Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért tiltották be Jézus...

Miért tiltották be Jézus egyes tanításait?

Figyelt kérdés

Isten megtiltotta, hogy templomot építsenek neki, és mégis mindenki templomba jár.

-"Ne építsetek az én atyámnak templomokat,

mert az én atyám temploma a Világ.

Egy mező a csillagos ég alatt. Egy Hold-sütötte tengerpart. Egy liget. Vagy egy barlang, ahol a Nimfák játszadoznak*.

EZ a templom, Nem az amit az ember épít."

Miért maradtak ki ezek a tanítások a Bibliából?

Ezen az oldalon megnézhetőek a tiltott tanítások: [link]

2014. okt. 21. 21:58
1 2
 11/14 Pietrosol ***** válasza:

Sziasztok!

# 7!

"Isten (és akiknek "megtiltotta") még értették az átvitt értelmű kijelentéseket. Tudták, hogy az írás nem szó szerint értendő. Sőt, az írás döntő többsége ilyen."

Melyik írás?

2014. okt. 23. 08:04
 12/14 szp72 ***** válasza:

Semelyik Jézus követő vallás nem szándékozott Jézus tanítását betiltani. Természetesen előfordulhat, hogy egyik másik felekezet többé-kevésbé eltér az eredeti jézusi tanítástól.

A természet szépségét senki se tagadta, s persze ott is lehet imádkozni, de hogy épületekbe ne lehetne, ez nagyon nagy valószínűséggel óriási marhaság.

2014. okt. 24. 22:39
 13/14 ceri ***** válasza:

-"Ne építsetek az én atyámnak templomokat,

mert az én atyám temploma a Világ. "

Hát igen, de a birkákat hatékonyabban lehet meggyőzni -kisebb befektetéssel- ha egybe terelik őket.

Jézus tanait pedig azért tiltották be -de legalábbis mellőzték nagy részét- mert nyilvánvalóbbá vált volna, hogy nem JHVH az atyja, hanem talán Abba.

"Ott a Gecsemáné-kertben valóban egy más világ születik. Mit látunk? Ott látjuk Jézust térdre hullva, a legnagyobb fájdalomban. Jézus, csalódva minden emberben, magára maradva, és az Atyától, Istentől távol. Hisz’ beszél az Atya és a saját akaratának a különbségéről. Ott látjuk Jézust, aki rettegve kéri, hogy ne kelljen kiinnia azt a szörnyű poharat."

Mark 14:36

És így szólt: „Abbá, Atyám! Minden lehetséges neked: vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem amint te.”

2014. okt. 25. 07:06
 14/14 Magyar2 válasza:
48%
Az apokrif iratok nem összekeverendők az egyház által törölt gnosztikus iratokkal. ...Jól látszik, hogy a kumráni réztekercsek között megtaláltak iratokat a Tenach-ból is. Már most ezt a Mosad emberei találták meg, akik egyből zsidó kutatókhoz szállították. A mai napig senkinek sem adják ki ezen iratokat. Vagyis amit biztosan tudhatunk Kumránról, hogy el lett rejtve számos gnosztikus réztekercs, amelyek olyan tisztaságú rézből készültek, amelyet Izzás idejében csak az alkimisták (mágusok/pálosok) tudtak előállítani. A gnosztikus iratokon kívül a Mosad emberei azt állítják, hogy ősi zsidó iratokat is találtak, amelyek így a legrégebbi hiteles zsidó iratok. Ugyanis az egyetemes tudományunk állása szerint a jelenleg meglévő Tenach-béli iratok mind Krisztus utániak. Vagyis az első századi újszövetségi iratok régebbiek, mint az ószövetségi iratok. Illetve egy Tenach-béli iratot sem találtak óhéber nyelven...
2019. júl. 23. 20:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!