Ha a Sátán a pokol ura és a pokolba kerülnek a gonosztevők, akkor miért kell bűnhődniük? Sátán az a ki bűnre csábít. Nem azt akarja, hogy minél több bűnös legyen és ő uralkodjon?
Mondanál mesét, mely valósággá vált? :D
Te hány éves vagy?
wikipédia:
"A teológia (görög θεολογια, theologia, a theosz, azaz Isten és logosz beszéd szavakból, azaz isten(ek)ről való beszéd): hittudomány, a vallások kinyilatkoztatáson alapuló saját tanításának rendszeres és a teljes hitrendszert felölelő vizsgálata. A teológus módszerei a logika és a filozófia gondolkodási szabályai."
Tehát előveszel egy vallási művet, és értelmezed. Ez már teológia. Viszont amit itt előadtál, az addig meg sem közelíti a teológiát, sem egyéb racionalitást, amíg nem nevezed meg a forrást, vagy az idézetet. Addig az írásod mese. Egy kitaláció, melynek semmi köze sincs semmilyen valláshoz, illetve a vallás alapjául szolgáló iratokhoz.
Mi ez nyilvános provokáció?
Legyen, az. A koromhoz közöd nincs, bunkóság ilyet kérdezni, annál is inkább mivel nő vagyok.
Amit pedig leírtam, nem mese, hanem a Véres Valőság; csak nyisd ki a szemed és a füled.
De elolvashatod ezt a "mesét" is:
"A keresztény egyházaknak hihetetlen mértékű vagyona és befolyása van. Habár sok különböző szekta létezik, van egy közös céljuk, ami egyesíti őket: meg akarnak fosztani a szabadságodtól.
Szegénységet és folyamatos adakozást prédikálnak, de ők maguk ezt nem gyakorolják. Lehet hogy ezt nem ismered fel, de a keresztény egyházaknak befolyása van arra amit látsz, hallasz, olvasol, sőt, még arra is, hogy mit tudsz megvenni. Ez a befolyás évszázadok óta tart.
Az egyházi cenzúra a kereszténység kezdetéig nyúlik vissza.
Ap. csel. 19:18-20
18 És sokan a hívők közül eljőnek vala, megvallván és megjelentvén cselekedeteiket.
19 Sokan pedig azok közül, kik ördögi mesterségeket gyakoroltak, könyveiket összehordva, mindeneknek láttára megégetik vala. És összeszámlálák azoknak árát, és találák ötvenezer ezüstpénznek.
20 Ekképen az Úrnak ígéje erősen nevekedik és hatalmat vesz vala.
Ez sokkal korábban volt, minthogy a kereszténységet széleskörben elismerték volna. Miután I.u. 313-ban Konstantin római császár toleranciát hirdetett meg a kereszténység felé, a szabadgondolkodást szervezetten üldözni kezdték. 325-ben a niceai zsinaton elítélték Arius könyvét, ami tagadta a názáreti isteni létét. Nyolc évvel később Konstantin elrendelte, hogy Arius minden könyvét égessék el, s aki nem engedelmeskedik ennek a parancsnak, az halállal lakoljon."
Nyílt provokáció? Nem, csak annyira gyerekes volt a 19-es válaszod, hogy nem feltételeztem 16 évnél idősebb embert a válasz mögött. Ha még feltételezem a privátba küldött üzenetek forrásának is Téged, akkor ez még inkább megerősít ebben. Viszont ha nem vagy fiatal, akkor nem tudom, hogy milyen mentséged lehetne, de biztos van.
A mese legproblémásabb része a következő: „A Pokolba nem gonosztevők kerülnek, hanem Sátán kedvenc emberei, beavatottjai; és ennek semmi köze semmiféle büntetéshez, vagy bűnhődéshez. … Sátán Jóságos, a biblia tele van róla hazugságokkal, ráadásul plágium az elejétől a végéig.”
Ha ilyet állítunk, az alátámasztandó bármilyen vallási irattal, amit Te nem tettél meg, még csak nem is utaltál rá. (Majdnem félig annyiban igazad van, hogy sátán nem az emberi hagyományok szerinti bukott angyal, Isten nagy ellensége, hanem Isten eszköze, amit viszont ki is tárgyalhatunk a Biblia és csakis a Bibliai írások szerint, ha gondolod.)
„Össze-vissza lopkodtak fejezeteket a sokezer évvel ezelőtti vallásokból. Bizonyítékaim is vannak.”
Igen, csak ez elmaradt. Vannak elég gyermeteg blogok, melyek próbálják bizonyítani a bibliai történetek párhuzamát más kultúrák eposzaival, legendáival, mellyel kapcsolatban évekkel ezelőtt is folytattam párbeszédet hasonló kvalitású „internetprófétával” mint Te, de az ellenválaszomra már nem tudott mit írni, így abbamaradt. Nem csodálom, mert az ilyen blogok kétes tudású írói internetről összeollózott forrástalan maszlagjai szélsőséges vallási nézeteiket hangoztató tanulatlan írások válogatásit fröcsögtetik nulla teológiai tudás mellett. Ha támadni akarnám a gravitációt, ahhoz először ismernem kellene a gravitációval foglalkozó szemléletet és írásokat. Tudás nélkül ezt nem lehet. Ezek az emberek halvány tudással is alig vannak a teológiai témákban, Bibliaismeretben meg kiváltképp. Na, ez a meséd alapja is, és ezért nem hivatkozol semmi érdemlegesre sem.
A Apcsel 19 párhuzama a középkori katolicizmus történelmének egy szeletéhez elég felületes próbálkozás.
Az Apcselben egyértelmű, hogy nem egy eltérő keresztény értelmezésű könyveket égettek el. Ott eltérően ahhoz a kötelezőséghez, amit a középkori történetedben írtál, az ördögi mesterségeket űzők önmaguk vitték megtérvén a könyveiket (tekercseiket), és nem egy eltérő keresztényi értelmezésű könyveket, hanem okkult tudományokkal foglalkozó könyveiket.
De ha tovább is olvastad volna, hogy mennyire nem csupán az eltérő értelmezéssel volt a gond, hanem a hamis istenhittel. Pál és csapata semmilyen lázongást nem szított, és ezt a jegyző is elismerte: „Mert ide hoztátok ez embereket, kik sem nem szentségrontók, sem a ti istenasszonyotok ellen káromlást nem szóltak.” Jézus Krisztus evangéliuma terjedt és nem erőszakkal, hanem igazsággal.
„A keresztény egyházaknak hihetetlen mértékű vagyona és befolyása van. Habár sok különböző szekta létezik, van egy közös céljuk, ami egyesíti őket: meg akarnak fosztani a szabadságodtól.
Szegénységet és folyamatos adakozást prédikálnak, de ők maguk ezt nem gyakorolják. Lehet hogy ezt nem ismered fel, de a keresztény egyházaknak befolyása van arra amit látsz, hallasz, olvasol, sőt, még arra is, hogy mit tudsz megvenni. Ez a befolyás évszázadok óta tart.
Az egyházi cenzúra a kereszténység kezdetéig nyúlik vissza.”
Az evangélium és a hatalmi egyház(ak) sokszor nem hozhatóak össze párhuzamba. Én magam nem vagyok egyik földi egyház tagja sem, többek között pont ezért. De az igazság megismerése Jézus Krisztusban vajmi akadályba is ütközhetne emberi fondorlatok lévén. Isten sokkal, de sokkal erősebb annál, mintsem nekünk könyvek és iratok és hírek hallatán ismernénk meg az igazságot. A Biblia iratai alátámasztják mindazt a tudást, melyet felülről kaptunk, és nem magalapozzák azt. Az, hogy egyházak nem adakoznak, így nem igaz. Ha csak a leggazdagabbikkal is példálózunk, a katolikus egyház rengeteg karitatív intézményt és osztást szervez és pénzel. Iskolákat, öregek otthonát tart fent. Persze fordít elég pénzt a fényűzésre is, de sem ez, sem amaz engem nem érdekel. Az igazság ettől lényegesen mélyebb. Ezek a dolgok emberi fondorlatok, melyek minden vallásban, politikában, hatalomban jelen vannak, és a jó hírtől teljesen függetlenek. Ne térítsenek el emberi dolgok az igazságtól.
"Viszont ha nem vagy fiatal, akkor nem tudom, hogy milyen mentséged lehetne, de biztos van."
Miért kellene azért mentegetőznöm, amiért leírom az igazat. Én arról nem tehetek, hogy neked kivel, milyen tapasztalataid vannak, és hogy mi módon és jogon ítélkezel felettem.
De ha annyira meseszerű számodra amit írtam, hogy képtelen vagy ezért komolyan venni, akkor gondolj hozzá még egy meséhez illő gondolatot:
"Aki nem hiszi, járjon utána!"
Mondjuk itt, meg is teheted:
Isten viszont a saját képmására teremtett minket. Mivel pedig hasonlatosak vagyunk hozzá, ezért van szabad akaratunk. Nem bábuk vagyunk, hanem önálló, gondolkodó lények, akik képesek ellenállni a kísértésnek, és akik tudnak nemet mondani a Sátánnak. A kísértés viszont elég gyakran erős, pl. akkor, ha valakinek be szeretnél mosni, akit utálsz. Viszont azt is tudod, hogy ez bűn. Az istenhívő ember ilyenkor imádkozik: "...és ne vígy minket kísértésbe..."
Ha meg nem hiszel Istenben, akkor is ismered a törvényt, és gondolom, emiatt nem szeretnél rendőrségi ügyet magadnak, ezért nem teszed meg, vagy egyszerűen csak azért, mert felelős ember vagy.
Mivel felelős vagy, mikor a Túlvilágra kerülsz, felelned is kell a tetteidért, és Isten azok szerint ítélkezik feletted. Ha pl. megölsz egy embert, nem hivatkozhatsz arra, hogy a Sátán csábított arra, hogy megtedd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!