Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten valòban egy megalom...

Isten valòban egy megalommániás, hataloméhes lény volna, akit elvakított már a hatalom?

Figyelt kérdés

#Isten #hatalom #elvakìtàs
2014. nov. 9. 12:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

Nem kedves kérdezö.

Istent nem vakított el semmi sem. Korlátlan hatalmát szeretettel gyakorolja. Igaz, hogy megbünteti a gonoszokat, akik nem hajlandók abbahagyni rosz tetteiket.

De ezt nagyon is helyesen teszi. Söt a közeljöben a Jelenések 11:18 szerint a régen meghatározott idöben igazságot fog tenni. Megjutalmazza a jókat és bizony el fogja távolítani a gonoszokat, és azokat is akik a Földet pusztítják.

Mindenkinek van lehetösége a megmenekülésre. Akik akarattal szántszándékkal teszik a roszat....hát nem buták?!

Az igazságos, elnyomott, kizsákmányolt emberek érdekében nagyon is helyes, hogy meg fogja mutatni hatalmát és meg fogja öket védeni.

2014. nov. 9. 16:18
 12/23 anonim ***** válasza:

Szia!

Eddig mennyi és most hányadik harsonát halljuk?

2014. nov. 9. 16:38
 13/23 anonim ***** válasza:
:-) üdv, kedves 9-es. írod: Isten az, akinek Jézus szándékosan nem adott nevet, csak simán istennek hívta, hogy egyszerűbb legyen azonosulni vele. a biblia írja:Igazságos Atyám, a világ bizony nem ismert meg téged, de én megismertelek, és ezek megismerték, hogy te küldtél el engem. 26 És megismertettem velük a nevedet, és meg is fogom ismertetni, hogy a szeretet, amellyel engem szerettél, bennük legyen, én pedig ővelük egységben. jános 17:25-26 béke :-)
2014. nov. 12. 15:38
 14/23 anonim ***** válasza:

"megbünteti a gonoszokat"

Nem javítja meg őket? Soha?

Nem gyógyítja meg őket? Soha?

Még mielőtt gonoszokká válnának? Mert az ember nem születik gonosznak...

2014. nov. 12. 17:49
 15/23 anonim ***** válasza:
Kedves Előző! A büntetésnek épp az a célja, hogy megjavuljanak! Hogy felnyíljon a szemük és elkezdjék keresni a megoldást.
2014. nov. 13. 10:47
 16/23 anonim ***** válasza:

Egyrészt ez NAGYON nem hatékony - főleg, ha csak az utolsó ítéletnél történik meg...

másrészt meg nem sokat tart vissza.

A gyógyítás, de főleg a megelőzés sokkal jobb lenne!

És egy végtelenül igazságos lény mindig a sokkal jobb megoldást választja, ugye.

2014. nov. 13. 13:44
 17/23 anonim ***** válasza:

Nem csak az utolsó ítéletkor! Isten folyamatosan figyelmezteti az embert, hogy mit csinál jól és mit csinál rosszul. Aki figyel a tettei következményeire, az maga is láthatja ezt. A megelőzés valóban jobb lenne, de csak akkor lehetséges, ha az ember még a rossz cselekedete előtt jobb belátásra tér és nem teszi meg.

Gyógyítás: nincs olyan bűn, amit ne lehetne jóvátenni, vagy ne lehetne túllépni rajta. Én is úgy gondolom, hogy senki sem születik gonosznak; ha valaki mégis az lesz, annak oka van. Isten képes ezt megérteni, és ennek megfelelően, igazságosan ítélni. Nem úgy ítél, mint az emberek, vagy ahogy a bíróság. Ember nem tud 100%-osan igazságos ítéletet hozni, mivel nem ismerhet minden körülményt.

2014. nov. 13. 14:31
 18/23 anonim ***** válasza:

"Isten folyamatosan figyelmezteti az embert"

Mármint bünteti?

Mert idáig erről volt szó.

Úgy érzem, a többi is mellébeszélés, amit írsz... pl. megelőzés: természetesen ISTEN előzné meg a dolgokat, mert az ember ehhez kevés.

Ilyen viszont nincs.

2014. nov. 13. 14:40
 19/23 anonim ***** válasza:

A büntetés célja a figyelmeztetés, nem az, hogy "legyen neked rossz". Tehát a büntetés és a figyelmeztetés egymással rokon.

Megelőzés: nem várhatod, hogy Isten minden bajt elhárítson rólad (ha te magad kerested a bajt, akkor pláne), neked meg csak szépen békésen teljék az életed. Szükség van a nehézségekre. Annál nagyobb öröm, ha legyőzöd őket. :-)

2014. nov. 13. 15:41
 20/23 anonim ***** válasza:

Ez még mindig mellébeszélés:

CSAK a halálunk után büntet!

NEM ELŐZ MEG SEMMIT! Amit mi meg nem előzünk, az bizony bekövetkezik.

2014. nov. 13. 17:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!