Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik vallás valódi? Zsidó,...

Melyik vallás valódi? Zsidó, keresztény, mohamedán, buddhista vagy krisnás legyek?

Figyelt kérdés
Nem tudom miben higgyek. Minden ismerősöm a saját vallását mondja igaznak és egyedül elfogadhatónak. Mi alapján válasszak? Hogyan döntsem el, hogy melyik igaz és melyik kitaláció?

2014. jún. 18. 16:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

"Tanulmanyozd sorban es alkalmazd azt amelyet igaznak tartasz. Szerintem az iszlam"

Azt a kutyafülét kolléga!Azt a pár tízezer ma is élő és holt vallást mind áttanulmányozni nem egy év lehetett.Kész könyvtárat üzemeltethetsz otthon.

Kérdező:erre a kérdésre még is mit mondjak?Te valószínüleg a terelgethetőbb embertípus agy aki csak a kitaposott ösvényeket (abból is a lankás,könnyű szerrel megérthető ösvényeket) részesíti előnyben.

Na mindegy.Legyél Pánuniverzális Zooarchinista!Olyat még úgy se láttam!

2014. jún. 18. 23:10
 12/26 anonim ***** válasza:
24%

[link]

Keresztényként mondom, hogy a zsidó.

2014. jún. 18. 23:32
 13/26 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Válaszd azt a vallást, amelyik szerinted az élőlények javát szolgálja, vagyis a tiszta istenszeretetet hirdeti. És ezen vallás követői is szigorúan követik azt, amit vallanak. egyet se nevezek meg a felsoroltak közül, mert bármelyik lehet. A kérdés inkább az, hogy melyik az, amelyikkel te szimpatizálsz? Innentől kezdve ez már a te döntésed.

2014. jún. 21. 10:47
 14/26 anonim ***** válasza:
Nehéz kérdés. Szerintem az általad szinpatikus alapokkal rendelkező vallásokat kezd el tanulmányozni. Én is ezzel indítottam egy pár éve. De soha ne az egyházakat nézd! Én a kereszténységet és az iszlámot "vizsgálgatom" (a többi nálam kiesett), de a biblia alapján a történelmi egyházakat tartom hiteltelennek, a korán alapján pedig a szunnitákat, siítákat. Tehát irányzatok alapján ne ítélj.
2014. jún. 22. 16:07
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez olyan kérdés, mint hogy melyik pártra szavazz :D Hát döntsd el, melyiküknek szeretnéd adni a pénzedet :D
2014. jún. 22. 19:50
 16/26 A kérdező kommentje:
Hát ezek elég használhatatlan válaszok. Reméltem, hogy lesz pár ember, aki tud érvelni hogy miért jobb az ő vallása, miért érdemesebb azt választani. Mi alapján lehet választani. Miért mondják emberek, hogy legyek vallásos, ha nem tudják megmondani, hogy miért?
2014. jún. 22. 20:09
 17/26 anonim ***** válasza:

Én például nem mondtam, hogy legyél vallásos (én sem vagyok az). És fenntartással kezelek mindenkit, aki elmondja, hogy "miért az ő vallása a tuti".

Választani úgy lehet - ahogy azt már többen leírtuk -, hogy megismerkedsz többféle vallással.

De ha neked az kell, hogy megmondják a véleményed, akkor válassz olyan vallást, ahol nem kell gondolkodni, csak HINNI.

2014. jún. 22. 20:36
 18/26 A kérdező kommentje:
Nem nem! Én érveket akarok hallani azoktól, akik már képviselnek valamilyen vallást. Az alapján szeretnék dönteni.
2014. jún. 22. 20:43
 19/26 Snapette ***** válasza:
100%
Bocsáss meg, de a leg abszurdabb kérés ez, amit valaha hallottam. Tehát te logikus érveket keresel valamire, aminek eleve semmi köze a logikához, és objektív igazságot ott, ahol csak szubjetíve létezik bármi is. Mivel semmiféle istennek a létét nem lehet bebizonyítani, ezért semmiféle vallás nem tudja bebizonyítani igaz voltát. Ezt csupán csak állíthatja. Ugyan milyen bizonyosságot szeretnél? Csak szembenálló állításokról lehet itt szó. Ha bárki tényeket tudna az istenről akkor nem kéne hinni, mert akkor tudnánk. Ha téged úgy neveltek, hogy elhiszed, hogy van isten, akkor bizonyára valamilyen valláson belül kaptad ezt a nevelést. Ha úgy érzed, hogy ez nem felel meg neked, akkor hagyd a csudába. De amennyiben a vallást úgy kezeled, mint egy telefontársaságot, amely lecserélhető másikra, ha nem fele meg az ajánlata, akkor meg kell kérdeznem: mire kell neked igazából?
2014. jún. 22. 23:06
 20/26 anonim ***** válasza:

A vallás, vagyis a vállalás, egy olyan döntés, amely alapján élni kívánod az életed. Isten egy van csak, olyan ő mint a sötétben a tábortűz. A vallások pedig olyanok mint a köré gyűlt emberek. Mindegyik másképp látja a tüzet. Ezen kívül egyik ember távolabbról vizsgálgatja másik közelebbről. Avannak amelyek pwdig teljesen a sötétségbe vesznek és vannak, akik hátat fordítanak neki és távolodnak tőle.

Nyilván mindenki célja a tűz közelében lenni, és mind magát mondja a legközelebbinek.

Neked kell eldöntened, hogy mennyire érzed magad közel istenhez. Megnézel néhány vallást, a legnagyobbakat és ha úgy érzed nem vagy elég közel, akkor írj privátot.

2014. jún. 26. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!