Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanúi, hogyan állíthatj...

Jehova tanúi, hogyan állíthatjátok, hogy tanításaitok összhangban vannak a Bibliával, ismeritek az írást?

Figyelt kérdés

Komolyan nem értelek titeket.Ebben a kérdésben pl.a kérdező ellent mond János evangéliuma 9.fejezetének,és láthatóan nem is izgatja magát emiatt.Aztán meg megmagyarázzátok,hogy azért kaptok ennyi kritikát,mert meg van írva,hogy így lesz.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..

2014. szept. 27. 10:10
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Ha a tökéletes ember vétkezik,akkor nem tökéletes"

A Biblia szerint nem így van. Sőt, még az ördögöt is úgy írja le, mint aki valaha tökéletes angyal volt.

Isten amikor földi teremtésművén végignézett, beleértve a férfit és a nőt is, kijelentette, hogy az „nagyon jó”. Ha Az, akinek a cselekedete tökéletes, jónak minősítette az alkotását, akkor az biztosan megfelelt az ő tökéletes irányadó mértékeinek. Ráadásul ha megnézzük mondjuk az ökoszisztémát, az is tökéletes, ha nem lett volna "belepiszkálva". Viszont Isten szabad akaratot adott az embereknek. Nem robotokat alkotott, hogy mindig azt tegyék, amit mond nekik; azt akarta, hogy szeretetből szolgálják őt, máskülönben nem lett volna értelme odatenni azt a bizonyos fát.

"Ha se a vak ember nem vétkezett,sem a szülei,akkor ki a felelős,Ádám?"

A bűn örökletes dolog volt (Róma 5:12) és a bűn zsoldja a halál (Róma 6:23).

2014. okt. 9. 09:06
 12/12 A kérdező kommentje:

"Isten amikor földi teremtésművén végignézett, beleértve a férfit és a nőt is, kijelentette, hogy az „nagyon jó”."

1 Móz. 6,6.7 "Megbáná azért az Úr, hogy teremtette az embert a földön, ... És monda az úr: Eltörlöm az embert, a kit teremtettem, a földnek színéről; ... mert bánom hogy azokat teremtettem."

Ennyit erről.

"Nem robotokat alkotott, hogy mindig azt tegyék, amit mond nekik; azt akarta, hogy szeretetből szolgálják őt, máskülönben nem lett volna értelme odatenni azt a bizonyos fát."

Nem akarta,hogy mindig azt tegyék amit mond,erre odarak egy fát,és megfenyegeti őket,hogy meg fognak halni ha esznek róla,és egyéb átkokban is lesz részük.De ugye nem akarta megfélemlítéssel kicsikarni a szeretetet meg a szolgálatot,értem én.

"Ha se a vak ember nem vétkezett,sem a szülei,akkor ki a felelős,Ádám?"

A bűn örökletes dolog volt (Róma 5:12) és a bűn zsoldja a halál (Róma 6:23)."

Ha sem a vak ember,sem szülei nem vétkeztek,akkor mit örököltek Ádáméktól?

2014. okt. 9. 21:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!