Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A jehovák miből élnek?

A jehovák miből élnek?

Figyelt kérdés
Ugye szépen felöltözve járnak házról-házra. Térítenének és beszélgetnének. Az én rántott húsom meg odaég, valamint még teregetés nélkül szárad meg a ruha, míg "papolnak". De közben meg az jár a fejemben, hogy mi a fenéből élnek meg? Miből tartják el a családjukat? Mert ha csak ebből megél, hogy térítget, akkor én is beállok a soraikba. Nem enném legalább az ideget a munkahelyemen.
2014. szept. 19. 11:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
74%

"El sem tudod képzelni mennyi tréfás kalandot élünk át közben"

Mint valami bizarr meseszöveg, már-már a 18-as karikát is ki lehetne tenni.

2014. szept. 20. 13:07
 12/25 anonim ***** válasza:
47%
Nagyon " tréfás" lehet, miközben mindenhonnan elhajtanak benneteket. Még szerencse, hogy ilyen esetekre is előhalásztok egy Biblia idézetet, ami erősíti a kiválasztottság tudatot. Vagyis a téveszmét...
2014. szept. 20. 16:43
 13/25 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem nem élnek.
2014. szept. 20. 19:22
 14/25 anonim ***** válasza:
74%
Van egy önsegélyező alapjuk, amit természetesen mindenféle világi végzettség nélküli múmia irányít, általában ebből fizetik a nyomdaköltségeket, az összejöveteleket, illetve mindent, amire a szakállas bácsi azt mondja, hogy jó. A tagoknak van munkájuk, általában tipikus középosztálybeliek hasonlóan átlagos keresettel, aminek egy részét befizetik ebbe az ominózus alapba, kvázi egyfajta tagdíjat perkálnak le. annyi jót azért el lehet mondani, hogy az "önkéntes alapú adomány" általában a fizetés összegéhez arányos. A nagyobb szakrális tojásfejek természetesen mentesek ennek az összegnek a befizetése alól, na nem azért, mert ők a királyok (igazából azért is), hanem mert számukra az úgynevezett, "alantas, világi munkák" végzése olyan, mint agysebésszel latrinát takaríttatni.
2014. szept. 20. 20:29
 15/25 anonim válasza:
75%
a "tanúk" (amúgy mikor és hol voltatok jelen fatraktorok ? egy értelmes nincs köztetek! Mind buta fakockák vagyok!) abból élnek hogy zargatnak más embereket a magánszférájukban. És van sok olyan nyugdíjas aki azért csatlakozik mert kell valami ami kitölti a hiányt az életében. Egyedül él, macskája van (és ne legyen kemény?) abból élnek hogy nagyon sok adományozójuk van akik nem veszik észre hogy ez az egész egy teljesen tévútra vezetett és beszűkült csőlátású embereknek való dolog akik nem tudnak magukkal és a pénzükkel mit kezdeni. PErsze tisztelni kell mindenki álláspontját meg nézetét. De szerintem egy ez köcsög szekta ami több kárt csinál mint hasznot. Egyszer a buszt is lekéstem miattuk. Azóta semmi ilyennek nem állok meg
2014. szept. 21. 01:18
 16/25 anonim ***** válasza:
58%

kedves kérdező

jehova tanúi önkéntes adományokból tartják fennt a kiadványokat,építenek királyság termet stb. nekik is rendes munkájuk van. a szabadidejükben prédikálnak.nem az a céljuk hogy minden embert eltérítsenek.a máté 24:11-14-ig ezt írja:És sok hamis próféta támad és sokakat félrevezetnek.és a törvénytelenség növekedése miatt a legtöbb emberből kihűl majd a szeretet.de aki mindvégig kitart az részesül megmentésben.és a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön.

tehát ezt a bibliai próféciát láthatjuk napjainkban is jehova tanúi igyekeznek mindenhova a világon eljuttatni a jó hírt

nem az a céljuk hogy eltérítsék az embereket,hanem az,hogy mindenhova eljuttassák a jó hírt

kedves válaszoló(k)

vettetek már részt királyság terem építésen?igaz,eddig én is csak képeket láttam de nagyon tetszett nekem.mindenki barátságos

és kedves. és persze ők is szoktak szórakozni nem csak prédikálni.

a véneknek a gyülekezetben nincs hiper szuper munkahelyük.az egyik vén a gyülekezetünkben kéményseprőként dolgozik.az pl egy kemény fizikai munka!

2014. szept. 21. 21:25
 17/25 anonim ***** válasza:
65%

kedves válaszíró

nem mindenhonnan küldenek el minket

2014. szept. 21. 21:29
 18/25 anonim ***** válasza:
75%

azért szoktuk a bibliát használni,hogy lássák az emberek hogy abból vannak a vàlaszok a kérdéseikre.

14-es válaszoló

nem vagy tisztába az igazsággal,de akkor miért írsz ilyeneket?

honnan veszed ezeket a kijelentéseket ennek a fele sem igaz.

gúnyolódni mindenki tud én tiszteletben tartalak téged és kérlek te is tarts tiszteletbe minket

jehova tanúi nem szólnak le más vallásokat,és mondanak olyan dolgokat amik sértőek mint pl a tojásfejek.

hogy lehet emberekre ilyet írni akiket nem is ismersz? nekem rosszul esnek ezek a dolgok pedig még fiatal vagyok.de én tiszteletbe tardom mások döntéseit,vallását.

èn a legbunkóbb emberre se mondanám hogy tojásfej

2014. szept. 21. 21:50
 19/25 anonim ***** válasza:
91%
vag kocka
2014. szept. 21. 21:54
 20/25 anonim ***** válasza:
70%

T. 14/19-es!

Nalunk mindenki dolgozik, kiveve, akit elbocsatottak, mint ma sokakat. De igyekszik az ilyen szemely mihamarabb munkat talalni.

Nalunk nincs kotelezo befizetes. Adomany van. Ebbol tartja fenn magat a gyulekezet. Ebbol epulnek a kiralysagtermek, ebbol finanszirozzak a kongresszusokat, a Biblia nyomtatast, folyoiratok, DVD-ke eloallitasat. Ebbol segitik a testvereket, akik bajba kerultek.

Tehat onkenyes adakozas. Sokan vannak akik semmit nem tudnak adni a mai nehez helyzetben. De akkor is el vannak latva mindennel, ugyan ugy, ahogy az, aki tudott adni. Az adomanyozas ugy tortenik, hogy senki nem latja, hogy ki adott, es foleg hogy mennyit.

A Bibliaval es folyoiratokkal nem hazalunk, nem kereskedunk. Ha valaki felajanl erte egy csekely osszeget azt elfogadjuk, es megy az adomanyhoz. De soha senkitol nem kerunk penzt ezekert.

A gyulekezetben levo, tisztseget betolto testverek is dolgoznak ugyan ugy mint mas.

A predikalo munkat a szabad idonkben vegezzuk, sajat koltsegunkon. Sokszor van olyan, amikor messzebbre kell menni az erdeklodohoz, ilyenkor az utazasi koltseg, vagy a szemelyautohoz valo benzin is a sajat koltsegunkre megy.

Mi magunk egy fillert sem kapunk a munkankert. Mindezt azert irtam le, mert latom mennyire rosszul itelnek meg minket. Udv: Judit!

2014. szept. 24. 12:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!