A jehovák miből élnek?
"El sem tudod képzelni mennyi tréfás kalandot élünk át közben"
Mint valami bizarr meseszöveg, már-már a 18-as karikát is ki lehetne tenni.
kedves kérdező
jehova tanúi önkéntes adományokból tartják fennt a kiadványokat,építenek királyság termet stb. nekik is rendes munkájuk van. a szabadidejükben prédikálnak.nem az a céljuk hogy minden embert eltérítsenek.a máté 24:11-14-ig ezt írja:És sok hamis próféta támad és sokakat félrevezetnek.és a törvénytelenség növekedése miatt a legtöbb emberből kihűl majd a szeretet.de aki mindvégig kitart az részesül megmentésben.és a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön.
tehát ezt a bibliai próféciát láthatjuk napjainkban is jehova tanúi igyekeznek mindenhova a világon eljuttatni a jó hírt
nem az a céljuk hogy eltérítsék az embereket,hanem az,hogy mindenhova eljuttassák a jó hírt
kedves válaszoló(k)
vettetek már részt királyság terem építésen?igaz,eddig én is csak képeket láttam de nagyon tetszett nekem.mindenki barátságos
és kedves. és persze ők is szoktak szórakozni nem csak prédikálni.
a véneknek a gyülekezetben nincs hiper szuper munkahelyük.az egyik vén a gyülekezetünkben kéményseprőként dolgozik.az pl egy kemény fizikai munka!
kedves válaszíró
nem mindenhonnan küldenek el minket
azért szoktuk a bibliát használni,hogy lássák az emberek hogy abból vannak a vàlaszok a kérdéseikre.
14-es válaszoló
nem vagy tisztába az igazsággal,de akkor miért írsz ilyeneket?
honnan veszed ezeket a kijelentéseket ennek a fele sem igaz.
gúnyolódni mindenki tud én tiszteletben tartalak téged és kérlek te is tarts tiszteletbe minket
jehova tanúi nem szólnak le más vallásokat,és mondanak olyan dolgokat amik sértőek mint pl a tojásfejek.
hogy lehet emberekre ilyet írni akiket nem is ismersz? nekem rosszul esnek ezek a dolgok pedig még fiatal vagyok.de én tiszteletbe tardom mások döntéseit,vallását.
èn a legbunkóbb emberre se mondanám hogy tojásfej
T. 14/19-es!
Nalunk mindenki dolgozik, kiveve, akit elbocsatottak, mint ma sokakat. De igyekszik az ilyen szemely mihamarabb munkat talalni.
Nalunk nincs kotelezo befizetes. Adomany van. Ebbol tartja fenn magat a gyulekezet. Ebbol epulnek a kiralysagtermek, ebbol finanszirozzak a kongresszusokat, a Biblia nyomtatast, folyoiratok, DVD-ke eloallitasat. Ebbol segitik a testvereket, akik bajba kerultek.
Tehat onkenyes adakozas. Sokan vannak akik semmit nem tudnak adni a mai nehez helyzetben. De akkor is el vannak latva mindennel, ugyan ugy, ahogy az, aki tudott adni. Az adomanyozas ugy tortenik, hogy senki nem latja, hogy ki adott, es foleg hogy mennyit.
A Bibliaval es folyoiratokkal nem hazalunk, nem kereskedunk. Ha valaki felajanl erte egy csekely osszeget azt elfogadjuk, es megy az adomanyhoz. De soha senkitol nem kerunk penzt ezekert.
A gyulekezetben levo, tisztseget betolto testverek is dolgoznak ugyan ugy mint mas.
A predikalo munkat a szabad idonkben vegezzuk, sajat koltsegunkon. Sokszor van olyan, amikor messzebbre kell menni az erdeklodohoz, ilyenkor az utazasi koltseg, vagy a szemelyautohoz valo benzin is a sajat koltsegunkre megy.
Mi magunk egy fillert sem kapunk a munkankert. Mindezt azert irtam le, mert latom mennyire rosszul itelnek meg minket. Udv: Judit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!