Elgondolkoztatok azon hogy szinte mindenki megszegi a 10 parancsolatot?
Nyilván megszegi mindenki, mert ha nem szegnénk meg, akkor nem is lenne rá szükség.
Ez kb. ugyanaz a kérdés, hogy "Elgondolkoztatok azon, hogy szinte mindenki megszegi a KRESZT?" A törvények, szabályok azért keletkeztek, mert az emberek maguktól nem tartanak be dolgokat.
Ejnye, Napfonat, te kis mazochista...
Azért sem korbácsollak meg!
(Vagy ez már szadi?)
:)
Napfonat!
Jézus semmilyen ószövetségi törvényt nem bontott fel:
„Ne gondoljátok, hogy felbontani jöttem a törvényt vagy a prófétákat; nem jöttem felbontani, hanem beteljesíteni."
Az már más kérdés, hogy gyakori az ellentmondás az újszövetség és az ószövetség között. A Biblia tele van hibával.
Liababa, igazad van.
Nincs emberfia a Földön, és nem is volt, aki képes lenne betartani a 10 parancsolatot.
Jézus Krisztus volt, az aki betöltötte a törvényt.
Halálával véget is ért a Mózesi törvény. Jézus kettöbe foglalta:
1. Szeresd a te Istenedet
2. Szeresd a te felebarátodat
Ezzel betartjuk az egész törvényt. Váltságáldozata alapján, ha öszintén kérjük Istentöl, hogy bocsásson meg,
megbocsájt. :)
Az elöbbi komentemnél hangsúlyozni akartam, hogy egyes egyházak, melyek templomai tele vannak képekkel, szobrokkal NEM CSUPÁN ÉKESÍTÉS miatt, hanem a szobrok képek elött hajlonganak az emberek, ezek kihagyták a Tízparancsolat elsö parancsát: NE csinálj magadnak faragott képeket, és ezek elött meg ne hajolj"
Aki nem hiszi olvassa el a saját Bibliájában 2.Mózes 20 rész
persze, hogy megszegjük, de iránymutatásnak elmegy -leszámítva a zsidó isten önimádatára irányuló 4 parancsot, tiltást.
Ha azt nézzük, hogy a megszüléséhez 40 nap kellett, akkor nem lehetnek rá büszkék a kitalálói.
Nem azért, de Jézus is megszegte a 10 parancsolatot.
Először is a faragott kép, ő is biztos borotválkozott, nekem ne mondja senki, hogy nem.
Ott van még a ne gyilkolj. Kiszárított egy fügefát, mert az nem termett (pedig szezonja sem volt), valamint a disznók, amiket a halálba küldött.
A paráználkodás is a listáján van, tuti sokakkal "összebújt", aki a vízen tud járni, bomlanak érte a csajok.
A dühkitöréseiről nem is beszélve, amikor pokolba ordibálta a hitetleneket, ebből több is volt.
Szóval ő a példakép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!