Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves hívők, ha Isten tényleg...

Kedves hívők, ha Isten tényleg annyira szeret minket és valóban végtelenül nagy hatalma van, akkor miért teremtett olyan világot, ahol az emberek folyamatosan csak kínlódnak?

Figyelt kérdés

Csak mert nekem ez így nem nagyon stimmel.

Ha én olyan lennék, mint ő, akkor tökéletes lenne a világ, senki nem szenvedne és mindenki boldog lenne.

Mire jó ez?

2014. jún. 28. 22:10
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Ebben több furcsa dolog is előfordul.Például minek a tudás fája, ha Isten nem akarta, hogy az ember megszerezze a tudást?

Tehát megteremti az embert, szándékosan nem ad meg neki bizonyos képességeket, mint pl a tudást, de azért megteremti annak a dolognak a forrását, ami az emberből hiányzik(minek?) és a kettőt ugyanoda helyezi el(miért?).Erre még sosem kaptam valódi választ.

2014. okt. 7. 15:08
 32/33 anonim ***** válasza:
(És nem elég, hogy a vétkező két embert bünteti, nem, több ezer generáción át mindenkit, olyanért, amit nem követtek el, és nem tudni, hogy vajon elkövették volna, ha lett volna rá lehetőségük.)
2014. okt. 7. 15:50
 33/33 világvége1 ***** válasza:
Az emberek azért kínlódnak, mert gonoszok – majdnem az egész világ. Ehhez Istennek semmi köze, ő jónak teremti a szellemeket, azok (majdnem mind) teljesen önállóan lesznek gonosszá egyből. Amiről te beszélsz, az a menny. A fizikai világok tökéletlenek.
2020. jún. 21. 23:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!