Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten miért zúdított özönvizet...

Aulac kérdése:

Isten miért zúdított özönvizet a földre azért, hogy minden élőlényt elpusztítson? A többi lenn.

Figyelt kérdés

Mi értelme volt az egésznek, ha Noé és családja, valamint az összes állatból kettő felmehetett a bárkára? Tehát a megmaradt élőlények tiszták voltak isten előtt és szövetséget kötött Noéval, hogy többé semmilyen baja nem eshet a megmaradottaknak.

Mindannyian Noé leszármazottai vagyunk.

2010. jan. 10. 14:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ne haragudj! Igen, Noén és családján kívül minden ember elpusztult az özönvízben, és nem, nem tett Isten olyan ígéretet, hogy nem pusztítja el az embert, csak azt mondta, özön víz által nem. A következő ítélet, ha jól értem a Bibliát, tűzben jön el, és felemészti az egész földet. De a híveknek új eget és új földet ígért.
2010. jan. 11. 18:11
 12/13 anonim ***** válasza:

a Biblia (is) tele van ellentmondásokkal.

Szent emberek ölnek halomra más népeket háborúban, mikor világosan le van írva, hogy "ne ölj". Teljesen fölösleges benne logikát keresni.

Nem kell szó szerint venni a történeteket, bármit is mond az egyház, egyszerűen csak a mentalitást ábrázolják.

Az a lényeg, hogy értsd a "lényeget". :))

Másrészt én azt gondolom, hogy az ószövetség csak történeti dolog, nincs igazi jelentősége, hiszen a nevéből adódóan az "Újszövetség" kellene, hogy érvényben legyen. Mivel ez a legutóbbi szövetség. Tehát ez a szerződés az érvényes. Én így értelmezem.

2010. jún. 29. 21:56
 13/13 ZordAtya válasza:
Inkább abba gondolj bele hogy honnan jöhetett annyi víz és utánna hova tűnt!
2010. nov. 6. 13:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!