban ezek a gyerekek is választhatnak a hit, vagy az ateizmus között. Feltéve, ha átmossák az agyát az ateisták.
"Feltéve, ha átmossák az agyát az ateisták"
Tudod, ha valakinek átmossák az agyát - az már nem választhat.
És sajnos ma Magyarországon nem mindenki választhat, ugyanis sok helyen már csak egyházi iskola van.
Ott meg persze kötelező a mise - ateistának is.
Én támogatom, hogy menjenek.
Nekem is az volt gyerekkoromban, hogy rámerőltették a templomba járást és az egész kereszténységet, most meg éppen ezért rendesen utálom.
Ott kezdődik a probléma, hogy a szülők engedik ezt, vagy éppen ők kényszerítik rá a gyereket.
Tényleg nem jó ez senkinek, talán egyedül a szülő érzéseinek. Én amellett vagyok, hogy ismerjék/tudják meg, hogy mi az a vallás (ha később tovább érdeklődnek irányába, akkor ismerjék meg a vallásokat), de objektív, pártatlan álláspontból, hogy később ők tudjanak dönteni. Semmiképp nem kéne rájuk erőltetni, hogy ez szükséges és helyes.
"Tekintve, hogy vallásszabadság van, így semmi közünk hozzá, hogy bizonyos emberek miben hisznek."
6-os milyen ironikus a kijelentésed. A gyerekek szemszögéből is pont így kéne venni a dolgokat. Nekik sincs/kellene, hogy legyen semmi közük ahhoz, hogy mások miben hisznek, meg kéne hagyni rájuk a választás jogát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!