Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyházi középiskola? :O

Egyházi középiskola? :O

Figyelt kérdés
Üdv! A suli ahova járok egyházi fenntartású lett. Betarthatatlan és értelmetlen szabályokat hoznak, bele akarnak szólni a diákok életébe (öltözködés, zene stb.) Telefont még szünetbe a folyósón se lehet használni, bármi van egy sms-t se küldhetek a szüleimnek (órán soha nem használom amúgy). Máshogy kell köszönni, "Jó napot kívánok!" "Csókolom!" már nem jó, "Dicsértessék Jézus Krisztust!" kell köszönni. Vannak papok akik tanítanak is tantárgyakat. Még 3 évem van hátra. Nem ebbe a rendszerbe jelentkeztünk. Mit tegyek?

2014. szept. 2. 22:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 A kérdező kommentje:
Ha ez így halad, akkor suliváltás lesz. Csak nem tudom hova. Szakközépbe nem akarok mert különbözeti vizsgát kellene tennem, vagy újra járni a kilencediket, gimibe pedig nem tudom, hogy átvennének-e egy szakközépből.:\ Valamit muszáj lesz kitalálnom mert ez így nem jó.
2014. szept. 5. 22:21
 32/72 anonim ***** válasza:
20%
Válts iskolát, ennek így semmi értelme.
2014. szept. 6. 10:47
 33/72 anonim ***** válasza:
78%
Hát komolyan mondom, ez kész vicc, ami manapság folyik. Hogy lehet az ilyet elviselni? Hogy vezethez középiskolát az "egyház"? Én azt tanácssolom neked, hogy minél előbb menj át egy másik, NORMÁLIS iskolába, mert még a végén átprogramozzák az agyadat. Akik meg azt írták, hogy a "nagybetűs életbem" sem öltözdközhetsz majd kedved szerint, attól kérdezném, hogy miért is nem? Miért a társadalom döntse el, hogy hogyan viselkedjek, öltözködjek és milyen zenét hallgassak????
2014. szept. 6. 12:13
 34/72 anonim ***** válasza:
28%
Iskolaváltás, ha nem bírod. Vagy térj be zsidónak. :D
2014. szept. 6. 15:24
 35/72 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Itt tökmindegy kinek milyen a vallása akkor is erőltetik ezeket a dolgokat. Amúgy nem vagyok vallásos.
2014. szept. 6. 15:47
 36/72 A kérdező kommentje:
Egyre nagyobb h.lyeségeket találnak ki. Van olyan óra amelyikre ha bemegyünk (márpedig muszáj) akkor keresztet kell vetni(!). Meg elmondani valami imát (na ezekre nem vagyok hajlandó!
2014. szept. 9. 18:49
 37/72 anonim ***** válasza:
18%
Miért nem? Nekem tetszik. Inkább ezt tanuljátok, mint a budiban bagózást.
2014. szept. 9. 20:36
 38/72 A kérdező kommentje:

Azért nem mert;

1, nem vagyok vallásos, nincs bajom azokkal akik igen de én nem.

2, ha ez választható lenne (hittan-etika) akkor elfogadnám de mivel csak hittan van ez csak egy kötelező rossz.

3, nem tetszik, hogy reformátusokra, jehovákra, ateistákra, buddhistákra egyszóval mindenkire ráerőltetik ezt a katolikus dolgot.

/Nem dohányzom, de ha akarnék iskolán kívül is meg tudnám oldani, mint ahogy sokan meg is oldják./

2014. szept. 9. 21:43
 39/72 anonim ***** válasza:
69%
gyújtsd föl az a retek helyet
2014. szept. 9. 21:47
 40/72 anonim ***** válasza:
0%
Hát, akkor nézegess másik iskolát. De óvatosan, valami mindben van... különben is, a középiskolát túlélni kell. Ami számít, utána lesz.
2014. szept. 9. 22:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!