Miért kell a mennybejutáshoz a halál előtt megbánni a bűnöket?
Miért nem elég, ha a halál után Isten megkérdezi, hogy megbánta-e az illető, és ha megbánta, akkor mehetne a mennybe?
Fontos, hogy emberek tudják leellenőrizni ki a bűnös, ki nem, ki bánta meg, ki nem? Nem lehetne Istenre bízni?
(Szerintem ez lehet a liberalizmus alapgondolata is, hogy ne ember ítélkezzen, hanem Isten.)
Az emberek nem tudják leellenőrizni, hogy megbánta-e amit tett vagy sem, senki se lát a másik fejébe.
Szerintem a legjobb, ha az ember úgy él, hogy ne legyen olyan amit megbánjon (mármint rossz dolgot)
szerintem azert mert halal elott a megbanas mas okbol tortenik.
ha Isten ele kerul az ember, azonnal megban mindent amit elkovetett hiszen nyilvanvalova valik, hogy Isten letezik es igaz, a buntetes ami kovetkezik azonnal kezzelfoghatova valik es oszinten szinte mindenki megbanja amit tett, hiszen nem akar a pokolra jutni.
viszont ha valaki meg a buntetes teljes bizonyossaga nelkul banja meg amit tett, az sokkal oszintebb es nem csak azert tortenik mert fel a kovetkezmenytol hanem mert valoban banja amit tett.
ha valaki Isten ele kerul a dontese elott az mar nem szabad akarat lenne hanem felelembol onzosegbol szinte muszaj lenne megbanni mindent.
Mert a bűn az a lélekben bűntudatot kelt. Mivel neked is bizonyára volt bűntudatod már, tudod, hogy azzal együtt élni "nehéz", és amikor valamilyen úton módon kiderül vagy bevallod, akkor hirtelen "könnyebbnek" érzed magad.
Ez az a könnyebbség, ami szükséges a léleknek a felemelkedéshez a mennybe, a bűntől nehéz lélek nem képes felemelkedni.
De itt igazából a bűnbánat legtöbbször olyan dolgokra vonatkozik, hogy irigység, hazugság, becsaptál valakit, haragban voltál valakivel stb. Mivel ezek terhelik a lelket, ahogy mondja is a magyar: "Mérges vagyok" vagyis megmérgez. Ez az a méreg amit el kell távolítanod lelkedből, a kígyó mérge.
A magyar ősi vallás úgy tekintett a halálra mint egy átváltozásra, a lélek átváltozik egy másik világba. De ehhez egy tiszta lelkiségű tiszta szellemiségű ember kell különben nem sikerül az átváltozás.
Szerintem meg ezt az egész katolikus, keresztény, és egyáltalán amit mostanában vallásnak, szektának neveznek csak a bamba-hülyéknek találták ki a ravaszabb emberek, hogy könnyebb legyen lenyúlni őket.
Hát tényleg Nem veszitek észre, hogy az egész a pénzről szól?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!