Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért olyan negatív az ateizmu...

Miért olyan negatív az ateizmus megítélése?

Figyelt kérdés
Olvastam valahol, hogy Amerikában pl. az emberek többsége inkább látna egy elítélt bűnözőt az elnöki székben, mint egy ateistát. Ez miért van?

2014. aug. 28. 21:25
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%

"Amerika rendszeresen demokráciára oktat minket is. Egy 200 éves demokrácia, akik rabszolgákat tartottak(mi sosem)"

Nálunk is rabszolgatartó társadalom van és volt, csak annak egy kifinomultabb, ugyanakkor hányingerkeltőbb formája.

2014. aug. 29. 16:16
 12/31 ceri ***** válasza:
62%
Ez igaz, de azt is onnan importáltuk. A privatizációs kifosztásunk következménye. Ez a globalizmus. A modern gyarmattartás.
2014. aug. 29. 18:36
 13/31 Jack Wilshere ***** válasza:
45%
Ceri nem akarlak megbántani, de bugyuta sztereotípiákkal hadoválsz. Ezekre nincs értelme reagálni.
2014. aug. 29. 19:16
 14/31 anonim ***** válasza:
29%

Mi az, hogy negatív az ateizmus megítélése?

Ez ostobaság, mert az ateizmus a normális gondolkodás, hol élsz te?

Nem az ókorban és nem is a középkorban vagyunk már.

Az amerikaiakat meg hagyd meg maguknak, olyanok, amilyenek.

Az amerikai bűnöző így fohászkodik: - Istenem, add, hogy jó zsíros pénztárca jöjjön erre, akit kirabolhatok. - Vagy - hála neked Uram, jó sok narkót eladtam ma. -

Én egyébként kedvelem őket, még akkor is, ha lepereg rólam a propagandájuk egy része. Azért nem mindegyik, mert kedveltem a hippiket, szeretem a farmert hordani és prímának találom a jazzt.

A titok nyitja az, hogy a tömegeknek sulykolják a vallást, a középiskoláig, ahol az oktatási szint ennek megfelelően nem túl magas. Az egyetemek, főleg a jobbak, viszont komoly színvonalon vannak és ott már sok az ateista is.

A gazdagok tudják a gyermekeiket elit iskolákba járatni. Gondoskodnak a gyermekeik neveléséről, hogy megállják a helyüket a felsőbb iskolákban.

Az igazán műveltek között alig van vallásos.

Mégiscsak közelebb állnak hozzánk, mint az arabok, hát nem?

2014. aug. 29. 23:25
 15/31 ceri ***** válasza:
0%

"mert az ateizmus a normális gondolkodás, hol élsz te? "

legalábbis a legáltalánosabb a fejlettnek mondott világban, mert a magukat vallásosnak mondók legnagyobb része, is csak mondja, mert ezt tanulta a szüleitől. Valójában nem vallásosan gondolkodik, és főleg nem úgy él.

"kedveltem a hippiket, szeretem a farmert hordani és prímának találom a jazzt. "

-Tozse :D bár jazz terén én inkább a modernebbet szeretem, ami nem annyira köthető hozzájuk, inkább nemzetektől független.

Ami az amik vallásosságát illeti, kb én is így látom. A szabadság hazája. Ha hülyeségről, aljasságról van szó akkor meg főleg. Öngyilkos szekták, a különböző maffiás szervezetek adoptálása, elnökök gyilkossággal történő leváltása terén világbajnokok.

Az már csak hab a tortán, hogy a jólétet a világ kifosztásával teremtik meg. De a globalizmus már nem sokáig húzza. A föld és a leigázott népek javai fogyóban vannak. Jó nagy bukás lesz ennek a vége hamarosan, és megyünk mi is velük a levesbe. Na akkor majd jó sok ember megtér az istenéhez. Majd imádkozhat mindenki, hogy azok közé a 1-3 milliárd közé kerüljön, akikre a Rothschild, Rockefeller dinasztiák által fémjelzett társulatnak szüksége lesz

2014. aug. 30. 10:39
 16/31 anonim ***** válasza:

Ne "tozse", hanem legyen inkább "takzse", az uis. nem orosz, hanem lengyel és az mindjárt barátságosabb, mert a lengyel-magyar az két barát, amíg az oroszokat soha nem fogják úgy utálni az amcsik, ahogy mi, magyarok utáltuk őket, még akkor is, ha elvileg a csatlósai voltunk a SZU-nak. Úgy emlékszem, hogy éppen amerikai segítséggel sikerült nekik legázolniuk minket az utolsó háborúnkban, aztán meg még dicsőíteni is kellett őket.

Azért a baloldali eszmék megtették a magukét Európában, a németeknél egy fia hajléktalan sincs, amíg az USA legalább három milliónyival "büszkélkedhet". Talán ha a lakosok 0,5 % -a nem fosztaná ki az országukat, megkaparintván a bevételnek csak nem a felét, akkor nem lennének ennyire vadkapitalisták és polgáraik negyedét, harmadát kiemelhetnék a szörnyű nyomorból, de a sok álszent vallásos köp rájuk.

Ha azt a kevés milliárdost leszámítjuk, akkor az átlag életszínvonal terén sehol sincsenek, mondjuk minket azért megelőznek, ami igaz, az igaz, de az nem nagy kunszt, mert nálunk csak mostanában ért véget a második világháború, felszabadulván az orosz elnyomás alól.

Közben tönkre is ment a bimbózó iparunk, mert ugye előtte a Ganz, a Gamma a világszínvonal körül tendált és még a mezőgazdaságot is kinyírták.

Az a három jó viszont csak példa volt, amit említettem, természetesen tisztában vagyok vele, hogy a jazz, de legyen inkább dzsessz, sokat változott és csak a forradalmi hatása miatt említettem, ahogy a farmer sem pusztán egy ruhadarab, hanem egy életstílus, amely a viktóriánus prűdséggel összehasonlítva teljesen modern és emberi.

Attól függetlenül, hogy vannak az USA-ban nekünk nem tetsző dolgok, az emberi jogokat mégis ott deklarálták és manapság is akkora szabadság észlelhető a polgáraik körében, hogy még a zsidók is asszimilálódnak ott, elhagyva a vallásukat is, meg a zsidóságukat is. Köztük aztán talán ott van a legtöbb ateista.

Ha egyébként normális és nem szlamos helyen élsz ott, akkor a világ legjobb helye az USA, főleg, ha 'money' is van hozzá.

A világ kifosztásával sem értek teljesen egyet, én személy szerint szívesebben vesztettem volna el velük szemben a háborút, mert ha Jaltában nekik jutottunk volna, akkor mi lennénk a világ leggazdagabb országa.

:)

Aztán nem ingyen viszik az olajat, meg a többit, fizetnek érte, jó kis dolcsival és nem is keveset.

Ami a globalizmust illeti, az egy folyamat és azt jelenti, hogy egyre kisebb a világ és a kis országok átveszik a nagyok tempóját, szokásait. Persze ha újra felállítjuk a vasfüggönyt, akkor lehet ezt lassítani, de azon is átszivárgottak a dolgok, vagyis megállítani nem lehet ezt, csak lassítani, de nem érdemes.

Ha akarsz, persze felvehetsz te is magyar gatyát, ahogy a bajorok a bőrnadrágot és még csikós is lehetsz a pusztában, ahol főzhetsz annyi 'gulascht', meg 'paprikascht', amennyi csak beléd fér.

:)

Az ateisták soha nem lesznek már vallásosak, kinőttek ebből a "HIT" dologból és nagyon pesszimistán látod a jövőt, mert ennyi embert még el tud a Föld tartani. Persze a népesedés gyarapodása valóban riasztó, de ez nem nálunk van, erről nem tehetünk.

Éppen a vallás biztatja őket erre, pedig az abortuszt pár helyen nem hogy tiltani, hanem kötelezővé kellene tenni, mert minek szaporodnak olyan iszonyatosan, ha amúgy sincs helyük hozzá?

Szóval engem nem zavar, hogy az amik zargatják a muszlimokat, mi már eleget harcoltunk velük anno, most rajtuk a sor, jobb innen a lelátóról nézni a balhét, mint Eger romjain izzadni a tumultusban. Asszem ezzel az összes ősünk egyetértene.

Ha nem akarod, nem kell átvenni a furcsaságaikat, de ami jó, azt talán mégis érdemes lenne, mert jó is van ott bőven, a nekünk szokatlan, vagy nem szimpatikus dolgok között.

Valóban nem ártana leszállni a paciról, mert nem egy súlycsoportban vagyunk velük.

2014. aug. 30. 12:45
 17/31 anonim ***** válasza:
Én szerintem ezen a fórumon inkább a vallásosság megítélése a negatív, nézzetek át a Politika témakör kérdéseibe, a legtöbb embernek az a fő baja Orbánnal, hogy keresztény, lépten-nyomon arab terroristáznak, bárki, bármilyen vallásos indíttatású politikai javaslatot tenne, már megy a szapulás, lehet, hogy statisztikailag a világ legateistább országai között nem szerepel Magyarország, de hogy nálunk ítélik el a világon a legjobban a vallásosságot az is igaz. A többi volt kommunista ország pl. Románia, Oroszország sokkal vallásosabbak nálunk és pozitívabb is a vallás társadalmi megítélése, Nyugaton alacsonyabb a vallásosság, de ott nem néznek le valakit csak azért, mert nem ateista. Ami itt megy azt Nyugaton már diszkriminációnak nevezik.
2014. aug. 30. 15:13
 18/31 anonim ***** válasza:
Egyébként én is ateista vagyok, de mióta jártam Törökországban egyre inkább szimpatizálok az iszlám vallással és emiatt bármilyen vallásos ember negatív magyar stílusú lecseszése érzékenyen érint.
2014. aug. 30. 15:15
 19/31 Jack Wilshere ***** válasza:

Ha kiállok a kertembe kiabálva, vagy itt leírom, hogy minden vallásos ember idióta az nem diszkrimináció!!!

Ellenben a hittanóra az valódi diszkrimináció, legalábbis ahogy bevezették nálunk.

A véleményem hangoztatásával - legyen az esetleg bármennyire megalázó vagy lekezelő - nem csorbítottam senki jogát. A hittanórán viszont szubjektív szempontrendszerek szerint megszűrt vallási interpretációk kapnak csak szerepet. Diszkriminálva más vallásúakat és adott esetben ateistákat. Állami pénzelosztásba bele se megyek.

Te érzelmektől vezérelve nézed a dolgokat, amikre a populista demagógok örömmel építenek. Azért szimpatizálni az iszlámmal, mert csúnyákat mondanak a követőiről az elég nagy butaság. De ha akarod nyugodtan szimpatizálhatsz az ateizmussal is, akik kapnak rendesen főleg az elmaradottabb országokban.

2014. aug. 30. 17:07
 20/31 anonim ***** válasza:
Nem azért szimpatizálok az iszlámmal, mert csúnyán bánnak a követőivel, hanem azért mert az iszlám országokban nem tántorognak részegek az utcán, a hajléktalanoknak, koldus gyerekeknek szokás segíteni, az iszlám vallás rendszeres tisztálkodást ír elő, ezért minden mecsetnél van láb, kéz és szájmosó hely, valamint WC, a mecsetekbe be lehet menni aludni, ha nem találsz szállást, Ramadankor szokás ingyen főzni az utazóknak, betegeknek rászorulóknak, bár az életkörülmények rosszabbak, mint nálunk, az emberek sokkal nyugodtabban, békésebben, vidámabban látják a világot és a saját életüket, turistaként pedig véletlenül se futok bele alkoholba vagy disznóhúsba, mivel egyiket se fogyasztom, a halal étkezési törvények pedig biztosítják a magas minőségű táplálékot még a szegény területeken is.
2014. aug. 30. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!