Jehova tanui minek a tanui?
"Tanuskodunk Isten neverol. Hiszen az emberek nem ismerik Isten szemelyes nevet. Ezert elmondjuk az embereknek, hogy mi a teremto Isten neve."
Ez remek.
Aztán valami hasznotok is van?
Ha figyelmesen olvassuk akkor itt a zsidók királyárol van szó ,Jézusról,hiszen Ő a zsidók Királya,Királyok Királya.
A tanúk meg szépen ellopták ,ezt az idézetet a Bibliábol.
Át értelmezték a maguk tanítása szerint.
A mai kor"" jehova tanúi"",a Sátán rabszolgái.
mert nem ismerik el,hogy a zsidók királya ,most és mind örökké,Jézus Krisztus!
az idézet:::
1
És most, oh Jákób, így szól az Úr, a te Teremtőd, és a te alkotód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden hívtalak téged, enyém vagy!
2
Mikor vizen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged.
3
Mert én vagyok az Úr, a te Istened, Izráelnek Szentje, a te megtartód, adtam váltságodba Égyiptomot, Kúst és Sebát helyetted.
4
Mivel kedves vagy az én szemeimben, becses vagy és én szeretlek: embereket adok helyetted, és népeket a te életedért:
5
Ne félj, mert én veled vagyok, napkeletről meghozom magodat, és napnyugotról egybegyűjtelek.
6
Mondom északnak: add meg; és délnek: ne tartsd vissza, hozd meg az én fiaimat messzünnen, és leányimat a földnek végéről,
7
Mindent, aki csak az én nevemről neveztetik, akit dicsőségemre teremtettem, akit alkottam és készítettem!
8
Hozd ki a vak népet, amelynek szemei vannak, és a süketeket, akiknek füleik vannak!
9
Minden népek gyűljenek egybe, és seregeljenek össze a népségek: ki hirdethet közülök ilyet? Vagy a régieket tudassák velünk, állítsák elő tanuikat, hogy igazuk legyen, hogy ezek hallván, ezt mondják: Igaz.
10
Ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr; és szolgám, akit elválasztottam, hogy megtudjátok és higyjetek nékem és megértsétek, hogy én vagyok az, előttem Isten nem alkottatott, és utánam nem lesz!
11
Én, én vagyok az Úr, és rajtam kivül nincsen szabadító!
12
Én hirdettem, és megtartottam, és megjelentettem, és nem volt idegen isten köztetek, és ti vagytok az én tanuim, így szól az Úr, hogy én Isten vagyok.
13
Mostantól fogva is én az leszek, és nincs, aki az én kezemből kimentsen; cselekszem, és ki változtatja azt meg?
14
Így szól az Úr, a ti megváltótok, Izráel Szentje. Ti értetek küldöttem el Bábelbe, és leszállítom mindnyájokat, mint menekülőket a Káldeusokkal együtt vídámságuk hajóiba.
15
Én az Úr vagyok, szent Istenetek, Izráelnek teremtője, királyotok.
Háh hogy mik derülnek ki. Akkor ki az a Jehova?
És az hogy elmondják haz embereknek hogy xy ont így hívják, attol m mitől tanú valaki.
Az én kutyámat Mc Leodnak hívják és ezt elmondom sok sok embernek, akkor én Mc Leod tanuja vagyok?
Kérdező! Hogy te a kutyádat minek nevezed, abszolút érdektelen. De az, hogy te nem óhajtasz tiszteletet mutatni Isten neve iránt, ezzel együtt egy világméretű szervezet iránt sem, akik ezt a nevet viselik, sokat elárul rólad. Az lenne a minimum pedig, hogy mások érzéseit tiszteletben tartsuk és nem gúnyolódunk azok hitén, főleg nem ha azok (VELED ELLENTÉTBEN) igazolni tudják a miérteket.
"Isten neve nem "Jehova", az egy 16. században keletkezett téves olvasat, ezt már milliószor elmondtuk."
Kedves válaszoló! Igen, egyesek sokszor elismétlik ugyanazt a buta és értelmetlen érvet, de még e mai kiejtés megjelenésének az idejében sem tudnak megegyezni, ugyanis a mai kiejtéshez hasonló variánsok már a 16-ik századtól jóval korábban megjelentek.
De nem is ez számít, hanem az, hogy ma ez a világon a legismertebb és legelterjedtebb kiejtése annak a bibliai négy mássalhangzónak, amit a héberből latin betűkkel így írunk: JHVH.
Számtalan ilyen téves, vagy az idők folyamán erősen módosult kiejtés létezik ma a nemzetközi nyelvekben a neveket és kifejezéseket illetően, mégis szeretettel használjuk. Gyakorlatilag ma a magyarban IS minden héber név ilyen. Mi köze van ugyanis az eredeti név kiejtéséhez az Ézsaiásnak, vagy Jeremiás névnek? De mi köze magának Jézus nevének? És akkor még a nemzetközi nyelvekben tapasztalható, a felismerhetetlenségig módosuló kiejtési eltérésekről nem is beszéltem. Ha a magyarban egyezne, vagy hasonlítana is Jézus nevének kiejtése az eredetire, az angolban akkor is jelentősen eltérő!
Tehát az ilyen bigott érveket kérném mellőzni, köszönöm.
,,igazolni tudják a miérteket.''
Még mindig nem értem miért annak a Jehovának a tanú a hívők. Miről tanuskodnak? Vagy tett valamit a Jehova aminek a szemtanui voltak?
Ott van az a szó hogy lehet. Lehet hogy hiteles lehet hogy nem.....
Akkor Jehovának tulajdon képpen ( már ha igaz ) nagyon régen lehettek tanui. De akkor a hívők nem jól hírdetik ezt a vallást. Egy írást amin nincsen eredeti pecsét, el lehet hinni vagy nem. Pl a Bibliát. De a mai emberek közül senki nem volt ott amikor bármilyen esemény történt, vagy amikor a Biblia íródott.
Sokkal helytállóbb lenne pl a Jehova hívői megnevezés.
Így ahogy most van számomra megtévesztő.
Igen ,kedves kérdező,tanúskodni valakiröl,akit nem is ismernek,és csak a nevét hozzák fel érvként,hát egy kicsit butaságnak tartom.
Evvel szemben Jézus tanítványai,,Jézussal éltek,mentek ,látták a csodákat ,hallották a tanításait.
Na ezek emberek szavára jobban hiszek,mint a Jehova tanúi,szervezet emberei nek a szavára.Mert ők nem az Úrtól vették a hírdetni valót ,hanem az Őrtorony társulat állítólag biblia ismerettel rendelkező személyektől.
Én inkább leszek Jézus tanúja,akit ismere a Bibliábol,mint Jehova tanúja ,akit nem ismerek személyesen ,csak a nevét tudom a Zsoltárok könyvéböl.
A jehova tanúi világszervezet tagjai ,már megint megbuktak hittanbol,biblia ismeretből,Isten ismeretből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!