Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mégiscsak értelmesebb dolog...

Mégiscsak értelmesebb dolog Isten létezésében hinni? A többi lent.

Figyelt kérdés

Egy kezdő egyetemistát arra kényszerítenek, hogy megvallja a hitét a hallgatóság előtt. Az ateista egyetemi professzor tanításai összeomlanak, mint a kártyavár. A film megtörtént eseményeket dolgoz fel. Hatalmas erő van a bizonyságainkban. Ha végignézed, mint keresztény, megváltozik az életed. Ha végignézed, mint nemhívő, ugyanaz, a köbön.

[link]

2014. okt. 5. 21:55
1 2 3 4
 11/35 Ozmium42 ***** válasza:
70%
Ha érzelmi zsarolás, ahogy írják, és nem is számítok másra, akkor inkább nem nézem meg.
2014. okt. 6. 12:45
 12/35 anonim ***** válasza:
83%

Béna.

Nem vagyok hívő, semmit nem változtat az életemen.

A Nagy Rózsaszín Unikornisról is lesz egy mesefilm?

2014. okt. 6. 13:27
 13/35 ceri ***** válasza:
9%

" nem ez kellene, hogy célja legyen. "

persze nem, mert úgyis reménytelen a dolog.

Amúgy is ilyen direkte, szájbarágósan nem fog megtérni senki. Járni kell az utat, gondolkodni, és talán akkor eljut oda valaki. Kívülről csak a gyenge befolyásolható ember lesz vallásos. Persze ez egy tipikus amerikai film -ahhoz képest azért nem olyan gyenge. Nekem mondjuk nem olyan bántó a tanár megtérése, mert úgy gondolom, hogy csak dacból lett ateista.

"ha ateista vagy, akkor ilyen nyomorult módon fogsz megdögleni, és örülj, ha egy pap épp a közelben van és megmenti a lelked"

Hát lehet, hogy erre akarnak utalni a készítők, de nekem ez mellékes. Persze lehet, hogy ezzel meg lehet fogni embereket a vallásnak, de szerintem ez naiv elképzelés az alkotóktól. Ez ilyen könnyen nem megy. Ezért nem is tulajdonítok neki különösebb jelentőséget. Mellesleg hívők is vannak rossz, szinte kilátástalan helyzetben a filmben. Igaz nekik a hitük némi vigaszt nyújt. Legalább nem félnek annyira.

Fradi drukkerből nem lesz Újpest szurkoló. Az isten hittel is így vagyunk. Kb itt is az folyik, mint a 2 tábor szurkolói között.

"Egyébként pedig maga a film semmit nem bizonyított és nem is cáfolt. A helyzet az, hogy nem is tud, nem ez kellene, hogy célja legyen. "

Persze, de nem is lehet bizonyítani semmit ezen a téren. Viszont mind2 tábor fanatikusai meg vannak győződve az igazukról -hogy lehet. Gondolom a film készítői is így vannak ezzel.

Az idős öreglánynak a fia viszont egy érzéketlen, tipikus materialista. Nem azt mondom, hogy mind ilyen -de ilyen csak egy anyagelvű ember tud lenni. Nem törődik az anyjával, és kukába dobja a nőjét is amikor megtudja, hogy rákos a csaj. Persze az ő szempontjából érthető, hiszen semmi anyagi haszna belőlük. Lényegében semmi nem szent neki, csak ami hasznot hoz.

2014. okt. 6. 13:40
 14/35 anonim ***** válasza:
85%
Propagandafilm Istenről? Emiatt nem lesz rám hatással. Az ilyenek sokaknál talán az ellenkező hatást váltják ki, szóval Istenről nem kellett volna ilyen filmet forgatni... Ha el kellene képzelnem Istent - persze nyilván nem tudom -, akkor úgy vélem, a megfélemlítéssel kicsikart befolyásolást, érdekérvényesítést elítélné (végül is szabad akaratunk van), attól, hogy valaki félelmében elkezd hinni, mert Isten lesújt, nem lesz igaz hívő. Ha így működne a világ, Isten lesújtana mindenkire, aki "káros", és itt a Földön megvalósult szép mennyországban élnének a hívő emberek, és nekünk a kisujjunkat sem kellene megmozdítani érte.
2014. okt. 6. 14:05
 15/35 anonim ***** válasza:
49%

#13 lássuk be, a film csak stereotíp karakterekkel dolgozik. Szóval ezeket a valós társadalomra rávetíteni nem lehet.

Bármily furcsa is a valódi főhős nem a keresztény ifjú harcos, hanem a tanár, mert ő az, akivel teista, ateista azonosulni tud a film végére. De itt inkább az ateistákon van a hangsúly, mert ugye vallásos embereknek nem kell propagálni. És nagyon jól felépítették a karakterét, a film végére minden ateista vele fog azonosulni és szurkol, hogy igen, megtér, visszatér a hitéhez, hisz amit sugall a film, hogy nem is vagyunk mi ateisták, csak "dühösek vagyunk Istenre", mindenki várja a heppy endet, hogy a lánnyal újra összejön és trillala... Nem elbaxa egy autó.

Az azonosulás miatt fog egy ateistában az rögzülni, hogy "így jársz, ha nem térsz meg", ezért romboló ez a jelenet. Mindent maga alá temet.

Az pedig, hogy az üzletemberkénk nevetségesen van felépítve szinte már említésre méltatlanná teszi. A film túl nagyot akart meríteni és a gonoszt is bele akarta keverni a filmbe. Hiba volt. A gonoszt a legjobban eddig az ördög ügyvédje című film mutatja be a legeslegjobban filmes berkeken belül.

A helyzet az, hogy két dologgal lehetett volna megmenteni a karakterét, vagy elfelejtik miután szakított a csajjal, mert annál jobban nem tudják ellenszenvesebbé tenni. Átérezzük a nő sokkját, fájdalmát és ő az érzelmeinket, a nézők érzelmeit veszi semmibe. És ezzel meg is utáltuk. Itt megálltott volna a karaktere, tudjuk, hogy mi ilyenek nem akarunk lenni. Legalább is egy normális ember.

Deeee neeeem... Muszáj folytatni a karakterét és ráadásul azzal, hogy meglátogatja az anját, aki mond neki valamit, ami nagyon fontos gondolat, és még itt azt mondom rendben hozzuk vissza a karaktert, de egy útja van, ha megkeresi a csajt és térden állva könyörög a megbocsátásért. Így a kegyelem fogalmát is megismertetjük a nézővel, ami talán a legfontosabb, ha nem kizárólag a legfontosabb tulajdonsága Istennek.

Mert valljuk be, nézőként soha az életbe nem bocsátanánk meg egy ilyen szemétládának. De Isten igen. És így lett volna értelme annak, amit a mama mond.

E helyett a végére bevágják, hogy ő ütötte el a tanárt. Ez annyira... Nem is tudom... A végére annyira elrontják ezzel a karakterét, hogy ellenszenvesből átminősül pancser balekká. Ennek így semmi értelme nem volt.

Ezért mondtam, nagyon jó film, de a végén mindent elrontottak, amit csak lehetett. Pedig annyi sokkal jobb befejezése is lehetett volna.

Így csak egy szörnyen sztereotíp másfél órás reklámfilm lett.

Anonymus

2014. okt. 6. 14:14
 16/35 anonim ***** válasza:
82%

A film megnézése után tud bárki is többet a világról? Nem.

Többet hisz a világról, mint amit tud róla? Igen (lehet).

Több lesz a világ (megváltozik?) attól, ha valaki többet hisz róla? Nem.

Mi értelme hinni? Csak mi nézetünk változik, de ettől még a világ ugyanolyan marad.

2014. okt. 6. 15:20
 17/35 anonim ***** válasza:
11%

#13,ez mekkora buta érvelés a hit ellen :D

Az egész emberiséget a hit mozgatja. Hit a pénzben hit egy jövőben, hit egy jobb állásban, hit egy jobb sorsban, hit a Föld megmentésében... Nincs olyan, hogy te teljesen passzív vagy és "úgysem változik a világ". Erre te magad cáfolsz rá. Nézz a tükörbe és döbbenjél meg milyen sokat változtál az elmúlt 10 évben. A világ naga az örök változás és, bár vannak dolgok melyeknek irányát nem lehet megváltoztatni, de vannak, amelyekét igen. Oda kell a hit.

Az a hozzáállás pedig hogy "minek úgyse lesz semmi" hatalmas önbecsapás. Ez kényelmesebb mint tenni valamit azért amiben hiszel. Az ilyen gondolkodás vezet az öngyilkossághoz, egyik pillanatban még gyerek vagy másik pillanatban már vén. Elment melletted a "soha nem változó" világ, és te semmit nem tettél. Szép élet...

Anonymus

2014. okt. 6. 15:44
 18/35 anonim ***** válasza:
0%

Ezt jól elírtam. #16-nak szántam.

Anonymus

2014. okt. 6. 15:45
 19/35 fGhw39-84th ***** válasza:
72%

"A film megnézése után tud bárki is többet a világról? Nem. "

A film arra alapul, hogy van valamiféle "vita", ahol az átlagos ateistát, és a leggyakrabban hangoztatott ateista érveket a "professzor" képviseli. A vitában szokatlan válaszokat adnak ezekre az átlagos ateista érvekre, amik felkészületlenül érhetik az átlagos ateistát, és talán megváltoztathatja az istenhithez való hozzáállásukat. 9o-es IQ felett nem igazán működik, de még így is elég nagy a merítés.

2014. okt. 6. 16:09
 20/35 anonim ***** válasza:
82%

Csak az első képsorokat néztem meg és máris visszaborzadtam a hazug és hamis propagandától.

Természetesen a vallás sajátja az, amit a muszlim férfi tesz, rákényszeríti a saját akaratát az egyetemista lányára és a történelem tanúsága szerint a keresztény vallástól sem idegen ez a fajta erőszakos fellépés.

Én dolgoztam az egyetemi oktatásban és elképzelhetetlennek tartok manapság kulturált államban effélét, már hogy a tanár vallási szempontból ilyen erőszakosan lépne fel, ezt még a törvény is tiltja és az állásából is azonnal repülne, még nálunk is, nem hogy az USA-ban, ahol még azért is beperelik az embert, ha megdicséri a kolléganője haját, mert szexista hozzáállás.

Egy filozófiatanártól egyébként is többet várna el az ember, mint hogy ilyen hitvallásra kényszerítsen bárkit is. Azt gondolná az ember, a tanár olyan ostoba, hogy egy kisfiúnak is több esze van és még csak sejtelme sincs a vallásszabadságról.

Az ateisták bemutatása is borzalmasan fals, akik lényegében tesznek arra, hogy van aki istenhívő, csak legfeljebb az ilyen oldalakon szórakoznak egy kicsit, ha nincs más, jobb dolguk.

Kissé olyan ez, mintha a keresztényeket úgy mutatná be egy film, hogy a szertartásaikon valóban vért isznak és emberhúst esznek és a szeretetet is ki lehet csavarni fertelmes orgiává, amikor mindenki fűvel és fával, ami csak belefér...

Ilyen baromságra ugyan kár volt pazarolni a drága filmet, legfeljebb valami már megvezetett szerencsétlen liheg rajta kéjesen, de hazug az egész, az elejétől fogva, így a többit egyenlőre passzolom, talán majd egyszer lesz türelmem hozzá.

Nagyon gyenge, hazug, mondhatnám hitvány propaganda az egész.

2014. okt. 6. 18:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!