Ha Isten számára annyira fontosak a belső értékek, akkor miért egy olyan világot teremtett, ahol az emberi kapcsolatok legfontosabb mozgatórúgója a külső vonzalom?
Akárhogy is vesszük, Isten egy olyan világot teremtett, amiben vannak jobb és rosszabb képességű emberek.
Ez lehet külső és belső tulajdonság is egyaránt, de a lényeg abban rejlik, hogy a természetes kiválasztódás miatt erős verseny zajlik az egyedek között és ezt rendszerint azok nyerik meg, akiknek jobbak a képességeik, a rosszabb képességűekből pedig vesztesek lesznek, akik szenvednek a saját silányságuk miatt és gyakran egyenesen gyűlölik érte magukat.
Szóval nem értem, hogy Isten miért annyira fasza gyerek, amikor az általa teremtett világban egy csomó embert szenvedésre kárhoztat, amikor képességeiből fakadóan egy ujjcsettintéssel elérhetné, hogy a világ olyan hely legyen, ahol mindenki boldog.
Nehéz neki csettinteni egyet?
Kedves grkaty!
Nem tudom, hogy te most nem érted a kérdést, vagy csak nem akarod megérteni. Mi köze a kérdésemnek az öregedéshez?
Dehogy nem érti a kérdést.
Én inkább úgy mondanám, hogy mindenáron nem akarja érteni.
Mint a kisfiába szerelmes anyuka, akinek a gyereke egy bottal szétveri egy másik gyerek fejét az oviban és azt mondja erre, hogy "a Petike az igazából jó kisfiú, otthon is mindig szépen megeszi a levest!"
kedves kérdezö,
most meg már én végképp nem értem, hogy mit is akarsz, az az érzésem, hogy Te sem tudod mit is akarsz :D
..és törlöm ezt a kérdést, és kívánom neked kedves kérdezö, hogy Te is találd meg kiválasztottadat, és ismerd meg Te is azt, hogy milyen szép a külsö mellett a belsö szépség is.
Nyisd ki szemed, és meglátod hogy az idösek is tudják egymást szeretni, bár ott már nem testi szépség dominál. Te sem vagy minden nap fiatalabb és szebb. Ez így van.
Nem isten teremtette a világot. A világ, vagyis az ember teremtett magának istent. Ami a vonzalom vonatkozást illeti, kérdező nyilván egy, a nők körében sikertelen férfi, ezért ilyen szemszögből próbál megnyugvást keresni.
Többször leírtam már, de megteszem még egyszer: a nő a fülével lesz szerelmes. Ha egy fokkal szebb vagy az ördögnél, és tudod, mit kell mondani, máris sikered lesz náluk.
A fejlődésünk során alakult ki.
Nem teremtettek, mint a gépeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!