Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha egy ortodox vallású lány...

Ha egy ortodox vallású lány meghal, miért temetik el menyasszonyi ruhában?

Figyelt kérdés
ortodox temetésen nem voltam még, de képeket láttam...

2014. szept. 12. 17:00
 1/4 Salx Narval ***** válasza:
Hát, nem tudom mit láthattál. Én úgy tudom, hogy fehér varratlan vászonba tekerik a halottat és gyalulatlan fakoporsóba teszik, a fedelét nem szögelik rá. Gyertyát tart mindenki a kezében. Régebben simán a földbe tették a halottat, nem használtak koporsót sem. Ezzel sajnos ki is merült amit tudok, talán valaki majd kiegészíti, kijavítja, ha rosszul tudom.
2014. szept. 13. 06:06
 2/4 A kérdező kommentje:

[link]

itt látni néhányat

2014. szept. 13. 16:38
 3/4 Salx Narval ***** válasza:
OK. De miből következtettél arra, hogy ezek ortodox temetési szokások? Meg kell mondjam, vegyes érzelmeket váltottak ki belőlem ezek a képek, főleg a menyasszonyruhásak. Nem igazán tudtam megítélni, hogy szépnek, vagy morbidnak tartsam. Az biztos, hogy semmikép nem követném ezt a szokást.
2014. szept. 14. 07:17
 4/4 anonim ***** válasza:

Szerintem nem mind ortodox. Illetve van ott egy fiatal lány, aki fekete kosztümben van, de cirill betűs felirattal..

Egyébként szerintem ez csak az, hogy szokás a legszebb ruhájába felöltöztetni az elhunytat és itt zömében fiatal lányok vannak és azért vannak fehérben. De lehet, hogy olyasmi áll a háttérben, mint ami régen felénk is szokás volt, hogy a nőket az esküvői csokrukkal temették el.

2014. szept. 15. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!